• Liselo­ttePCO­S
    Äldre 23 Dec 12:54
    16188 visningar
    17 svar
    17
    16188

    Ashermans syndrom hur många har/har haft syndromet?

    Är drababd själv, Kanske ska man berätta vad det är 
    Aschemanssyndorm
    "sammanväxtningar i livmodern kan uppkomma efter aborter såväl spontana som inducerade, vid uteruskirurgi i form av skrapning,   kejarsnitt operativt uttagande av moderkakan , borttagande av muskelknutor i livmodern . Även kroniska infektioner som t ex tuberkulos   kan ge sammanväxtningar i livmodern. Det är oklart i vilken   grad sådana sammanväxtningar bidrar till risken för habituell abort (återkommande missfall). För att minska risken för utveckling av sammanväxtningar i livmodern är det viktigt med att förebygga dessa i form av medvetenhet och försiktighet vid skrapning i livmodern och annan livmoderkirurgi som engagerar livmoderhålan." (källa: www.kanalen.se

    Själv fick jag barn 1989 och gick igenom snitt då, hade ina syntom på infektion men drabbades ändå. 

    Sökte för sekundär barnlöshet 1991 och då upptäcke man på IVF vid VUlLatt något var fel på livmoder slemhinnan som inte växtetill .

    Fick göra hysteroskopi och läkaren sa att inget mer fanns att göra. Mynningarna till äggledarna syntes inte och hela överdelen av limoder var ihopvuxen.

    Hade ingen mens alls. Då på den tiden försökte läkara  inte oprera bort sammanväxtningarna.

    Numera har jag mens och den kom tillbaka efter 3 år (1998-2001)med p-piller är mycket sparsam räcker med trosskydd. Tar inga hormonmediciner just nu.  Nu är jag 40 år och behndlas för högt blodtryck så det är inte aktuellt att skaffa fler barn, har PCOS med.

    Önskar er båda att er behandling ska går bra så ni blir gravida.Förutättningarn verka vara klart bättre nu än 1993 av det ni berättar.

Svar på tråden Ashermans syndrom hur många har/har haft syndromet?