• Äldre 26 Jun 13:07
    108946 visningar
    17 svar
    17
    108946

    Hur får man bort nagelsvamp?

    Hej TS,

    Jag har också nagelsvamp, och det är INTE roligt alls. Tråkigt att du har fått det.
    Jag behandlar med Loceryl som finns receptfritt på apoteket, men det tar lång lång tid och det är en del jobb med det faktiskt.

    Man måste fila nagarna ordentligt varje vecka och helst peta och krafsa bort det mjuka som bildas under nageln (det man kommer åt i alla fall) Sen lackar man på läkemedlet.

    Det tar åtminstonde ett år att bli av med det, eftersom tånaglar växer långsamt och den angripna delen av nageln blir aldrig bra igen, utan det måste växa ut en ny nagel. Bäst är om man kan gå barfota med skor som har öppna tår och lufta så mkt som möjligt, och dessutom så är det bra om man låter bli att sätta på nagellack på tånaglarna, då kommer man inte åt svampen ordentligt med lacket samt att man förstör lite av den medicinska effekten.

    Jag har nu hållt på och behandlat mina naglar i 1 1/2 år men jag ser ingen skillnad tyvärr. Vid senaste läkarbesöket så rekommenderade doktorn att jag ska gå på regelbunden fotvård och få hjälp med att fila och lacka. Har varit en gång på det nu och ska ditt i augusti igen. Jag kan inte ta tabletter eftersom jag ammar, men Loceryl tar jag faktiskt, och jag gjorde det även under min graviditet. Så fort du är klar med graviditet och amning så skulle i alla fall jag rekommendera att du gör följande

    - behandla med Loceryl lack
    - ät tabletter (du behöver få det på recept från doktorn)
    - gå på fotvård regelbundet
    - barfota hemma, så att du håller tårna torra.
    - inget nagellack

    Lycka till
     

  • Äldre 26 Jun 13:13
    #13

    Nu såg jag hur gammal tråden var... så kan det gå när man inte är uppmärksam!

Svar på tråden Hur får man bort nagelsvamp?