• tösen8­1
    Äldre 29 Feb 11:58
    81761 visningar
    50 svar
    50
    81761

    Navelbråck. Någon som har/haft eller vet hur en op går till? Blir bråcket värre av en ny graviditet?

    hje. jag måste fråga en sak ang navelbråck. hur ser det ut? är det något som sticker ut från kroppen?
    jag träffade en läkare i måndags som kände på en knuta som jag hade lite rak ovanför navlen men som inte syns. han sa att det var bråck och jag ska få en remiss till op. nu var denna läkaren skit dålig med patientkontakt så jag fick ingen info.
    är det navelbråck som jag oxå har eller?
    hur mår ni? sedan jag var hos läkaren och han tryckte på min bula så har jag mått illa samtidigt somjag är nästan konstant hungrig. det hugger lite i magen ibland oxå.
    någon som vet hur lång tid det tar innan man blir opererad? ska gifta mig i september och tänker väl skaffa nr 2 där kring.

  • tösen8­1
    Äldre 3 Mar 08:33
    #31

    hade väl tänkt sätta igång med barn nr två kring september. jag har ju ingen anning om när jag kommer att få min remiss. jag funderar på att ringa någon och fråga om illamåendet och dom tillfälliga huggningarna i magen är normalt.
    när jag pratade med tjejen på sjukvårdsupplysningen så sa hon att man skulle undvika att lyfta och bära tungt. men hur gör man om man har en 12 kg 19 månaders son. det går ju inte att undvika att bära han. fast jag försöker så länge det går att låta sambon ta han. men helt går ju inte.


    camillimill skrev 2008-02-29 19:47:21 följande:
    tösen81:Ska du snart ha ett barn till så är det Ingen bra ide att opereras innan. det blir skitfula ärr efteråt, och risken finns att det går upp igen, bråcket. Ofta så "lagar" man bråcket med ett metallnät som man syr fast bråcket med, och blir man gravid efter en sådan operation, så kan det göra ont eftersom det tydligen drar i magen.
  • tösen8­1
    Äldre 3 Mar 10:17
    #33

    tack för ditt svar. jag ska nog ringa och prata med någon definitivt. känner att jag har får nånga frågor.

    hur såg ditt bråck ut? jag får ingen hum om hur det ser du då min inte syns, bara känns.


    camillimill skrev 2008-03-03 09:51:08 följande:
    tösen 81:nej, jag förstår vad du menar.Själv fick jag motsatta svaret när jag frågade en idiotläkare (gynekolog förvisso) om mitt bråck då när jag först upptäckte det för 2,5 år sedan. Hon sa att jag skulle träna magen (vilket indirekt betyder att jag ska utsätta magen för belastning)..Hon va iofs dum i huvudet, och träningen visade sig göra hela bråcket värre, och dessutom fick jag rejält ont, så det är säkert inte att rekommendera..Hade jag varit du så hade jag absolut inte opererat mig innan bebis nummer två. dels så är säkert väntetiden några månader (och vill du verkligen opereras i sommar och inte kunna sola och bada på hela sommaren kanske) och dels så är ju läkningsprocessen på ett sår betydligt längre tid än från sommaren till september då du eventuellt blir gravid. Jag hade inte ens riktat in mig på barn i september om jag hade blivit opererad nu i mars månad, eftersom det bara är ett halvår kvar. jag tror att de är bra om man kan ge såret mer tid än så att läka och helt och hundra bli bra innan man tänjer så på ärrbildningen igen med en graviditet.
  • tösen8­1
    Äldre 3 Mar 15:22
    #36

    kan väl lägga till för min del att jag troligt inte kommer att vilja föda vaginalt nästa gång. med min första sprack jag totalt. vet inte om jag psykiskt skulle klara av att krysta nästa gång. känns som om man bara kommer att tänka på att spricka igen. nu vet jag ju hur det är.

Svar på tråden Navelbråck. Någon som har/haft eller vet hur en op går till? Blir bråcket värre av en ny graviditet?