Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • kycklingfile i ugn ..recept?

    Tis 11 dec 2007 12:53 Läst 34518 gånger Totalt 10 svar
    Tis 11 dec 2007 12:53

    gör aldrig kyckling i ugn ..men tänkte testa det nu ! nån som har nåt bra enkelt recept ?! :)


    Lev HÄR och NU !
    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • flower­Lowa
    Visa endast
    Tis 11 dec 2007 13:00 #1

    vi brukar göra en supergod baconlindad kycklingfilé!

    4 pers.
    4 kycklingfiléer
    1 pkt bacon
    1 stor  burk creme fraich
    ca 2 dl riven ost
    kryddan franska örter
    salt & vitpeppar

    Gör såhär:
    Linda baconskvorna runt filén, ca 2 skivor/filé. Stek på medelvärme så att de blir näst intill genomstekta. Blanda undertiden ihop creme fraich, riven ost och kryddor. Lägg över filéerna i en ugnsorm, och klicka över creme fraich blandningen över filéerna. In i ugnen på 225 C tills såsen smält samman. Servera tillsammans med någon form av potatis eller ris och en sallad!


    Ingen människa äger hela sanningen, bara en tolkning av den
  • flower­Lowa
    Visa endast
    Tis 11 dec 2007 13:01 #2

    är ju iofs både i stekpanna och i ugn, men men...Räcka ut tungan


    Ingen människa äger hela sanningen, bara en tolkning av den
  • Tis 11 dec 2007 13:01 #3

    6 kycklingfileér salt peppar

    Sås 3 dl creme fraiche
    1 buljong tärning
    1 msk osötad senap
    1-2 msk kinesisk soja
    2 hackade vitlöksklyfor

    2-3 dl riven ost

    Lägg filerna i en ungnsfast form
    salta och peppra.

    Blanda samman alla ingridienserna till sås utom riven ost.
    I en kastrull Koka upp och låt koka 2 min utan lock.
    Hällsåsen på köttet och strö över osten

    In i ugnen 175 grader 25 min.
    Vid servering strö över halverade vindruvor..
    Ris och grönsaker...

  • Mimmis­74
    Visa endast
    Tis 11 dec 2007 13:06 #4
    Kycklingfilé    4 port

    4 kycklingfiléer
    ½ tub ädelost
    smör att smöra ugnsformen med
    ½ dl soja
    2-4 dl vispgrädde
    2 tsk dragon
    salt och peppar

    Skär en ficka i varje filé. Fördela ädelosten. Placera köttet i en smörd ugnssäker form. Pensla med sojan över kycklingfiléerna. Häll grädden runt filéerna och strö dragon. Salta och peppra. Sätt in i 200-225 graders ugnsvärme i 20 min eller tills köttet känns klart.
    (¯`°?.¸ ღ Våran älskling Elsa ღ ¸.?°´¯)
  • oOHild­aOo
    Visa endast
    Tis 11 dec 2007 15:37 #5

    kycklingfilé
    cremé bonjour, soltorkade tomater o medelhavsörter
    paprika
    rödlök

    paprika o lök i bitar lägg kycklingen i ugnsform och klicka bojouren över tills kycklingen är färdig o vit! Skär o pröva ca. 30 mín...
    Smmarrigt

  • Tis 11 dec 2007 17:13 #6

    jag brukar gratinera den i ugnen med bara salt o peppar på till den blir färdig..sen tar jag ut den o blanda till färdig karl johan sås el annan svampsås.o strö över o sen in i ugnen igen till såsen kokar..Så brukar jag ta ris till.

  • Tis 11 dec 2007 22:25 #7

    tack så mkt för recepten , denna gången blev det det första ...+ lite extra kryddor...jättegott ! tack !


    Lev HÄR och NU !
  • Tis 11 dec 2007 23:46 #8

    Jag brukar kleta på lite grön pesto och köra in i ugnen på 200-225 grader kanske 15 min. Sen häller jag över en förpackning milda mat och låter det stå inne en stund till. Serveras med ris och sallad. Snabb och enkel och väldigt god vardagsmat!

  • Tis 11 dec 2007 23:56 #9

    Vad mumsiga recept..

  • JULIA Alidia­s mamma
    Visa endast
    Ons 12 dec 2007 12:22 #10

    grädde
    creme fraishe
    soya
    sambal olek
    salt
    peppar

    i ugnen i form ha  kycklingen i 20 min sen vänd kycklingen och ha den i 20 minuter till
    går även att ha fläskfile fläskkotletter
    ris, tagiatelle
    god sallad till