• Anonym (Kaffedraken)

    Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?

    Jag hoppas denna tråd ligger rätt nu..
    Idag så krockade min pojkvän, han körde ner en lyktstolpe och ett staket. När dom precis krockat så försökte dom att få tag i polisen som inte kunde komma eller något. Iaf så fick dom hjälp att få upp bilen på vägen och dom tog sig därifrån. Tydligen så ringde någon som såg detta polisen för dom stod och väntade på min pojkvän nånstans längs vägen. Polisen stannade honom och han fick blåsa, då visade det sig att han hade 1.6 i promille! Min kille blev jätte chockad då han inte trodde att han hade någon alkohol kvar i blodet eftersom han kände sig helt normal. Vilket jag inte förstår då han stank alkohol när han kom hit.. Allt hände nånstans mellan 10 och 14 idag. Han kom hem till mig nu vid halv fem och luktar fortfarande.. Jag är så besviken och ledsen just nu

    Han har fått indraget körkort. Det är de enda jag vet. Är det någon som vet vad bötern kan ligga på ungefär?
    Vad kommer hända nu, hur lång tid kommer detta att ta? Kommer han att kunna få fängelse?
    Jag är så orolig då vi ska ha barn i juni och detta var verkligen inte vad vi behövde just nu..
    Tacksam för svar

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-11 17:17:40:

    Han drack bara igår kväll så han drack inget på morgonen innan han körde bil, därför trodde han att han inte skulle ha någon alkohol kvar i blodet!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-15 12:19

    Han berättade för mig att han slutade dricka vid en 1 på natten och sen gick dom och la sig. Han fick blåsa för polisen vid 12 nästa dag.

    Jag vet inte hur jag ska förklara för er att jag faktiskt litar på min pojkvän och jag vet att han inte skulle ljuga för mig om att han slutade dricka vid 1 den natten. Varför? Han "får" dricka för mig även om jag inte kan eller vill dricka så gör det mig inget att han gör det. Vi har så mycket bakom oss och jag vet hur han dricker och hur mycket han kan dricka! Jag har väl själv sett det. Jag kan säga att jag vet att han inte ljög för mig om när han slutade dricka. Tyvärr kan jag inte förklara varför jag är så säker för de har med hela vårat förhållande att göra osv. Jag litar på honom!

    Innan jag blev gravid så drack vi båda ofta. Jag är ingen stordrickare när jag dricker utan slutar när jag känner att jag inte orkar mer/vill ha mer. Han däremot kan dricka nästan hur mycket som helst när han väl dricker.

    Nu efter att jag blev gravid har han knappt vart ute så jag vill inte säga att han har problem med alkoholen nu, alltså att han dricker ofta och jämt. MEN han kan dricka jävligt mycket när han väl dricker. Han har en egen lägenhet när han går i skolan. Då händer det att han dricker ibland men han brukar inte dricka mängder då utan mer ta några öl. Men denna gången blev det alldeles för mycket, det sa hans själv.

    Men han drack däremot ganska ofta innan vi träffades. Men som sagt så har han knappt druckit sen jag blev gravid. Ville bara försöka förklara det iaf.

    Så är det såå tråkigt att höra från er vilken dålig människa han är osv.. Tror ni inte att jag förstår vilket misstag han gjort och vad som kunnat hända osv? Jag behöver verkligen inte få det förklarat för det vet jag nog ganska bra själv!

    Han är en underbar pojkvän och en underbar människa. Men att detta hände var såklart jävligt dumt gjort av han och ett stort misstag.

  • Svar på tråden Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?
  • Anonym (Kaffedraken)

    he he...nja skulle han ha den halten så skulle han nog va kollevippad nä , 1,6 skrev ts.

    då kan de stämma bättre om det var 4 på morgonen

  • Anonym (Kaffedraken)
    Destined star skrev 2008-01-16 06:33:46 följande:
    he he...nja skulle han ha den halten så skulle han nog va kollevippad nä , 1,6 skrev ts.då kan de stämma bättre om det var 4 på morgonen
    ot skrev fel sorry
    HAHAHAHA 1.6 mena jag ju så klart... hahahaha
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej t.s

    Hoppas att du har kunnat sova gott inatt i alla fall.

    Det ÄR en jobbig tid som väntar....allra helst när man ser tillbaka på hur jobbigt det var att berätta allt för alla man känner.Nu var det ju så att vi lyckades hålla det inom släkten,ingen annan visste.Det var ju jätteviktigt att våra 2 döttrar(som då var 4 och 9 år) inte fick veta något.Till vår 9 åring sa vi att pappa hade kört för fort med bilen och då tog polisen hans körkort.Hon hade ju undrat annars varför pappa inte körde bilen längre.

    Jag kommer också ihåg hur jobbigt det var när vi skulle åka till förlossningen och vi var tvungna att ta taxi,likaså när vi skulle åka hem.

    Min man är INTE alkoholist,men han har många gånger lyckats få mycket hög halt promille i kroppen,utan att må dåligt.Vissa har en kropp som tål mer än andra....jag vet det pga att jag har jobbat många år på en missbruksavdelning,det är jätteolika på alla.Så din kille kan mycket väl ha svårt att förstå att han hade så hög promillehalt i blodet

  • Anonym (Kaffedraken)

    Anonym (varit där) skrev 2008-01-16 10:43:43 följande:


    Hej t.sHoppas att du har kunnat sova gott inatt i alla fall.Det ÄR en jobbig tid som väntar....allra helst när man ser tillbaka på hur jobbigt det var att berätta allt för alla man känner.Nu var det ju så att vi lyckades hålla det inom släkten,ingen annan visste.Det var ju jätteviktigt att våra 2 döttrar(som då var 4 och 9 år) inte fick veta något.Till vår 9 åring sa vi att pappa hade kört för fort med bilen och då tog polisen hans körkort.Hon hade ju undrat annars varför pappa inte körde bilen längre.Jag kommer också ihåg hur jobbigt det var när vi skulle åka till förlossningen och vi var tvungna att ta taxi,likaså när vi skulle åka hem.Min man är INTE alkoholist,men han har många gånger lyckats få mycket hög halt promille i kroppen,utan att må dåligt.Vissa har en kropp som tål mer än andra....jag vet det pga att jag har jobbat många år på en missbruksavdelning,det är jätteolika på alla.Så din kille kan mycket väl ha svårt att förstå att han hade så hög promillehalt i blodet
    jaha...fortf förklarar det inte varför man sätter sig i en bil några timmar efter att man supit till det? För vare sig man känner det el ej (som sagt...du har jobbat på en MISSBRUKARAVDELNIG...MISSBRUKARE känner inte alltid att de e packade...men TS kille var ju absolut inte det...)så VET man ju att man klunkat MASSA alkohol för bara ett litet tag sen.

    Men visst, tycker synd om TS osv...Fast mer synd om min polares syskon som blev dödad av en rattfyllerist...så tycker TS o sambo haft TUR, jajamen...Tur att han åkte fast av den anlednngen att han kanske kan få HJÄLP nu att komma til rätta med sina problem.
  • Anonym (Kaffedraken)

    inlägget här ovan:

    Jovisst,du har så rätt så.Det finns INGEN anledning som är god nog för att köra rattfull.Däremot så behöver man inte vara alkoholist eller över huvud taget ha problem med spriten för att köra rattfull.Alkoholen har en förmåga i sig att övertyga att man inte "känner" något alls,att allt är bra,och att man faktiskt i fyllan och villan "glömmer bort" att man har druckit mycket mer än man har.

    Och när man som i min makes fall en hustru som blir akut sjuk,med 2 småbarn hemma så tänker man nog inte så klart över huvud taget.man tänker över huvud taget inte på konsekvenserna och att man i stället kan köra i hjäl sig själv eller andra,det finns helt enkelt inte i tankarna på den rejält onyktre.

    Nu tycker ju jag att det var en jättehemsk sak att min man körde rattfull.Jag blev helt förtvivlad och många gånger har jag varit jättearg på min mans arbetskompis som lånade ut bilnyklarna till honom,fast denne själv var nykter och vISSTE att min make hade druckit.Men nu går det tyvärr inte att göra ogjort,och tro mig.min man har verkligen fått ångra det han gjorde.Vid ett tillfälle så var vår 2 månaders son nära att dö när han slutade andas,och om min man hade haft sitt körkort då så hade det inte varit några problem alls.Så vi har verkligen fått lida hela familjen

  • Anonym (Kaffedraken)

    nu e de ju så att detta är ibte rattfylla utan grov rattfylla normalt 2 mån i fängelse eller 6 mån fotboja, min pappa är brottsutredare, ca 2000 i böter.

  • Anonym (Kaffedraken)

    min man blev dömd till grov rattfylla men fick inget fängelse.fick i stället böter på 2000 kronor och villkorlig dom i 2 år.och körkortet indraget i 12 månader. Har man inte blivit dömd förut så är det ovanligt med fängelse när man inte har skadat någon och erkänner allt.

  • Anonym (Kaffedraken)
    jag hoppas verkligen att han sätts bakom galler och det kommer mest troligt att hända. Har han själv såpass dålig uppfattning om hur mycket alkohol han har i sig, när han stinker alkohol, och ändå sätter sig i bilen, så ska han baskemej inte ha någon bil, eller tillgång till bil! Han är ju livsfarlig, på riktigt!

    www.vv.se/templates/page3____431.aspx

    Bland de förare som ertappas av polisen i rutinkontrollerna ligger den genomsnittliga promillenivån kring 1 promille. I dödsolyckorna är den däremot kring 1,5 promille, vilket tyder på att de flesta av de onyktra dödade förarna kan betraktas som alkoholberoende.

    Grattis, din man verkar vara alkoholist.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Straffet för rattfylleri är oftast böter eller fängelse i högst sex månader. Dessutom återkallas i allmänhet körkortet under 1-12 månader. Vid grovt rattfylleri kan straffet bli fängelse i högst två år och körkortet kan återkallas under 12-36 månader. Grovt rattfylleri i kombination med grovt vållande till annans död kan ge upp till åtta års fängelse.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej! Känns som attläsaom mitt egetliv för ettpar år sedan,nästan exakt samma cenario.

    1.6 promille har man inte i blodet om man slutat dricka et på natten. Så mycket har jag fått förklarat för mig av både polis och AA.

    Min sons pappa åkte dit för rattfylla maj 2005 och har ännu inte fått tillbaka körkortet. Han var nära att få fängelse men fick samhällstjänst tillslut och sen blir han kollad på vårdcentral en gång per månad,blodprover,levervärden osv. De ringer bara och såmåste han vara där inom 24 timmar och lämna prover.

    Sätter man sig i en bil och kör när man druckit så har man tappat en spärr och dricker inte som "vanligt" folk.

    Du låter precis som jag när du försöker bortföklara och bagatellisera det som händer. Blunda inte för det här!!! Har hN tappat spärren att köra och dricka kan han även tappa spärren och dricka när han är ensam med ert barn,vilket kan få fruktansvärda följder.

    Det är otroligt jobbigt att leva med en människa som dricker,jag klarade inte av det. Jag fick lov att flytta för min och vår sons skull. Jag tyckte inte heller att min man var alkoholist,han satt ju inte på nån parkbänk och drack inte varje dag. Nej, men man kan ha ett missbruk ändå,ett dolt missbruk i hemmet,på fester där just han alltid var fullast. Jag vägrade vara tyst, har alltid påpekat för mitt ex att nej, vår son kan inte vara hos dig för jag vet inte om du är nykter eller inte i helgen. Allt mitt tjat under dessa år har gjort att det har blivit en förändring till det positiva. Men det gick inte förrän han själv fattade att han faktiskt drack onormalt ofta/mycket.

    Hoppas det går bra för dig och ert barn. Kram

Svar på tråden Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?