• tjorvig

    Navelbråck. Någon som har/haft eller vet hur en op går till? Blir bråcket värre av en ny graviditet?

    Jag är i vecka 18, och har också navelbråck. Fick det efter något av dom äldre barnen men har inte känt av det på länge. Men nu när jag spydde som mest ploppa det fram "aj aj" det gör ont. Senaste veckan har det blivit värre,jag tycker att så fort jag ätit får jag ont. Funderar på hur ont kan man få när magen blir ännustörre? Finns något man kan ha runt magen för att hålla in tarmen. Brukar ligga på mage för att trycka tillbaka, men det går ju inte snart mer.
    Kan man bli sjukskriven för det, om det blir för besvärande?

  • tjorvig

    Cidi78: Hur menar du brast? Vad hände då! Hur vet man det? Gör det ännu ondare? Putar ut mer typ eller?

  • tjorvig

    Cidi78: Hur menar du brast? Vad hände då! Hur vet man det? Gör det ännu ondare? Putar ut mer typ eller?

  • tjorvig

    Jag var i veckan på ett ultraljud och tala då om mitt bråck. (även gjort tidigare men blev inte tagen på allvar) Spec.läkaren jag träffa var inte så haj på bråck, men den manliga sköterskan begrep lite mer. Han skicka en remiss på en gång till ortopedtekniska. Så dit fick jag gå över på en gång. Där träffa jag en myckt hjälpsam sköterska, som på en gång prova ut ett bråckbälte på mej, också sydde hon på en litenkudde som man kan fästa just över bråcket. Hon sa att det var bara komma dit om jag växer ur den så syr hon den längre. Jätte bra måste jag säga.
    Läkaren sa att bråck blir bättre när man blir större, så det återstår att se. Och han sa även att mindre e farligare, för det nyper hårdare. Och att det oftast e fett som tränger ut å inte tarmen. Men jag vet inte om han har rätt, jag sa att det ser ju ut som tarmen när det ser blått ut. Men han sa -hur vet du att tarmen e blå?

  • tjorvig

    aldre: Jag har ändå svårt att tro att fett skulle se blått ut, när det lyser igenom huden.

  • tjorvig
    Svar på #38
    Ts: Har du fått dej någon gördel? Jag tycker den är skön ett par timmar, men sen börjar jag må illa. Suck! Du skrev att det blev värre när du blev större... läkaren sa ju till att det ska bli bättre... Men helt klart har mitt blivit värre, är ju bara i v 21. Hur ska man stå ut?
  • tjorvig

    Vill bara skriva att: bråckbältet larmar när man går genom kontrollen på flyget
    Hade jag inte räknat med så jag var som ett frågetecken när jag pep i mina mammamjukbyxor o mammaT-shirt. Jag fatta inte varför jag pep fören en bra stund senare.

Svar på tråden Navelbråck. Någon som har/haft eller vet hur en op går till? Blir bråcket värre av en ny graviditet?