• Solrosen25

    Pulverdiet

    Välkommen till tråden för "pulverdietare"!!

    Här är alla som går på pulverdiet välkomna, oavsett om du använder Naturdiet, Allévo, Nutrilett, Modifast, Cambridge eller nåt liknande. Här kan vi diskutera olika saker som rör pulverdiet; sötsug, vattenmängd, tillåtna drycker utöver vatten, kaffe/thé och eventuella lightdrycker. Här kan vi ge/få råd och tips, diskutera ketos, fettförbränning, motion, delmål m.m!

    Kommentarer angående pulverdiet som en "quick fix"/genväg, att personer som använder pulverdiet som viktminskning kommer att gå upp tappade kilon samt ett antal till undanbedes! Det är inte tiden som det tar för en person att gå ner i vikt som avgör om den kommer att hålla sin vikt, utan det faktum att man måste ändra sina matvanor när man börjar äta igen..


    Hinder är det du ser när du tar blicken från målet..
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-03 20:42

    Jag använder Naturdiet (kommer förkorta det med ND) Choklad - dels för att det största paketet bara finns i Choklad, samt att den och Cafe latte är kalorisnålast av smakerna.

    För att få fart på "magen" och samtidigt viktminskningen kan jag tipsa om "loppfrön"/psylliumfrön som får svälla i vatten ca 15 minuter. Billigaste sorten, från Indien hittar ni i hälsokosten. Köper ni loppfrön som producerats i Frankrike så rekommenderar jag att de får svälla ca 30 min, för att slippa "tapetklister-konsistensen" som blir om de står längre.

    Hejaheja tjejer!!
  • Svar på tråden Pulverdiet
  • boki

    Ja men absolut, alla skriver det dom vill, om jag känner mig själv rätt så försöker jag lite extra när man ska "bekänna färg" varje måndag :)

    Idag går det väldigt bra, lite frusen bara. HUr går det för resten av gänget?

  • karma30

    FRYSER!!!!Brrr!
    Trött, grinig och huvudvärk...MEN jag har slarvat med att dricka vatten idag...
    Förlåt att jag oftast låter så negativ, det är bara det att det är här jag "skriver av mig"...Lagar stroganoff till familjen nu, fortfarande jobbigt med det där att göra mat till andra, vill ju oxå ha!!!

    Sopporna är jättegoda, men det är svårt att låta bli att tänka på mat Har hört att det tar 21 dagra att bryta en dålig vana, så det är bara att kämpa på!!


    boki skrev 2008-02-21 14:28:35 följande:
    Ja men absolut, alla skriver det dom vill, om jag känner mig själv rätt så försöker jag lite extra när man ska "bekänna färg" varje måndag :)Idag går det väldigt bra, lite frusen bara. HUr går det för resten av gänget?
  • boki

    Ja visst är det jobbigt! Jag har stekt pannkakor till familjen luktade hur gott som helst och såg verkligen underbart ut!!(Annars är jag sisådär förtjust i pannkaka:)


    karma30 skrev 2008-02-21 16:10:58 följande:
    FRYSER!!!!Brrr! Trött, grinig och huvudvärk...MEN jag har slarvat med att dricka vatten idag... Förlåt att jag oftast låter så negativ, det är bara det att det är här jag "skriver av mig"...Lagar stroganoff till familjen nu, fortfarande jobbigt med det där att göra mat till andra, vill ju oxå ha!!! Sopporna är jättegoda, men det är svårt att låta bli att tänka på mat Har hört att det tar 21 dagra att bryta en dålig vana, så det är bara att kämpa på!!
  • Guavasylt

    Hejsan! Här är en ny medlem i klubben. Började med Allevo kickstart i måndags och som tur är är sambon också med. Gör det hela betydligt lättare. Höll på att bryta ihop och köpa en macka idag efter jobbet,men stog emot och nu känner jag mig ganska nöjd med självbehärskningen. Dock är jag fortfarande hungrig på kvällarna, men dagarna går jättebra. När släppte hungern för er? Finns det hopp?
    Känner mig peppad att äntligen ta tag i detta med vikten. Finns det någon viktlista man kan skriva in sig i i denna tråd?
    Kramar,
    Sylten (förlåt för nicket)

  • boki

    Välkommen, själv har jag hållt på med nutrilett sen i måndags så det där med hungern kan jag tyvär inte svara på..
    Det där med att sambon också är med vore en dröm, men min är så smal så han behöver inte utan kan äta sin goooda mat :)
    Vi tänkte ta vägdag på måndag och rapportera lite vikt och ev. mått..


    Guavasylt skrev 2008-02-21 18:53:50 följande:
    Hejsan! Här är en ny medlem i klubben. Började med Allevo kickstart i måndags och som tur är är sambon också med. Gör det hela betydligt lättare. Höll på att bryta ihop och köpa en macka idag efter jobbet,men stog emot och nu känner jag mig ganska nöjd med självbehärskningen. Dock är jag fortfarande hungrig på kvällarna, men dagarna går jättebra. När släppte hungern för er? Finns det hopp? Känner mig peppad att äntligen ta tag i detta med vikten. Finns det någon viktlista man kan skriva in sig i i denna tråd?Kramar,Sylten (förlåt för nicket)
  • karma30

    Guavasylt: Välkommen!! Hungern brukar släppa efter ca tre dagar, men suget är det lite svårare med Men då är det bra att komma hit och skriva några rader!

    Måste erkänna att jag igår åt en normalportion stroganoff+några vindruvor, såååå gott, och jag är nöjd med att jag inte åt mer än så. Idag har jag ny motivation och känner mig glad och pigg! Hoppas att det går bra för er andra!

  • yatsy

    God morgon!
    Välkommen Guavasylt! Vi har ingen viktlista här. Dom som vill berätta gör det. Men nu har några gått ihop om måndagarna. Du gör som du vill helt enkelt!
    kämpa på!
    Idag är 12:e dagen och helgen e här..siktar på att klara 9 till. det e så svårt och se sambon äta vanlig mat. Och så är det så socialt med.. Så jag hoppas att jag ska kunna stå emot. provade mina motivationsbyxor idag. Nu kan jag knäppa dom fram :) Från började fick jag dom inte över knäna! *skitlycklig* men målet är att dom ska hänga på höfterna.
    Det verkar ta sig!

    Men denna dieten gör verkligen att man blir riktigt sladdrig! usch det blir verkligen hårdträning ett tag tror jag. sen ska jag köra en 3 veckorsperiod till :)

    Karma30: ett inlägg du skrev tidigare om din dröm att vara en mamma som orkar och vågar visa sig i bad-dräkt.. Tyckte jag verkligen va en bra motivation! det tog jag till mig :)
    det här ska vi se till och slutföra för våra barns skull. Eller hur!?

  • karma30

    Grattis till att komma i motivationsbyxorna (älskar det uttrycket!) Håller med dig om att mat är en sådan social grej, och det värsta är då människor ifrågasätter VARFÖR man inte äter bara LITE, och kommer med kommentarer om hur dåligt det måste vara för kroppen och att det "bara" är att äta mindre mat och motionera mera...Det är lätt att säga för den som inte har hela 40kg att gå ner...
    Sladdrig, jotack, funderar på att börja med styrketräning...Siktar på att skriva in mig på gymet den 2:a april, ett stort delmål för min del Nu kämpar vi på, vi KAN klara detta!!


    yatsy skrev 2008-02-22 10:11:49 följande:
    Idag är 12:e dagen och helgen e här..siktar på att klara 9 till. det e så svårt och se sambon äta vanlig mat. Och så är det så socialt med.. Så jag hoppas att jag ska kunna stå emot. provade mina motivationsbyxor idag. Nu kan jag knäppa dom fram :) Från började fick jag dom inte över knäna! *skitlycklig* men målet är att dom ska hänga på höfterna.Det verkar ta sig! Men denna dieten gör verkligen att man blir riktigt sladdrig! usch det blir verkligen hårdträning ett tag tror jag. sen ska jag köra en 3 veckorsperiod till :)Karma30: ett inlägg du skrev tidigare om din dröm att vara en mamma som orkar och vågar visa sig i bad-dräkt.. Tyckte jag verkligen va en bra motivation! det tog jag till mig :)det här ska vi se till och slutföra för våra barns skull. Eller hur!?
  • yatsy
    karma30 skrev 2008-02-22 10:35:03 följande:
    Grattis till att komma i motivationsbyxorna (älskar det uttrycket!) Håller med dig om att mat är en sådan social grej, och det värsta är då människor ifrågasätter VARFÖR man inte äter bara LITE, och kommer med kommentarer om hur dåligt det måste vara för kroppen och att det "bara" är att äta mindre mat och motionera mera...Det är lätt att säga för den som inte har hela 40kg att gå ner...Sladdrig, jotack, funderar på att börja med styrketräning...Siktar på att skriva in mig på gymet den 2:a april, ett stort delmål för min del Nu kämpar vi på, vi KAN klara detta!!
    :) mmm... en annan sak som verkligen taggar mig att gå ner i vikt e och titta på "pinuppor" eller liknande.. modeller eller åmande sångare typ! Förut fick det mig till sämsta självförtroendet järnet men nu känner jag bara att : ja jävlar ska komma dit jag oxå!! (Så kanske sambon vill ha sex varje dag sen? *haha* ;)
    Konstigt nog i och med viktminskningen som jag själv märker så har sexlusten fördubblats! måste blivit avtänd av mig själv..
    Jag har faktiskt inte fått en enda kommentar hittills av dieten.
    men när jag tränade och ååt mindre så gick jag ner ett halvkilo i veckan. Och då skulle jag ha nått min målvikt i september. Skitkul liksom. Nu ser det ut som i slutet av april! det e en MYCKET väsentlig skillnad för mig. Det kan du påpeka för dom som hackar på dig tycker jag. Be dom sen sköta sig själva. E dom inte överviktiga så vet dom inte hur det e.

    Ja jag ska banne mig försöka träna mer nu igen. Så svårt bara när jag jobbar heltid och har barnet ensam när jag e hemma på veckorna.. *suck*. men får väl försöka hitta på nått som jag kan ta med henne på. ta henne i pulkan bakom mig på ett par skidor :)
    Ja skriv in dig på gymmet. Nu ska vi verkligen hålla ut ! :)
  • yatsy

    Gud va jag skriver noveller :/ ! *sorry* kan inte hjälpa det.

    Kom på en sak. det hade varit roligt om vi alla tog ett före och efter kort? och kanske något på vägen? Det skulle nog ge lite inspiration kanske.. Vad säger ni?

Svar på tråden Pulverdiet