• Snisen
    Äldre 5 Jan 21:18
    5626 visningar
    12 svar
    12
    5626

    Varför stängs datorn av??

    Nu på det senaste så har min dator stängt av sig när jag har suttit och surfat etc. Det verkar precis som om den "inte orkar" och så lägger den bara av.
    När där är mycket på en sida som ska laddas så låter den väldigt mycket, så man tror den ska sprängas vilken sekund som helst.
    Vad kan jag göra?
    Är det svårt att formatera om en dator?

  • Svar på tråden Varför stängs datorn av??
  • Snisen
    Äldre 7 Jan 16:33
    #8

    Hej och tack för alla tips! Pratade med supporten och fick rådet att formatera om datorn, så det har jag gjort nu. tror att jag hade för mycket på den helt enkelt, men jag tror också att det kan ha att göra med att fläkten inte kyler ner ordentligt. Får prova och se hur den fungerar nu ett par dagar.

    Tack för alla tips åter igen!

  • Snisen
    Äldre 7 Jan 16:34
    #9

    Ville bara tillägga att jag hade/ har virusprogram, gjorde en sökning, men hittade inget virus.

  • Snisen
    Äldre 7 Jan 16:35
    #10

    Och en sak till, datorn stängs av helt. alltså den startar inte av sig själv igen.

  • Snisen
    Äldre 7 Jan 16:40
    #11
    Zone skrev 2008-01-06 22:16:11 följande:
    Därför att de virusen är extremt sällsynta och jag skulle väl inte i första hand misstänka det med symptomen hon beskriver. Att datorn stängs av, tyder på värmeproblem. www.almico.com/sfdownload.phpLadda ner programmet på den sidan och sätt en övervakning på temperaturen och hårddisken. Högerklicka på min dator, ta egenskaper, ta fliken advanced/avancerat, längst ner finns en knapp med inställningar för startup and recovery (ursäkta svengelskan, är mosig i huvudet)Bocka ur att den automatiskt ska starta om, starta sedan om datorn en gång kontrollerat annars så fastnar inte inställningen.Har du inget antivirusprogram? Dags att skaffa.Bara för att klargöra, startar den om eller stängs den av helt?
    Jag har installerat programmet nu, men vad ska jag göra med eet?
    Vad är en "normal" temperatur?
Svar på tråden Varför stängs datorn av??