• Äldre 11 Dec 07:28
    66995 visningar
    17 svar
    17
    66995

    Tjänstledigt för att prova annat jobb?

    www.almega.se/Templates/T_2.asp framgår det också:

    "MÅSTE VI GE TJÄNSTLEDIGT FÖR ATT PRÖVA ARBETE?¨
    En av våra anställda vill vara tjänstledig för att pröva ett annat arbete. Vi vill att han säger upp sig om han vill arbeta någon annanstans. Är vi skyldiga att ge honom tjänstledigt?
    Nej, någon generell rätt att vara ledig för att pröva annat arbete finns inte. I några kollektivavtal finns en rätt att vara ledig för att pröva nytt arbete om det sker i rehabiliteringssyfte. Annars är det upp till arbetsgivaren att bestämma om arbetstagaren ska få tjänstledigt för annat arbete. Däremot finns det regler som ger rätt till tjänstledighet för att starta näringsverksamhet."

    "Almega - forum för tjänsteföretagare
    Almega är en organisation för tjänsteföretagare i Sverige. I Almegas förbund finns såväl det lilla företaget som den stora koncernen. Här finns företag inom en mängd branscher. Totalt ingår 8 900 tjänsteföretag med 400 000 anställda i Almega."

  • Äldre 11 Dec 12:30
    #13

    Det brukar eka ... Och jag som till och med hittade lite till och en källa(!) som var lättläst och tog upp att det fanns några ytterligare undantag... Jag trodde nog att det skulle komma ytterligare påstående efter ditt bimsan, men hittar man en trovärdig referens så brukar det minska antalet inlägg på "sladden", det funkade inte denna gång!

Svar på tråden Tjänstledigt för att prova annat jobb?