• Gullfina

    Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.

    I våra hem blandar vi ljusa färger med det vita/ljusa i grunden.

    Lantligt och romantiskt i en enda röra.
    Vi vill få fram det personliga ljusa hemmet med mycket romantik och loppisvaror som ger en härlig Shabby-chickänsla.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-24 16:33
    Postorder: Lantlig/Romantisk Inredning Del 6

    www.familjeliv.se/Forum-5-87/m28470925.html
  • Svar på tråden Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.
  • Hjorthan
    musli skrev 2008-04-01 18:43:16 följande:
    Hej flickor....Nyligen uppkommen från uppvaket, sovit gott och jääättelääänge efter operationen!! Jag har 4 små hål på magen vilket innebär att de fixade det med titthål och mår förhållandevis bra. Nu vet ni det och nu ska jag slappa lite till....Puss på er alla goa omtänksamma!!!! Jag riktigt känner er hos mig! *kram*
    Härligt att höra ifrån dig och få goda nyheter om små hål och bättre mående! Klart att vi har varit med dig hela dagen, det var trångt på op må du tro!
  • Hjorthan
    nublu skrev 2008-04-01 06:38:41 följande:
    Musli: Lycka till, det kommer att gå bra idag. *kram*Tårtsmulan: Härliga bilder och välkommen tbx!Lotta: Börjar ni bli färdiga? Redan? Jag har massor kvar att göra och vi ska dessutom flytta runt ett varv till! *blir tokig* Jag hittade iaf "mina" kuddar till sofforna i fredags - rosa stjärnkuddar. *lycka*
    Hej vännen!

    Nja, färdiga och färdiga, det är nog en stor överdrift. Väggen som byggts och delat av vardagsrummet ska spacklas, slipas, vävas och målas. Vårt sovrum kommer förmodligen att behövas målas när vi målat den nya väggen, för jag kan inte tänka mig att det blir samma nyans på den nya väggen som det är på de gamla väggarna. Och sovrummet är inte tillpiffat än heller.  

    Och ute i groventrén finns det fortfarande inte golvlister. Världens kaos inryms i vårt blivande kontor. Hallen däruppe, som ska bli barnens TV-hörna är fortfarande full av alla mina tyger och pysselgrejer. Hallen nere är snart klar dock, målad tre gånger och faktiskt tillpiffad också. Fast det är förstår det där gamla fönstret som ska hämtas hos min bror och som sen ska sättas in i väggen mellan hall och vardagsrum, låter väl lätt som en plätt!  

    Så, det är inte klart på långa vägar än. Men man kan ju drömma.
  • Häxan Hedda
    musli skrev 2008-04-01 18:43:16 följande:
    Hej flickor....Nyligen uppkommen från uppvaket, sovit gott och jääättelääänge efter operationen!! Jag har 4 små hål på magen vilket innebär att de fixade det med titthål och mår förhållandevis bra. Nu vet ni det och nu ska jag slappa lite till....Puss på er alla goa omtänksamma!!!! Jag riktigt känner er hos mig! *kram*
    Härligt att höra ifrån dig,har tänkt på dig hela dagen
    Sköt om dig nu *stora pekfingret *
  • Häxan Hedda

    Låter som att det är lite "fix" kvar Hjorthan Ärligt talat så är jag så avis så jag går av! Har hur mycket ideer som helst som min sambo bara lyfter ena ögonbrynet åt,eller skakar på huvudet Han ägnar desto mer tid åt den nyinköpta HD´n
    *våffå gö han på dette vise*

  • nublu

    Musli: Klart att det gick bra! Vi var ju med hela tiden och trångt var det. Hade Hjorthans armbåge mitt i magen och Häxan trampade mig på tårna flera gånger! Men det spelade ingen roll.

    Hjorthan: Skönt att höra att ni inte är så färdiga, jag känner mig genast bättre till mods!

    Var i Jönköping igår på kursstart och har bestämt mig för att slappa och bara läsa en kurs nu så här i slutet på terminen. *skönt*

  • La Lola

    Här kommer jag o smyger in igen.
    Beundrar ju era vackra hem o den otroligt vänliga stämningen i tråden lite i smyg så där.

    Jag börjar mer o mer älska shabby chic o har nu en fråga.

    Vad har ni för vardagsrumsbord?
    Köpta på loppis/begagnat eller i nån affär (vilken isf)?
    O är det nån som har ett shabby chic-vardagsrum med en ganska så ljusgrå soffa?
    Idag får vi hem våran nya soffa (grå) o jag vill se hur ett hem med en sån soffa kan se ut helt enkelt.

    Ha en skön dag!
    I solen hoppas jag.


    //Gordon Ramsay är min idol
  • Mettan69

    God morgon flickor.

    Vilket underbart väder vi hade i går. +12grader, sol och ingen vind när jag kom hem från jobbet. Var ute och kollade in trädgården och pratade med grannarna som hittat ut. Ljuvligt.

    Musli: Så skönt att höra goda nyheter från dig. Fyra hål i magen är inte dumt. Inte alla som kan skryta med det... Nu håller vi tummarna för att du bara blir bättre och bättre.

    Heaven. Jättefina vimplar. Köpte ett döskalletyg och sydde kuddar till Sixten och han blev helnöjd med dem och vill ha mer eftersom det finns tyg över. Men jag tänkte sy vimplar till han istället. Behöver bara köpa vitt kantband. roligt att sy saker som barnen blir sååå nöjda med.

    Hjorthan. Låter som ni har lite kvar att göra.Räcka ut tungan Samtidigt så får du fint på mååååånga ställen när du är klar.

    På fredag kommer svågern hit och hjälper oss med elen till spottarna vi skall ha i vardagsrumstaket och nästa helg så skall huntoniten upp. Här rusar vi inte när det gäller renoveringarna. Maken har svårt för att få något gjort på kvällarna. Längtar till det blir ljusare så även han vaknar till liv.Cool

  • nublu

    La Lola: Jag har ett Norden från Ikea. Inte så shabby och inte särskilt chict heller men det är praktiskt. Har gamla stolar till det som ska målas vita med en ljusgrå kungakrona på bakstycket och så ska sitsarna kläs med svart/vitrandigt tyg.

    Hjorthan och jag har ju vita soffor med svarta blommor på och kan vi få till det med dom så fixar du det lätt med en ljusgrå soffa. Kanske rosa och vita kuddar till och ett fint soffbord?

    Mettan: Jag tycker ni jobbar på bra. Här händer inte ett sket på ren svenska. Maken gullar med folkracebilen istället!

  • tjenixen

    Huu, bara måste ta en paus och läsa lite skojigt här nu. Sitter och arbetar med C-uppsats om stress, barn och pedagoger i förskolan.

    Kikar runt hos er och ni har hittat på så mycket fint och skojigt att göra i era hus/lägenheter.

    Här har vi möblerat om i båda döttrarnas rum. 13-åringen har valt att ha svart, vitt och silver men har fortfarande den gräsliga blå tapeten kvar i sitt rum. Men hon är nöjd än så länge med att få svarta panelgardiner, silverlampa i fönstret, svarta örngott, svart pläd, vitt överkast, svart döskalleflagga på väggen och svart runda mattor på golvet. Vi har bytt ut en stor lång visdalenbyrå mot en mindre men högre variant hos henne med vilket ledde till att hon fick lite bättre plats. Ska fota sen.

    5åriga dottern kom själv (gör hon mellan varven) och sa att hon ville möblera om i sitt rum. Märkligt var har hon fått det intresset ifrån??*visslar och tittar i taket*:) Hon ville ha sin säng rakt ut från väggen som hon sett att flera barn har i främst amerikanska filmer. Så nu står sängen ut från väggen och vi har flyttat runt lite då i hennes rum. Hon har fortfarande kvar sina gula och blå tapet men de färgerna tas upp i gardinen och sen har hon röda attiraljer som lampa, mattor, kuddöverdrag osv.

    Vi ska vart efter tapetsera om i båda deras rum + lägga in laminatgolv (förmodligen blir det det) istället för de förhatliga slipade trägolven som ligger nu. Det ska målas vitt i taket eller sättas upp typ huntonit och så blir det vita lister och foder. Nya dörrar har vi redan satt in där och i resten av huset.

    Annars så känns det nu som om man vill vara ute mer och mer och fixa i trädgård, uterum, altan mm ju.

    Men jag får nog återgå till min c-uppsats jag.


  • nublu

    Tjenixen: Visst är det svårt att få det snyggt medan man väntar på möjligheten att kunna göra om.

    Nästa vår ska jag skriva kandidatuppsats. Känner inte riktigt för det kan jag säga.

Svar på tråden Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.