Inlägg från: Anonym (säljare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (säljare)

    vad tjänar man som telefon försäljare?

    Jag jobbade 2,5 år som telefonförsäljare, utav el-avtal. Jag hade 15000 i grundlön per månad, plus ob-tillägg, provision och betald semester då förstås. Brukade väl landa på mellan 13 och 16000/mån efter skatt. Hade 50 kr/sälj förutom vissa, som var "lättare sålda" (dvs sådana man ringt förut och de sagt att det var ok att man återkom när deras avtal var på väg att löpa ut.) Dem hade man 25 kr/sälj på.
    Kom man sen upp i 50 sälj fick man en 1000-lapp extra, 60 sälj - 1500 kr extra osv. Själva arbetsuppgiften var ofta jobbig eftersom många är otrevliga mot en när man själv försöker vara trevlig. Faktiskt får jag ju dock säga, att många människor var väldigt trevliga mot en också.

    Eftersom ett elavtal är en rätt seriös grej, som kan spara åtskiliga 1000-lappar för de som använder mycket ström och aldrig gjort något aktivt val, kunde det bli rätt långa samtal ibland, och var kunden då dessutom väldigt trevlig så kunde det ju glida över i lite snack om annat i livet också. Hände några gånger att ett samtal varade 1 timme eller så. Man räknade på besparingen, gjorde jämförelser med andra bolag, tittade på deras konumtion osv.

    Största fördelen med jobbet var väl ändå att arbetskamraterna var väldigt trevliga, sociala människor som gärna pratade. Blandade åldrar och erfarenheter. Alla var där av sin anledning.

    Men själva arbetsuppgiften är egentligen inte så kul, rätt jobbig, om man bara ser den isolerad från resten av faktorerna. Funkade fine för mig den tiden dock, som behövde en fast inkomst.
    Jobbade i Kalmar, på Excellent/Tradimus/Aditro (bytte namn några gånger).

Svar på tråden vad tjänar man som telefon försäljare?