• Äldre 21 Feb 18:53
    22853 visningar
    490 svar
    490
    22853

    Pulverdiet

    Hejsan! Här är en ny medlem i klubben. Började med Allevo kickstart i måndags och som tur är är sambon också med. Gör det hela betydligt lättare. Höll på att bryta ihop och köpa en macka idag efter jobbet,men stog emot och nu känner jag mig ganska nöjd med självbehärskningen. Dock är jag fortfarande hungrig på kvällarna, men dagarna går jättebra. När släppte hungern för er? Finns det hopp?
    Känner mig peppad att äntligen ta tag i detta med vikten. Finns det någon viktlista man kan skriva in sig i i denna tråd?
    Kramar,
    Sylten (förlåt för nicket)

  • Äldre 22 Feb 17:39

    Så var det fredagkväll och så här på femte dagen mår jag mycket bättre! Inte alls lika hungrig som igår, och t.o.m. piggare än en vanlig fredagkväll. Dock är sambon som och Allevoar med mig helt däckad, så här sitter jag med mitt te och har ganska tråkigt. Att gå med ut på puben och bara dricka vatten känns inte så aktuellt.
    Intressant det här med hunger kontra sötsug. Jag är en hungrig person, men har inte så svårt att låta bli sockret. Min last är helt klart att jag äter för mycket mat. Har hittills alltid ätit två stora lagade mål mat om dagen, mackor och frukt i massor. Därför kanske det blir bättre för mig när magsäcken krymper lite.

    Vägde in mig på 92,5kg när jag började, få se om jag har någon minusvikt att rapportera på måndag. Jag har gjort ett Excelark och ett diagram över min och sambons viktkurva, så peppar mig extra. Nördigt, va?!

    Nu piskar vi skiten ur fettet! Trevlig kväll och helg, men jag tittar säkert in igen för att få mer motivation.

  • Äldre 23 Feb 18:54

    Tack för välkomnandet Smaily! Det här är mitt livs första bantingsförsök, så jag känner mig som en dum nybörjare. Jag väntar och hoppas fortfarande på att jag ska bli av med hungern, men jag kör ju VLCD (Allevo) så jag får ju bara ca 550 kcal om dagen. Inte så konstigt om man är hungrig antar jag... Var och köpte två nya smaker idag, varm champinjonsoppa och kall tropisk shake. Har inte provat svampsoppan ännu, men shaken var god. Allevos hallonshake är däremot vidrig, tycker jag. Nu har jag alltså ätit mig igenom hela sortimentet och jag är bara på dag 6 - snacka om att jag inte kommer vilja äta soppa på ett bra tag!

    Vilken var anledningen till att ni valde pulver och inte någon annan medtod? Själv blev jag blev inspirerad av en kompis som gick helfart Extravaganza och nu tappat 20 kg. Däremot så ville jag inte gå på möten, så jag valde Allevo istället. Och det verkar ju vara gjort en hel del studier på VLCD som tyder på att det är bra för oss som har mer än 30 i BMI. Enligt mina broschyrer ska man inte köra kickstart (alltså VLCD) längre än till man når BMI 28, sedan ska man börja äta enligt tallriksmodellen. Jag ser fram emot det och ska verkligen kämpa för att inte börja svulla igen.

    Trevlig helg!

  • Äldre 24 Feb 12:54

    Känns bra idag, fortfarande hungrig nästan hela tiden, men jag mår fint för övrigt! Tänkte passa på och städa lite idag. Eftersom varken jag eller sambon äter annat än pulver så är det ju inte så mycket disk och man behöver inte åka och handla hela tiden. Tycker att man får mycket tid över nu. Kanske kanjag t.o.m. putsa några fönster...

  • Äldre 25 Feb 12:11

    Sitter är och njuter av svampsoppa à la Allevo. Hade varit gott med en ostmacka till, men nu är jag ju fundamentalist så det får bli ett glas vatten till istället. Jag har ju tidigare rapporterat om hur hungrig jag varit, men nu tycks det äntligen ha släppt! Igår kväll var jag för första gången inte vrålhungrig hela tiden utan nästan lite mätt efter sopporna.
    Livet känns lättare och jag är glad att få jobba idag så att tankarna kan riktas på annat än vikten. Jag är ju faktiskt en vanlig människa också.
    Kramar från Sylten

  • Äldre 26 Feb 11:44

    Då ska väl även jag rapportera resultatet från första veckans kick-start.
    *trumvirvel*
    TA DAM

    - 4,1 kg

    *Klappar mig själv på axeln*

    Då var det dags för andra veckan - det är bara att bita ihop och borra på!

  • Äldre 26 Feb 12:37

    Tack för uppmuntran, vänner!

    Jag känner mig faktiskt väldigt nöjd med att jag tagit i tu med mitt viktproblem. Jag har ju alltid varit tjock, sedan blev jag överviktig och långsamt långsamt gled jag upp till BMI 32. Har aldrig ägt en våg förrän nu och har aldrig velat se mig själv i spegeln naken. Jag tror jag har stoppat huvudet i sanden och trott att fetman skulle gå över av sig själv.

    Men nu är jag äntligen (jag är 32 år gammal så jag borde ju ha mognat lite;)) redo att våga erkänna att jag vill gå ner i vikt! Har t.o.m. erkänt på jobbet att jag håller på med detta projekt. Ett stort steg för en gammal skafferiätare som jag!

    Har ni tips på bra delmål och bra belöning när man uppnått sina mål? Jag tänkte att det kunde vara att ha för att hålla motivationen uppe.

  • Äldre 28 Feb 09:36

    En härlig dag med sol från en klarblå himmel! Jag väger mig alldeles för ofta, och jag måste försöka sluta med det och gömma vågen. Jag känner mig så läskigt pigg nu, men det är väl den berömda ketonfasen som gör det. Få se hur det blir att börja äta igen nästa vecka. Känns nästan lite läskigt att det går så bra.
    Kämpa på ni andra, tänk på vilka lätta steg ni snart kommer att gå med.
    Kramar,
    Sylten

  • Äldre 28 Feb 12:39

    Välkommen Alyssa!

    Vilket pulverfabrikat har du valt? Jag kör ju med Allevo och tänkte försöka hålla på tills min "kick-startfas" är slut på tisdag. Sedan får jag äta lite vanlig smalmat också + pulver + börja motionera enligt ett upptrappningsschema. Så just nu ser jag framemot att få äta något man måste tugga på. Men så länge man får resultat är det ruskigt motiverande.
    Håll ut den första veckan bara och fuska inte, det blir mycket lättare efter ett tag.

  • Äldre 29 Feb 12:00

    Hej 402an! Grattis till Alyssa och lycka till med ditt långa pass, drick mycket vatten!
    Jag har tajmat in min kickstart till en period i jobbet då jag vet det är ganska lugnt, inga representationsluncher och möjlighet att kunna ta sig en soppa var 4:e timme. Det var dock kämpit i början, på andra dag var jag tvungen att hålla en lång föreläsning i en jättevarm aula. Jag trodde jag skulle svimma, men det gick bra när jag väl kom igång.
    Trevlig sopp- och shakehelg på er!

Svar på tråden Pulverdiet