• smah
    Äldre 9 Jan 15:59
    21883 visningar
    295 svar
    295
    21883

    Bara bröst i simhallen?

    Antar att de försöker att avsexualisera kvinnobröst. Egentligen är det rätt sjukt att det är ok för män men inte för kvinnor att visa brösten. Det är ju bara ens kön man avgör om det är ok. Det finns ju tjocka män med jätte stora "manboobs" liksom det finns tjejer med helt platta bröst. Varför är det då endast accepterat för män att visa sina bröst?

    Själv är jag rätt pryd och skulle föredra om alla var ganska så påklädda när de går och simmar.

  • smah
    Äldre 9 Jan 16:13
    #4

    Är inte sexualisering och objektifiering av kvinnokroppen ett problem? Enda skillnaden på kvinnobröst och manboobs är egentligen att det sistnämda inte anses vara sexigt. I vissa samhällen är kvinnobröst inget sexuelltladdad och där går alla kvinnor barbröstade.
    Jag tycker att badkläder allmänt är ganska vulgo, man ser ju endå "allt", speciellt speedo kallingar lämnar ju inte mycket över till fantasin. Kan inte alla bada i linne och shorts?

  • smah
    Äldre 10 Jan 14:28
    chica skrev 2008-01-10 08:12:24 följande:
    Ja usch, måste vi ha denna nakenheten överallt i "naturlighetens tecken" .
    Vad vill du ha för nakenhet då? Retuscherade kroppar iklädda endast underkläder uppklistrade på reklampelare på stan lr? Är det inte mer opassande med bilder på människor i underkläder på stan än barbröstade kvinnor i en badhall? Är det inte mer skadligt för barn att dagligen utsättas för den sexualiserade reklam som finns överallt i samhället? Reklamen förmedlar budskapet att kvinnor ska behaga och vara vackra. Är det denna bild vi vill att våra barn ska ha av kvinnor? Kanske rent av sunt att barnen får se lite "vanliga" avklädda tjejer för en gångs skull?
  • smah
    Äldre 14 Jan 02:35
    nimma skrev 2008-01-11 21:26:31 följande:
    Finns kulturer där kvinnor går med brösten nakna hela tiden och inte får männen kåtdille för det?
    En kompis var nyligen i Etiopien och där finns det bla. en stam där kvinnorna går barbröstade och detta anses vara helt normalt. Det första som alla de svenska turistgubbarna började göra var att hålla på och kommentera och poängsätta kvinnornas bröst. Detta tycker jag tydligt visar att vi lever i en ganska sexistisk kultur...frågan är om vi vill ha det så?
  • smah
    Äldre 14 Jan 02:36
    danstina skrev 2008-01-11 13:49:37 följande:
    Vilken intressant tråd! Den är som lite i två läger; de som tycker att brösten är naturliga och tillhör kvinnan själv och de som anser att brösten är en sexuell sak som är till för männens välbefinnande och hjälpmedel för stånd. Jag ömsom skrattar ömsom tycker synd om en del av er. Vad jobbigt det måste vara att klä sig utifrån (vad man tror är) mannens behov.
    haha klockren:D
Svar på tråden Bara bröst i simhallen?