• jessi5
    Äldre 13 Dec 00:08
    416039 visningar
    7541 svar
    7541
    416039

    Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!

    Har nu beställt boken!! *LÄNGTAR*

  • jessi5
    Äldre 17 Dec 10:02

    Hej tjejer! Man hinner verkligen inte med här! Vi har gäster varje dag, så ingen chans att jag hinner sitta vid datorn en längre stund =)

  • jessi5
    Äldre 17 Dec 10:06

    På tal om ikea, var där häromdagen, tänkte köpa en lära gå vagn till leotrim eftersom han försöker gå med våra stolar o allt han kommer över, men där stod från 12 månader....hmmmm trodde man kunde använda lära gå vagn från det att dom reser sig och vill gå!??

  • jessi5
    Äldre 17 Dec 13:33

    Min syster ska köpa en brio till honom i julklapp, skulle se om hon hittade en svart.
    Såg att någon undrade hur stor barnen är. All brukar säga till oss: Guuuud vad liten han är! Är han inte lite undernärd? Min son var myyyycket större när han var 8 månader osv osv Okej, han är ingen stor kille, men undernärd??? Han äter minst fem ggr om dagen och har energi som man undrar var den kommer ifrån. fattar inte vad det är med folk!
    Har ni några kommentarer ni har tröttnat på?


    shqiperi82 skrev 2007-12-17 13:10:23 följande:
    vi har haft våran till Mirela sen några månader. Tror dock inte det stod från 12 månader på den, det en sån mickey eller brio eller vad det heter?? de brukar vara röd,blåa men vi hittade en i rosa jättefin!!! Hon älskar att gå med den och har sina klossar i den och plockar ur och i dem HELA tiden!!!
  • jessi5
    Äldre 17 Dec 14:00

    Jaha när jag äntligen har tid att sitta här då är alla ni andra upptagna hehehe.....

  • jessi5
    Äldre 17 Dec 15:29

    Så har vi också gjort, har vi över så skickar vi. Mentors moster och morbror var här i somras, nu först fattar dom hur dyrt det är att leva i sverige.
    Och när vi är där nere så gör vi precis som er, köper hem massor av mat, te, socker och sånt till alla släktingar som har det tufft plus att vi alltid är överpackade med kläder, skor och andra presenter.


    micorazón skrev 2007-12-17 15:14:00 följande:
    skönt att ni e överens! Det är ja o manne också. Först betalar vi alla våra räkningar, sen (i framtida ekonomin då ) ska vi lägga undan pengar till barnen, lite till nöje, mat och övrigt. Det som blir ÖVER tar vi av för att skicka till dem. Blir det inget över så blir det inte... Vet inte om ni tycker det är sålt? Men jag känner som så, att vi kan inte leva fattigt här för att hjälpa dem hela tiden. De har ett val att ansöka om uppehållstillstånd här då besims mamma är sjuk. Men dem vägrar o då väljer dem ju lite själva tycker jag..... Sen på sommarne åker vi ju ner o spenderar massor på dme. Köper mat etc, betalar typ allt. Skickar extra på bajram o så...
  • jessi5
    Äldre 17 Dec 23:22

    Jeta, lägg ett bud!!! Hade jag gjort, kanonfint och inte så dyrt heller.

    Har en fråga: Ger ni godis och andra sötsaker till era barn? Vi har bestämt att inte ge något till vår son förrän han vet vad det är och det inte går att undvika, men har alltid stooora diskussioner om det med mentors släktingar. Jag klagar inte på dom när dom doppar nappen i socker eller ger te, läsk, saft i flaskan, varför måste dom påpeka och bråka om att vi är snåla och inte vet nåt och att barn inte far illa av socker. Men samtidigt har alla barnen svarta tänder och jämt ont i magen, en har tom opererat ut 11 mjölktänder (stumpar). Jag vet att barnen inte far illa om dom äter/dricker normala mängder med sockersaker, och borstar sina tänder men vi har vlt att inte ge. Hur gör/har gjort/tänker ni göra??

  • jessi5
    Äldre 17 Dec 23:48

    Min systers dotter är också med i teddy studien! Men dom hade också redan bestämt att inte ge sötsaker.
    Hur gick det i kosovo? Förstod dom eller försökte dom proppa i dante en massa?


    micorazón skrev 2007-12-17 23:45:08 följande:
    vi gav inte Dante förrän han fyllde ett år, då hade vi gjort en tårta o självklart ville han ha,sen var det kört Jag tycker man ska undvika det så länge det går!!!!! Jag har själv gått över till att INTE äta på mcdonalds o dricka läsk till att äta sallad med vatten när jag går ut, då äter Dante det också.  Bara man själv håller sig till det så gör barnen det också. Sen att jag o besim tar ett glas cola när han har somnat det e en annan sak heheTycker det är såå ondöigt med en massa socker till barn. Dante får nåt gott varje lördag nu då han är väldigt medveten om vad det är. Men det handlar om en liten klubba eller några godibitar. INTE en el påse eller så... Vi äter nästan aldrig godis här hemma så han vet..Däremot Dantes pappas sida vill VÄLDIGT gärna proppa i honom en massaz. Nu har jag sån "tur" att Dante har en diabetes gen, det testar dem häri Krstd (Teddy studien heter det) på alla nyfödda om man vill. Så vi har fått direktiv att vi ska undvika sött så länge det går,men inte ta bort det HELT. För han HAR inte diabetes, men det finns 2 % risk att han utvecklar det.... Så nu har deras famil fattat deto ger honom inget godis Skönt!kram o godnatt tjejer!
  • jessi5
    Äldre 18 Dec 00:02

    Nu när svärmor, svägerskorna och männen gått hem är här lugna gatan här inne.....jag är alltid här inne vid fel tidpunkt.
    Har ni andra nån pakt som jag inte vet om hahahahah.

  • jessi5
    Äldre 19 Dec 00:50

    Beklagar verkligen!


    alisandra skrev 2007-12-18 22:49:50 följande:
    vad bra, jo jag mår också bra, faktiskt.. om du läser tidigare i tråden ser du att en nära vän och hennes 9 åriga dotter har dött i en bilolycka, vi kände dom mycket väl då lite chockad är jag fortfarande...vad har du gjortidag då?Mèlie E skrev 2007-12-18 22:41:43 följande:
Svar på tråden Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!