• Trajsan

    Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?

    alvosk skrev 2008-01-16 12:06:47 följande:
    givetvis kan man få villkorlig dom med och samhällstjänst men jag fick det till att han hade krockat med en annan bil. fotboja är ändå vanligast
    Tyvärr säger lagen annat när rattfyllan betraktas som grov. 1.6 PM är grovrattfylla. Som jag skrev tidigare så finns det bara 1 dokumenterat fall i sverige sedan -95 som slapp fängelse och det var under väldigt komplicerat. Mycket medicin, depritioner, tvång, panikångest med mera.

    Så, grov rattfylla = Fängelse.
  • Trajsan

    Anonym (26aug) skrev 2008-01-17 20:45:44 följande:


    det där stämmer dock inte då jag skrev i en tidigare kommentar om min vän som åkte fast för grov rattfylla, olovlig körning (alltså utan körkort) plus att hon körde mott rött. Hon fick en månads sammhällstjänst. Och jag känner fler som har milda straff i sånna här situationer. Känner tillochme en kille som åkte fast för grov rattfylla och han hade heller inget körkort, ändå kunde han komma till polisstationen dagen efter han blivit tagen och hämta sin bil, utan körkort! Det här är inget jag ljuger ihop..
    Jag tycker inte att någon utav mina vänner gjort rätt och jag skulle aldrig göra som dom gjort i trafiken, det är inte det jag vill säga utan ville bara poängtera att du har faktiskt fel. det finns 100 tals som kommit undan med sammhällstjänst för grovrattfylla.
    Av vad jag har fått höra i både en rättssal och vad jag fått lära mig i skolan då jag läser juridik så finns det inga sådana fall. Personen ifråga måste ha ljugit för dig om sin PM-Halt för att verkfa "tuff" utav någon anledning. Finns ingen åklagare i hela Sverige som skulle lämna ut körkortet dagen efter till personen som kört rattfull. Det är ren och skär lögn
  • Trajsan

    Ber om ursäkt, jag läste fel. Ja de måste ju få tillbaka sin bil så de får komma och hämta den med hjälp utav någon som har körkort givetvis.

    Vanligaste straffet är 2 månaders fängelse. Sällan mer eller sällan mindre om man inte skadat någon.

  • Trajsan

    Anonym (26aug) skrev 2008-01-18 08:19:24 följande:


    Fel fel FEL. finns flera fall som jag skrev innan. Min kompis tex!!!!
    Han otroligt svårt att tänka mig att det stämmer det du säger.
    Isf så är det varken dokumenterat utav åklagare eller dommare eftersom det inte finns något sådant dokumenterat fall.
    Håller med om att det är sjukt, för om fallet är så som du säger så har vi STORA brister i vårat rättssystem
Svar på tråden Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?