• Äldre 10 Jan 19:21
    21887 visningar
    295 svar
    295
    21887

    Bara bröst i simhallen?

    Jag bryr mig inte speciellt i om kvinnor vill visa pattarna eller inte på badhuset, däremot undrar jag VARFÖR?

    Själv har jag noll intresse att visa mina bröst. VARFÖR skulle jag? Känns mest som att det görs för att provocera. Och än en gång, VARFÖR?

  • Äldre 11 Jan 15:50

    Nu har jag i stort sett inga bröst själv, så huruvida en baddräkt/bikini är bekväm för storbystade kan jag inte uttala mig om.

    Jag har lite svårt att formulera mig när det kommer till sådana här frågor, det känns lite som att det finns två olika läger när det kommer till den politiskt korrekta åsikten, och sen tycker jag att den personliga åsikten ofta nedvärderas. Vad jag menar är, den politiskt korrekta åsikten år oftast en åsikt (vacker tanke) som skulle fungera i en utopi, där vi alla människor fungerade, tänkte, kände på ungefär samma sätt. Men vi är ju alla väldigt olika, det finns snuskgubbar och en hel del snuskgummor också, sen finns det en majoritet i mitten som inte bryr sig och en del som skulle känna sig kränkta.

    Jag bryr mig inte i andra kvinnors bröst, och jag bryr mig inte i andra mäns snoppar. Jag bryr mig inte kvinnors nakna bröst i omklädningsrummet eller duschen på badhuset, men jag ser själva badhuset som en offentlig plats, och jag tycker det skulle vara lite underligt och obehagligt med barbystade kvinnor på en offentlig plats, lika obehagligt som det skulle vara med en man i stringkalsonger i badet.

    Jag är feminist, självklart vill jag att det ska vara lika villkor och regler för alla i samhället, och det här vore ju i sådana fall en superenkel fråga om det var så att alla människor var lika. Men det är vi ju inte. Män ser inte ut som kvinnor, vi är två olika kön och därmed olika på vissa punkter, sen är vi även olika personligheter på det så det är ju omöjligt att ta fram förhållningsregler som passar alla.

    De kvinnor som känner sig bekväma med att bada nakna/halvnakna ska ha frihet att kunna göra det, precis som män som vill bada nakna ska ha frihet att göra det. Men jag tycker det visas dåplig respekt för oss som inte vill det. Vi får väl göra som med nudiststränderna och införa vissa tider på badhuset då det är fritt fram för nakenbad och sen tider för oss som inte vill bada nakna och inte heller se andra bada nakna. Det är väl mest rättvist? Har vi inte visat hänsyn till så många som möjligt då? Det är väl bra regler om det nu visar sig att det finns en stor grupp svenska kvinnor som känner behov av att bada utan överdel.

  • Äldre 14 Jan 16:18

    Jag funderade bara lite på det där med argumentet "barbröstade kvinnor i afrika", men är det inte så att de flesta kulturer har egna varianter av vad som är attraktivt och sexualiserat, så även fast det i en kultur är normalt med bara bröst så anses rumpan, håret, fötter, halsen osv vara den "attraktiva kroppsdelen"? Sen får man inte glömma könsstympningskulturen i många (afrikanska)kulturer, så de kanske inte är några förebilder trots allt? Det var bara en tanke.

  • Äldre 14 Jan 17:35
    Mellvis skrev 2008-01-14 16:28:00 följande:
    Hoppas att alla gamla tanter har hört detta, gå och bada med stringtrosor och utan bh,(själv är jag 60+ och ska snart gå och bada) Snart kan väl männen bara ha en strumpa för snoppen och låta pungen hänga utanför.


    MarieCurie: Jag tror Mellvis var ironisk
Svar på tråden Bara bröst i simhallen?