• Anonym (ledse­n)
    Äldre 11 Jan 17:15
    64752 visningar
    167 svar
    167
    64752

    Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?

    Jag hoppas denna tråd ligger rätt nu..
    Idag så krockade min pojkvän, han körde ner en lyktstolpe och ett staket. När dom precis krockat så försökte dom att få tag i polisen som inte kunde komma eller något. Iaf så fick dom hjälp att få upp bilen på vägen och dom tog sig därifrån. Tydligen så ringde någon som såg detta polisen för dom stod och väntade på min pojkvän nånstans längs vägen. Polisen stannade honom och han fick blåsa, då visade det sig att han hade 1.6 i promille! Min kille blev jätte chockad då han inte trodde att han hade någon alkohol kvar i blodet eftersom han kände sig helt normal. Vilket jag inte förstår då han stank alkohol när han kom hit.. Allt hände nånstans mellan 10 och 14 idag. Han kom hem till mig nu vid halv fem och luktar fortfarande.. Jag är så besviken och ledsen just nu

    Han har fått indraget körkort. Det är de enda jag vet. Är det någon som vet vad bötern kan ligga på ungefär?
    Vad kommer hända nu, hur lång tid kommer detta att ta? Kommer han att kunna få fängelse?
    Jag är så orolig då vi ska ha barn i juni och detta var verkligen inte vad vi behövde just nu..
    Tacksam för svar

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-11 17:17:40:

    Han drack bara igår kväll så han drack inget på morgonen innan han körde bil, därför trodde han att han inte skulle ha någon alkohol kvar i blodet!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-15 12:19

    Han berättade för mig att han slutade dricka vid en 1 på natten och sen gick dom och la sig. Han fick blåsa för polisen vid 12 nästa dag.

    Jag vet inte hur jag ska förklara för er att jag faktiskt litar på min pojkvän och jag vet att han inte skulle ljuga för mig om att han slutade dricka vid 1 den natten. Varför? Han "får" dricka för mig även om jag inte kan eller vill dricka så gör det mig inget att han gör det. Vi har så mycket bakom oss och jag vet hur han dricker och hur mycket han kan dricka! Jag har väl själv sett det. Jag kan säga att jag vet att han inte ljög för mig om när han slutade dricka. Tyvärr kan jag inte förklara varför jag är så säker för de har med hela vårat förhållande att göra osv. Jag litar på honom!

    Innan jag blev gravid så drack vi båda ofta. Jag är ingen stordrickare när jag dricker utan slutar när jag känner att jag inte orkar mer/vill ha mer. Han däremot kan dricka nästan hur mycket som helst när han väl dricker.

    Nu efter att jag blev gravid har han knappt vart ute så jag vill inte säga att han har problem med alkoholen nu, alltså att han dricker ofta och jämt. MEN han kan dricka jävligt mycket när han väl dricker. Han har en egen lägenhet när han går i skolan. Då händer det att han dricker ibland men han brukar inte dricka mängder då utan mer ta några öl. Men denna gången blev det alldeles för mycket, det sa hans själv.

    Men han drack däremot ganska ofta innan vi träffades. Men som sagt så har han knappt druckit sen jag blev gravid. Ville bara försöka förklara det iaf.

    Så är det såå tråkigt att höra från er vilken dålig människa han är osv.. Tror ni inte att jag förstår vilket misstag han gjort och vad som kunnat hända osv? Jag behöver verkligen inte få det förklarat för det vet jag nog ganska bra själv!

    Han är en underbar pojkvän och en underbar människa. Men att detta hände var såklart jävligt dumt gjort av han och ett stort misstag.

  • Svar på tråden Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?
  • Äldre 15 Jan 17:05
    #91

    Du skriver att du litar på honom och att du VET att han inte ljuger.

    Oavsett vad man tidigare varit med om med någon eller hur stort förtroende man än har om någon kan man ALDRIG säga att man VET att personen talar sanning.

    Med tanke på promillehalten och den du själv skriver, att han inte känt hur full han var så finns det ett problem. Det finns som jag ser det 2 alternativ.

    Alt1: Antingen ljuger han för dig och har druckit senare än han anger.

    Alt 2: Han talar sanning och har extremt hög alkoholtolerans som i sin tur bevisar att hans kropp är van med extremt intagande av alkohol.

    Det i sin tur betyder inte att din kille är en dålig person, alkoholen personlighetsförändrar honom.

    När det gäller missbruk så kan en alkoholist ljuga så övertygande och få personer i sin omgivning att tvivla på sig själva först innan de börjar misstro alkoholisten. Allt för att skydda sitt missbruk.

    Jaa klart att man tänker i missbrukstankar när han hade sån hög promillehalt och att det någonstans förekommer en lögn, hur man än vrider och vänder på det.

    Ts, i ditt inlägg finns det bara undanflykter dessvärre. Som anhörig är det väldigt lätt att bli beskyddande, förnekande och medberoende.

    Jag önskar doch dig all lycka och jag hoppas att hans straff innehåller någon form av behandling av alkoholvanorna, för en alkoholist behöver inte dricka dagligen. Man kan vara ren i perioder, långa perioder för att sedan ta en rejäl fylla. Ja ungefär som du beskrev tidigare.

    Man behöver inte vara alkoholist för att vara missbrukare av alkohol, förstår du hur jag menar? Om man blir så personlighetsförändrad eller tappar koncepten fullständigt när man dricker tolererar man inte alkohol i en vis mängd eller form. Det finns såna som kan dricka vin och allt är finemang, men om de så mycket som smuttar på starksprit blir de tokiga.

    Hänger du med i resonemanget?


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Anonym (Alano­n)
    Äldre 15 Jan 17:25
    #92

    sök hjälp du är medberoende till honom ......klart att man inte kan ha så mycket i promille om man slutat kl 01.......

  • snilli­s
    Äldre 15 Jan 17:54
    #93

    TS: kan bara tala för egen del men mina inlägg har haft till syfte att få dig att förstå allvaret i situationen. Du väntar barn med en kille som har uppenbara alkoholproblem. Han är givetvis inte en sämre människa för det MEN du måste ju ändå ta bort skygglapparna någon gång och inse att ditt barns pappa har alkoholproblem. Att han körde på fyllan är ju inte allt eller ens det värsta även om det visar på ett otroligt dåligt omdöme - jag menar, vad händer nästa gång han inte känner att han har 1,6 i promille och sätter sig bakom ratten med ert barn i baksätet

    Nej, det allvarliga är som sagt att han är så ung och redan har utvecklat så allvarliga alkoholproblem. För er, men framför allt för barnets skull hoppas jag innerligt att han tar tag i dem. För hur bra människa han än är så är man en urkass förälder som alkoholist........

    Lycka till!

  • Destin­ed star
    Äldre 15 Jan 18:02
    #94

    om han slutade dricka vid 1 på natten, hur kunde han ha 1,6 i promille kl 12 på dagen.efter. förlåt men jag fattar inte riktigt hur det går i hop..bara undrar

  • Anonym (:()
    Äldre 15 Jan 18:10
    #95

    Destined star skrev 2008-01-15 18:02:29 följande:


    om han slutade dricka vid 1 på natten, hur kunde han ha 1,6 i promille kl 12 på dagen.efter. förlåt men jag fattar inte riktigt hur det går i hop..bara undrar
    Ingen idé med såna inlägg, TS väljer att tro blint på gossens ord. Annars hade hon väl vid det här laget ringt o pratat med nån läkare el dylikt som hade kunant förklara lite naturvetenskapliga fakta för henne, för det som går att hitta på nätet i detta ämne duger uppenbarligen inte. Förnekelse....
  • Anonym
    Äldre 15 Jan 18:12
    #96

    1.6 Pm är GROVrattfylla, även kommer han dömmas för grov vårslöshet i trafik eftersom han körde ner både staket och stolpe. Döms man till grov rattfylleri och grov vårslöshet så finns det tyvärr ingen annan utväg än fängelse. Finns bara 1 dokumenterat fall sen -95 som slapp fängelse då den människan led utav både psykiska och fysiska problem och var därför "tvingad" utav sitt tvång att åka hem i bilen. Så tyvärr, ser ingen annan utväg än fängelse.

  • Anonym
    Äldre 15 Jan 18:16
    #97

    måste tillägga, otroligt stora psykiska besvär som alltså är extremt ovanligt att man har när man "kan" köra bil

  • Mèlie E
    Äldre 15 Jan 18:18
    #98
    Anonym skrev 2008-01-15 18:12:42 följande:
    1.6 Pm är GROVrattfylla, även kommer han dömmas för grov vårslöshet i trafik eftersom han körde ner både staket och stolpe. Döms man till grov rattfylleri och grov vårslöshet så finns det tyvärr ingen annan utväg än fängelse. Finns bara 1 dokumenterat fall sen -95 som slapp fängelse då den människan led utav både psykiska och fysiska problem och var därför "tvingad" utav sitt tvång att åka hem i bilen. Så tyvärr, ser ingen annan utväg än fängelse.
    jepp helt rätt
    tack gode gud att det finns bra poliser på rätt plats när nångång:) guldhjätan till dem.
  • Siri85
    Äldre 15 Jan 18:18
    #99

    han måste ha druckit inna för att ha sådan hög promille...

  • illern i mitt liv
    Äldre 15 Jan 18:32

    fy va hemskt , vet dock inte om detta kommit upp tidigare men de finns en sida som heter rattfylla.se , där kan ts gå in o läsa vad som bla. händer med sprit i kroppen.

Svar på tråden Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?