Inlägg från: Laguna hat/älskare Sthlm |Visa alla inlägg
  • Laguna hat/älskare Sthlm

    Renult laguna

    Har en Laguna 2001!
    Den är bekväm och trevlig. Bra att den talar till en när ngt är fel är bra (tex dörr som inte är helt stängd och kan ladda ur batterierna el liknande).
    Har haft den ett par år och den startar som en klocka. Den verkar dock vara väldigt fuktkänslig. Svårt att veta var fukten kommer in (ev måste vindrutan bytas för att tätningen runt den ska bli perfekt) - hoppas det hjälper. Ibland får mätarna spel och börjar leva rullan. Det går tillbaka efter ett tag och oftast när bilen fått torka ur men är rätt obehagligt när det pågår (går inte att se vilken hastighet man kör i eller om bensinen tar slut). Just nu lyser varningslampan för krockkudden, vilket jag tror beror på elfel (går inte genom besiktningen). Ev kanske man kan nollställa den på ngt sätt...?
    Bakre ljuddämparen har precis skakat loss i fästet och måste bytas men det är väl inte så konstigt på en bil som gått 20.000 mil. Tror förra ägaren bytte en del på den innan (spindelleder, kamrem och en hel del annat)... Men som sagt, elen är den känsliga punkten och att det verkar komma in fukt i kupén. Blir immigt vid regn och gärna is på insidan av rutan. Någon kanske vet om det kan hjälpa att byta pollenfiltret?
    Laguna-hat/älskare Sthlm

Svar på tråden Renult laguna