Sjuåring hittade OS-guldmedalj
Forum Uppfostran - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • vad göra när barnet slår?

  Tor 13 dec 2007 12:06 Läst 10453 gånger Totalt 25 svar
  Tor 13 dec 2007 12:06

  Gumman har fått för sig att när hon inte får som hon vill så ska hon slå oss, gärna i huvudet. Hon kan även få för sig när vi leker att helt plötsligt slå oss i ansiktet me mm

  vet inte var det kommer ifrån och vet faktiskt inte riktigt hur jag ska hantera det, någon som har några tips

  tar det för givet att ni förstår men vi slår självklart inte henne så det är inte så hon kom på det


  - det som inte dödar härdar!
 • Tor 13 dec 2007 12:25 #11

  när man tar henne i handen viftar hon en värre eller så stannar hon upp och när man släpper å tjongar hon till ordentligt. har testat att var konsekvent med att säga att det gör ont att man inte får har faktiskt testat att vifta tillbaks och då blir hon ledsen en liten stund men å dan därpå så gör hon så igen, känns ju så tråkigt att när man har som mysigast så helt plötsligt tjongar hon till en raktöve glasögon och ansikte så det gör skitont och man inte kan se på en halvtimme


  - det som inte dödar härdar!
 • morots­land
  Visa endast
  Tor 13 dec 2007 15:04 #12

  De flesta barn testar väl att slåss lite i den åldern? Båda mina har gjort det iaf och jag ser inget konstigt i det. Jag tycker att ju mer man håller på att säga nej och göra en stor grej av det, desto roligare blir det, då vet de att man reagerar och att det händer nåt. Effektivare tycker jag att vara snabb och parera, fånga handen och "tvinga" barnet att klappa mjukt och berömma det "Så där gör man ja, klappa fint, vad mysigt!") så att fokus hamnar på ett positivt beteende.

 • Fre 14 dec 2007 23:41 #13

  Fånga hennes hand när hon slår och klappa med den istället.

  Säg: Klappa är snällt, inte slå.

  När de förstår att det är fel, och slåss på trots, då är det dags att fundera på annan lösning.
  Vi har nanny-stol, där får barnet sitta i lika många minuter som det är gammalt.  3 minuter i vårt fall.


  För bjud sär skrivning
 • Fre 14 dec 2007 23:42 #14

  Nannystol är förresten jätteskönt, då får man själv hämta andan i några minuter.


  För bjud sär skrivning
 • Chickm­um
  Visa endast
  Fre 14 dec 2007 23:48 #15

  Mortica! Måste bara säg att din kommentar längst ner om särskrivning är skitkul! jag var (också?) med i skrivihop.nu.

 • Lör 15 dec 2007 11:18 #16
  Morticia skrev 2007-12-14 23:41:32 följande:
  Fånga hennes hand när hon slår och klappa med den istället.Säg: Klappa är snällt, inte slå.När de förstår att det är fel, och slåss på trots, då är det dags att fundera på annan lösning.Vi har nanny-stol, där får barnet sitta i lika många minuter som det är gammalt.  3 minuter i vårt fall.
  vad är en nanny-stol?
  - det som inte dödar härdar!
 • SmurfG­irl72
  Visa endast
  Lör 15 dec 2007 11:21 #17

  Jag har samma problem med min son.Han är idag 21 mån o har samma ideér för sig.Han kan sitta o mysa med en o helt plötsligt får man en smäll eller så slänger han tillbaka huvudet på en.Jag vet inte hur jag ska göra.Säger till honom o man märker att han vet faktist att han inte får o inte ska göra så...men ändån så gör han det!

  Jag hoppas du får fason på din dotter...men jag vet att det är inte lätt för det märker jag på min skrutt!


  Det vi har bakom och framför oss.Betyder så litet jämfört med det vi har inom oss!
 • Lör 15 dec 2007 11:24 #18
  SmurfGirl72 skrev 2007-12-15 11:21:39 följande:
  Jag har samma problem med min son.Han är idag 21 mån o har samma ideér för sig.Han kan sitta o mysa med en o helt plötsligt får man en smäll eller så slänger han tillbaka huvudet på en.Jag vet inte hur jag ska göra.Säger till honom o man märker att han vet faktist att han inte får o inte ska göra så...men ändån så gör han det!Jag hoppas du får fason på din dotter...men jag vet att det är inte lätt för det märker jag på min skrutt!
  nej jag förstår, när jag säger till gumman så tittar hon på mig och så skrattar hon och så gör hon det flra gånger till som om det är en lek att få mamma att se elak ut
  - det som inte dödar härdar!
 • Lör 15 dec 2007 11:29 #19

  Förutom att förklara att man inte får slåss så sätt ut henne i typ hallen el annat rum, säg åt henne att om du gör så så får du inte vara härinne där det är roligt att vara.
  Gör så varenda ggn hon slåss så borde hon fatta sambandet efter ett tag.

  Slåss - inte vara med å leka
  Inte slåss - får vara med å leka!


  ~Isaac 9/7-05 å Morgan 9/10 -06~
 • Lör 15 dec 2007 11:31 #20

  Jasg trodde jag helt plötsligt fått ett monsterbarn men nu ser jag ju flera runt hans ålder som har samma sak... William är 20 månader och slås och sparkas när han blir sur. När man säger till så blir han förtvivlad och ger mig dåligt samvete...


  William är min son
 • Lör 15 dec 2007 11:50 #21
  Jennyrockar skrev 2007-12-15 11:29:08 följande:
  Förutom att förklara att man inte får slåss så sätt ut henne i typ hallen el annat rum, säg åt henne att om du gör så så får du inte vara härinne där det är roligt att vara.Gör så varenda ggn hon slåss så borde hon fatta sambandet efter ett tag.Slåss - inte vara med å lekaInte slåss - får vara med å leka!
  jag vet inte om jag eg tycker om taktiken att abrnet inte får vara med, det känns lite som mobbing, "om du inte är som oss så får du inte vara med", spec att använda det på ett så litet barn. däremot äldre barn kan jag tänka mig att bära in på deras rum när dom gjort något riktigt dumt eller beter sig riktigt illa och säga att dom ska fundera på vad dom gjort och komma när dom lugnat ner sig. denna teknik använde mina föräldrar och änn idag när jag blir upprörd så går jag till sidan och när jag svalnat så komme rjag tillbaks och förklarar varför jag blev upprörd.
  - det som inte dödar härdar!
 • Lör 15 dec 2007 14:05 #22
  tamate skrev 2007-12-15 11:18:39 följande:
  vad är en nanny-stol?
  Skamvrå typ. En plats där barnet får sitta en viss bestämd tid. Time out.

  Det är beteendet och inte barnet som det är fel på.

  Alla barn är snälla, det är det som barnet gör som inte är snällt, och detta tolereras inte, därför får man sitta i "nannystolen".
  För bjud sär skrivning
 • Lör 15 dec 2007 14:15 #23
  tamate skrev 2007-12-15 11:50:09 följande:
  jag vet inte om jag eg tycker om taktiken att abrnet inte får vara med, det känns lite som mobbing, "om du inte är som oss så får du inte vara med", spec att använda det på ett så litet barn. däremot äldre barn kan jag tänka mig att bära in på deras rum när dom gjort något riktigt dumt eller beter sig riktigt illa och säga att dom ska fundera på vad dom gjort och komma när dom lugnat ner sig. denna teknik använde mina föräldrar och änn idag när jag blir upprörd så går jag till sidan och när jag svalnat så komme rjag tillbaks och förklarar varför jag blev upprörd.
  Det är ju inte barnet som förvisas utan beteendet.

  I samhället får man inte slåss, därför ska barnet lära sig det.
  Vi ska uppfostra våra barn till harmoniska vuxna, och då måste man lära dem vad som är acceptabelt och inte.

  En vuxen som slåss hamnar ju faktiskt förr eller senare i fängelse, och att då lära barnet att man inte får vara med när man slåss är knappast en björntjänst.

  Jag undrar om jag straffade mitt barn, när jag stoppade ner mitt bröst i behån igen, när jag blev biten under amningen? Till slut såg mitt barn sambandet och slutade att bita.

  När barnet som åttamånadersbebis bet och drog mig i håret, satte jag helt sonika ner det på golvet och vände ryggen till en sekund. Då fastnade det sambandet med, och inte är det synd om barnet då!

  Att tala om för sitt barn att det är älskat oavsett vad det gör är det viktigaste som finns.
  Vad de gör och vad de är är två skilda saker.

  Jätteviktigt!
  För bjud sär skrivning
 • Lör 15 dec 2007 22:26 #24
  Morticia skrev 2007-12-15 14:15:40 följande:
  Det är ju inte barnet som förvisas utan beteendet.I samhället får man inte slåss, därför ska barnet lära sig det.Vi ska uppfostra våra barn till harmoniska vuxna, och då måste man lära dem vad som är acceptabelt och inte.En vuxen som slåss hamnar ju faktiskt förr eller senare i fängelse, och att då lära barnet att man inte får vara med när man slåss är knappast en björntjänst.Jag undrar om jag straffade mitt barn, när jag stoppade ner mitt bröst i behån igen, när jag blev biten under amningen? Till slut såg mitt barn sambandet och slutade att bita.När barnet som åttamånadersbebis bet och drog mig i håret, satte jag helt sonika ner det på golvet och vände ryggen till en sekund. Då fastnade det sambandet med, och inte är det synd om barnet då! Att tala om för sitt barn att det är älskat oavsett vad det gör är det viktigaste som finns.Vad de gör och vad de är är två skilda saker.Jätteviktigt!
  bra skrivet
  William är min son
 • Tor 17 jan 2008 21:39 #25

  Fick höra på dagis idag att vår son på 19 månader slår andra, mest de mindre, barnen. Ibland när han är trött biter och slår han oss föräldrar. Tack för bra tips här. Vi får vara konsekventa så slutar han väl snart hoppas jag.

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!