Inlägg från: Marie Curie |Visa alla inlägg
  • Marie Curie

    Bara bröst i simhallen?

    Matheus mamma skrev 2008-01-10 16:47:59 följande:


    Intressant, men jag tror att de som tänder på bröst kanske är 90 % och de som tänder på fötter kanske en promille så det skulle jag inte störa mej på för det är så sällan som jag skulle stöta på dem!
    Jag tror att det var fler män som fick stånd av att se ett naket lår för 100 år sedan, än män som får stånd av ett naket lår idag. Dvs, det som göms, är hemligt och är förbjudet är också lockande och sexigt. Om 10-15 år kanske ingen bryr sig om ifall både kvinnor och män badar topless i badhuset, för det har blivit helt naturligt i vårt samhälle. Kanske folk då till och med skrattar åt oss från idag och tycker vi var pryda och förlegade, som överhuvudtaget kunde tycka att det var oanständigt att visa kvinnobröst.
  • Marie Curie
    cityviola skrev 2008-01-10 17:12:04 följande:
    Det känns inte som det är de med de snyggaste lökarna som gärna vill bada toppless.
    Vad baserar du det påståendet på? Att det bara är radikala feminister som tycker bröst är för naturligt för att de ska bli föremål för en diskriminerande förlegad sexfixering. Eller att alla (radikala) feminister är fula?
  • Marie Curie
    Miniminou skrev 2008-01-10 19:21:31 följande:
    Känns mest som att det görs för att provocera.
    Nej, då har du missförstått. Varför skulle man vilja provocera på det sättet, vad skulle syftet vara? Det är INTE för att provocera, så enkelt ska man inte förringa människors vilja till rättvisa, att få leva jämlikt och jämställt.
  • Marie Curie
    Zone skrev 2008-01-11 09:46:41 följande:
    Eh, vilka peddosar tänder på vuxna kvinnor?
    Det kanske ska vara krav på bikiniöverdel till småflickor också?
  • Marie Curie

    Eva och Nadjas mamma skrev 2008-01-11 08:51:36 följande:


    Men håller inte du med mig om att vissa som kallar sig feminister hittar orättvisa på ett missgynnande sätt för kvinnor i allting?? Det är det jag är så irriterad på...
    Själv kallar jag mig inte feminist och jag brukar inte kämpa så mycket för olika ideologiska frågor, men jag kan faktiskt bli irriterad på att feministernas kamp för något de anser är viktigt och tror på, bara bortförklaras med att det är några radikala arga kvinnors hämd på männen eller att de försöker hitta orättvisa saker att peka på som inte finns.

    Varför kan frågan inte tas på allvar? Är det bara för att man har en annan åsikt? Varför kan man inte se det viktiga i frågan, istället för att tro att några bara är ute efter att provocera för provocerandets skull?
  • Marie Curie

    Matheus mamma skrev 2008-01-11 08:49:43 följande:


    Kan så vara. Men tyvärr ändrar det ju inte vad jag känner NU.
    Nej, men det kanske kan få dig att fundera lite och tänka till.
  • Marie Curie
    ande skrev 2008-01-11 13:01:08 följande:
    Å ena sidan försöker feministerna få bort porren från butikerna för det ska inte finnas nakna bröst på hyllorna.
    Tror du ärligt talat på att det är de nakna brösten på hyllorna som gör att kvinnor vill få bort porren?

    Porrindustrin förnedrar i många fall kvinnor på ett långt grövre sätt än bara ett "tvång" att flasha brösten. Förutom att den skapar en ibland snedvriden bild av samlag och kvinnans sexualitet, så är industrin ofta kombinerad med droger.

    Det är knappast endast brösten på framsidan av herrtidningen killarna runkar till.
  • Marie Curie

    Frk Svår skrev 2008-01-11 13:09:13 följande:


    Jag tror att det finns många olika åsikter om vad som är en intim kroppsdel och det ändras också med tiden. Det som var intimt förr är inte intimt nu. Det som inte var intimt förr är extremt intimt idag, osv.
    Precis!

    Man kan gradera varenda kroppsdel på kroppen på en intim-skala om man vill. Det är möjligt att brösten hamnar strax under våra könsorgan, men strax under brösten kanske skinkorna hamnar...och sedan låren och magen.

    Frågan är inte VAD på kroppen som är sexualiserat, för jag menar att bröst är sexualiserade. Fast sexiga i rätt sammanhang. Men det kan ju en kvinnas skinkor vara också. Min man tycker tex att min häck är väldigt sexig men går inte omkring med ståfräs om han ser mig på stranden med bikinitrosor. Mina bröst gillar han också, men blir inte upphetsad om han ser mig amma mitt barn.

    Frågan är snarare VILKA av de sexiga kroppsdelarna som är FÖR sexiga i VILKET sammanhang.
  • Marie Curie

    Marie Curie skrev 2008-01-11 13:20:14 följande:


    Precis!Man kan gradera varenda kroppsdel på kroppen på en intim-skala om man vill. Det är möjligt att brösten hamnar strax under våra könsorgan, men strax under brösten kanske skinkorna hamnar...och sedan låren och magen.Frågan är inte VAD på kroppen som är sexualiserat, för jag menar att bröst är sexualiserade. Fast sexiga i rätt sammanhang. Men det kan ju en kvinnas skinkor vara också. Min man tycker tex att min häck är väldigt sexig men går inte omkring med ståfräs om han ser mig på stranden med bikinitrosor. Mina bröst gillar han också, men blir inte upphetsad om han ser mig amma mitt barn.Frågan är snarare VILKA av de sexiga kroppsdelarna som är FÖR sexiga i VILKET sammanhang.
    ...och i vilket årtionde vi lever.
  • Marie Curie
    Mellvis skrev 2008-01-14 16:28:00 följande:
    Hoppas att alla gamla tanter har hört detta, gå och bada med stringtrosor och utan bh
    Aha! Menar du alltså att det egentligen handlar om att det finns så många osexiga människor, som helst ska skyla sin kropp så mycket det går, så att andra slipper äcklas av dem?
Svar på tråden Bara bröst i simhallen?