FO&O satsar på solokarriärer
Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur får man bort nagelsvamp?

  Mån 19 nov 2007 23:59 Läst 98416 gånger Totalt 17 svar
  Anonym (HJÄLP­)
  Visa endast
  Mån 19 nov 2007 23:59

  Hur blir jag av med nagelsvamp?
  Är gravid så jag vågar inte ta något läkemedel, vet att man kan äta tabletter under längre tid annars.
  Kan den växa bort?
  Det är ganska mycket, alla tånaglar är angripna.

 • Tis 20 nov 2007 00:00 #1

  Finns olika medel på apoteket...
  Gå dit o fråga o kolla att det går bra att använda när du är gravid...

 • Tis 20 nov 2007 00:05 #2

  Nagelsvamp märks på att nageln blir gulmissfärgad och spröd. Det kan vara svårt att skilja från kartnagel. Därför brukar man klippa av en nagelbit för odling så att diagnosen nagelsvamp blir mer säker innan behandling påbörjas.
  Nagelsvamp har tidigare varit svårbehandlat, särskilt på tårna.

  Vanliga salvor mot fotsvamp har inte någon större effekt på nagelsvamp eftersom de inte tränger in i nageln.
  De Fulcintabletter som användes tidigare gav många biverkningar och behandlingen tog ofta ett år. På senare tid har det kommit bättre och effektivare mediciner som kan köpas på recept.
  I första hand rekommenderas behandlingsmetoder där läkemedlet stryks direkt på nageln. Då är risken för biverkningar mindre än för behandling med tabletter som sväljs och därvid sprids i hela kroppen. Men tablettbehandling är mer effektiv.


  Nu finns det numera tre behandlingsalternativ.

  Dels finns det en kräm som kan strykas direkt på nageln som heter Mycosporan - Karbamid kräm. Behandlingen pågår under 2 veckor varvid krämen löser upp den svampangripna nageln så att den kan filas bort. När den angripna nageln är borta får man fortsätta med svampsalva minst en månad medan ny nagel växer ut. Men det är inte alltid man lyckas bli av med nagelsvampen med denna enkla behandling.


  En nyare och bättre lokalbehandling är Loceryl nagellack. Varje vecka filas nageln och lacket penslas på. Svampmedlet tränger sedan in i nageln. Efter några månaders behandling kan svampen vara borta. Om svampangreppet nått ända ned till nagelbandet kan denna behandling vara otillräcklig eftersom lacket inte når in under nagelbandet.


  Räcker inte lokal behandling finns numera också Lamisil tabletter. När man äter tabletterna byggs svampmedlet in i nageln medan den växer ut. Eftersom tånaglarna växer långsamt kan behandlingen behöva pågå 3 månader.


  Alla medel mot nagelsvamp är på recept. Det kan du få hos din husläkare som också kan undersöka och ta prov på nageln.

 • Tis 20 nov 2007 00:18 #3

  Vad är kartnagel?
  Hur lätt smittar nagelsvamp?
  Min svärmor har det och jag är så rädd att barnen får det eftersom hon oftast går barfot eller lägger sina sockor på golvet överallt och då vill ju barnen prova sockorna smittar det så?

 • Tis 20 nov 2007 00:33 #4

  Anonym skrev 2007-11-20 00:18:39 följande:


  Vad är kartnagel?Hur lätt smittar nagelsvamp?Min svärmor har det och jag är så rädd att barnen får det eftersom hon oftast går barfot eller lägger sina sockor på golvet överallt och då vill ju barnen prova sockorna smittar det så?
  Kartnagel
  www.fothalsan.se/fotskada/nagaovr5.htm

  Som jag har förstått trivs (fot- )och nagelsvamp där det fuktigt och varmt, tex badhus. Golven i badhus och allmänna duschutrymmen är ofta smittspridare.
  När det gäller fotsvamp så ska det tydligen vara ganska ovanligt hos små barn.

  www.novartis.se/products/nagelsvamp/index.shtml
  www.hcq.se/page10.html
  www.lakemedelsverket.se/Tpl/RecommendationsPage____2997.aspx

  Jag skulle nog kontakta en fotvårdare med medicinsk kunskap alternativt läkare, om jag hade fått nagelsvamp
 • Tis 20 nov 2007 00:51 #5

  är fotsvamp och nagelsvamp samma sak?

 • Tis 20 nov 2007 00:53 #6

  jag har super torra fötter och tår. Om man har svamp är det då alltid fuktigt och geggigt mellan tårna eller kan det vara svamp om man har torr hud som skikt på tårna? flagor?

 • Tis 20 nov 2007 00:56 #7

  Fotsvamp har man väl typ mellan tårna och sådär antar jag.
  Nagelsvamp sitter i nageln.


  Anonym skrev 2007-11-20 00:51:40 följande:
  är fotsvamp och nagelsvamp samma sak?
 • Tis 20 nov 2007 01:03 #8

  Anonym skrev 2007-11-20 00:51:40 följande:


  är fotsvamp och nagelsvamp samma sak?
  Det finns olika arter av svamp och som ger olika symptom. Fotsvamp kan övergå till nagelsvamp.
  Fotsvamp kan tex vara fjällande utslag mellan tårna, den kan sprida sig till som sagt, naglar men även till andra områden på kroppen, tex händer. Finns annan fotsvamp som ger stark rodnad under fotsulorna. Den ger sedan fjällning och eksem. En del svamp utvecklas inte vidare till problem, det måste finnas förutsättningar som tex fukt

  Nagelsvamp är svampinfektion under naglarna.
 • Tis 20 nov 2007 01:04 #9

  Anonym skrev 2007-11-20 00:53:22 följande:


  jag har super torra fötter och tår. Om man har svamp är det då alltid fuktigt och geggigt mellan tårna eller kan det vara svamp om man har torr hud som skikt på tårna? flagor?
  Fotsvamp behöver inte vara geggigt, det kan vara fjällande utslag. Varför inte kontakta en fotvårdare?
 • Tis 20 nov 2007 09:43 #10

  Min pappa hade problem med det.
  Han gick till en fotvårdsspecialist o fick hjälp med det.
  Nu slipper han det...

 • Anonym (Redak­tör netdok­t)
  Visa endast
  Tis 26 jun 2012 11:19 #11

  Hej, jag jobbar som redaktör på Netdoktor.se (Sveriges ledande hälsoportal) och söker intervjuperson som har nagelsvamp. Är du drabbad och vill dela med dig? (ev  med fingerat namn i artikeln)? Mejla mig dina kontaktuppg på sn@netdoktor.se. Tack!  

 • Tis 26 jun 2012 13:07 #12

  Hej TS,

  Jag har också nagelsvamp, och det är INTE roligt alls. Tråkigt att du har fått det.
  Jag behandlar med Loceryl som finns receptfritt på apoteket, men det tar lång lång tid och det är en del jobb med det faktiskt.

  Man måste fila nagarna ordentligt varje vecka och helst peta och krafsa bort det mjuka som bildas under nageln (det man kommer åt i alla fall) Sen lackar man på läkemedlet.

  Det tar åtminstonde ett år att bli av med det, eftersom tånaglar växer långsamt och den angripna delen av nageln blir aldrig bra igen, utan det måste växa ut en ny nagel. Bäst är om man kan gå barfota med skor som har öppna tår och lufta så mkt som möjligt, och dessutom så är det bra om man låter bli att sätta på nagellack på tånaglarna, då kommer man inte åt svampen ordentligt med lacket samt att man förstör lite av den medicinska effekten.

  Jag har nu hållt på och behandlat mina naglar i 1 1/2 år men jag ser ingen skillnad tyvärr. Vid senaste läkarbesöket så rekommenderade doktorn att jag ska gå på regelbunden fotvård och få hjälp med att fila och lacka. Har varit en gång på det nu och ska ditt i augusti igen. Jag kan inte ta tabletter eftersom jag ammar, men Loceryl tar jag faktiskt, och jag gjorde det även under min graviditet. Så fort du är klar med graviditet och amning så skulle i alla fall jag rekommendera att du gör följande

  - behandla med Loceryl lack
  - ät tabletter (du behöver få det på recept från doktorn)
  - gå på fotvård regelbundet
  - barfota hemma, så att du håller tårna torra.
  - inget nagellack

  Lycka till
   

 • Tis 26 jun 2012 13:13 #13

  Nu såg jag hur gammal tråden var... så kan det gå när man inte är uppmärksam!

 • Lör 18 maj 2013 08:32 #14

  Skippa apotekens dyra nagelsvampskurer. Ni blir bara lurade på era pengar och de är inte effektiva heller. De har tillverkats för att ni ska använda medlen hela livet utan resultat för att pumpa er på pengar.

 • Lör 1 feb 2014 18:33 #15

  ETT TIPS FÖR ATT BLI AV MED NAGELSVAMP


  Bekämpa nagelsvamp kan vara ett utdraget elände där många misslyckas. Apotekens medel att pensla på nageln kräver att man ska slipa ner nageln ordentligt men det är ofta svårt och tidsödande och ibland omöjligt att komma åt ordentligt. Då ligger en massa dött jox kvar som håller kvar fukt och svampsporer och medlet kommer inte åt att verka.


   


  Till tipset.


  Jag köpte ett sk slip och graververktyg (ibland kallat multiverktyg) men förväxla inte med större verktyg typ Fein, Bosch m fl. De är små lätta maskiner man håller med en hand och sätter in stift av olika slag längst fram. Finns på bl a Clas O och Jula för 300kr och uppåt. Välj ett stift med liten konisk slipsten på ca 1cm och slipa på lägre hastighet. Jag slipade bort all nagel som sticker ut framför nagelbädden samt tunnar ut hela nageln ordentligt. När nageln är mjuk och ändrat färg från beige färg till rosa är det lagom. Torr död hud kan du också fila ner med maskinen. Ingen risk att skada sig om man tar det lite lugnt. Nu kan nageldödande medel verka. Jag låter det rinna över kanterna på nageln. Använd inte slipstiftet till något annat. Smittspridnng!
   


  Övrigt: Luftiga skor, absolut torr på fötterna om du har fotsvett. Ta eventuellt svampsalva på foten mot fotsvamp. Kanske ska man byta ut sina strumpor eller tvätta i 95 grader om de överlever det (osäker).

 • Fre 9 maj 2014 16:12 #16

  Blev av med nagelsvampen på bara några månader med vinäger.
  Kolla långt ner i den här tråden www.familjeliv.se/Forum-4-46/m57166534.html

 • Anonym (emma)
  Visa endast
  Tis 6 dec 2016 07:39 #17
  Anonym skrev 2007-11-20 00:18:39 följande:

  Vad är Loceryl? - http://shyt?buy.se
  Hur lätt smittar nagelsvamp?


  blev av med min nagelsvamp så smidigt med det här, har inte haft problem efteråt
Svara i tråden: Hur får man bort nagelsvamp?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll