• Muminski

    Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?

    Allvarligt talat. 1,6 promille..då är man kanonfull. Thats it.

    Hoppas att han får sitta inlåst jävligt länge och sedan behandlar sin alkoholsyn.



    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Muminski

    Du skriver att du litar på honom och att du VET att han inte ljuger.

    Oavsett vad man tidigare varit med om med någon eller hur stort förtroende man än har om någon kan man ALDRIG säga att man VET att personen talar sanning.

    Med tanke på promillehalten och den du själv skriver, att han inte känt hur full han var så finns det ett problem. Det finns som jag ser det 2 alternativ.

    Alt1: Antingen ljuger han för dig och har druckit senare än han anger.

    Alt 2: Han talar sanning och har extremt hög alkoholtolerans som i sin tur bevisar att hans kropp är van med extremt intagande av alkohol.

    Det i sin tur betyder inte att din kille är en dålig person, alkoholen personlighetsförändrar honom.

    När det gäller missbruk så kan en alkoholist ljuga så övertygande och få personer i sin omgivning att tvivla på sig själva först innan de börjar misstro alkoholisten. Allt för att skydda sitt missbruk.

    Jaa klart att man tänker i missbrukstankar när han hade sån hög promillehalt och att det någonstans förekommer en lögn, hur man än vrider och vänder på det.

    Ts, i ditt inlägg finns det bara undanflykter dessvärre. Som anhörig är det väldigt lätt att bli beskyddande, förnekande och medberoende.

    Jag önskar doch dig all lycka och jag hoppas att hans straff innehåller någon form av behandling av alkoholvanorna, för en alkoholist behöver inte dricka dagligen. Man kan vara ren i perioder, långa perioder för att sedan ta en rejäl fylla. Ja ungefär som du beskrev tidigare.

    Man behöver inte vara alkoholist för att vara missbrukare av alkohol, förstår du hur jag menar? Om man blir så personlighetsförändrad eller tappar koncepten fullständigt när man dricker tolererar man inte alkohol i en vis mängd eller form. Det finns såna som kan dricka vin och allt är finemang, men om de så mycket som smuttar på starksprit blir de tokiga.

    Hänger du med i resonemanget?


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Muminski
    Anonym skrev 2008-01-20 12:10:55 följande:
    Torskade med 2.54 promille. Fick bara böter o lite bannor. Indraget kort i 18 månader.Vad jag skulle behövt då var ju en behandling, nu gick det några år till innan jag fattade att jag va alkoholist o åkte på behandling.Nu har jag vart nykter i TVÅ år!!

    Oj 2,54


    Grattis till två nyktra år!


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
Svar på tråden Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?