• Solrosen25

    Pulverdiet

    Välkommen till tråden för "pulverdietare"!!

    Här är alla som går på pulverdiet välkomna, oavsett om du använder Naturdiet, Allévo, Nutrilett, Modifast, Cambridge eller nåt liknande. Här kan vi diskutera olika saker som rör pulverdiet; sötsug, vattenmängd, tillåtna drycker utöver vatten, kaffe/thé och eventuella lightdrycker. Här kan vi ge/få råd och tips, diskutera ketos, fettförbränning, motion, delmål m.m!

    Kommentarer angående pulverdiet som en "quick fix"/genväg, att personer som använder pulverdiet som viktminskning kommer att gå upp tappade kilon samt ett antal till undanbedes! Det är inte tiden som det tar för en person att gå ner i vikt som avgör om den kommer att hålla sin vikt, utan det faktum att man måste ändra sina matvanor när man börjar äta igen..


    Hinder är det du ser när du tar blicken från målet..
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-03 20:42

    Jag använder Naturdiet (kommer förkorta det med ND) Choklad - dels för att det största paketet bara finns i Choklad, samt att den och Cafe latte är kalorisnålast av smakerna.

    För att få fart på "magen" och samtidigt viktminskningen kan jag tipsa om "loppfrön"/psylliumfrön som får svälla i vatten ca 15 minuter. Billigaste sorten, från Indien hittar ni i hälsokosten. Köper ni loppfrön som producerats i Frankrike så rekommenderar jag att de får svälla ca 30 min, för att slippa "tapetklister-konsistensen" som blir om de står längre.

    Hejaheja tjejer!!
  • Svar på tråden Pulverdiet
  • Guavasylt

    Tack för uppmuntran, vänner!

    Jag känner mig faktiskt väldigt nöjd med att jag tagit i tu med mitt viktproblem. Jag har ju alltid varit tjock, sedan blev jag överviktig och långsamt långsamt gled jag upp till BMI 32. Har aldrig ägt en våg förrän nu och har aldrig velat se mig själv i spegeln naken. Jag tror jag har stoppat huvudet i sanden och trott att fetman skulle gå över av sig själv.

    Men nu är jag äntligen (jag är 32 år gammal så jag borde ju ha mognat lite;)) redo att våga erkänna att jag vill gå ner i vikt! Har t.o.m. erkänt på jobbet att jag håller på med detta projekt. Ett stort steg för en gammal skafferiätare som jag!

    Har ni tips på bra delmål och bra belöning när man uppnått sina mål? Jag tänkte att det kunde vara att ha för att hålla motivationen uppe.

  • boki

    Jag har också bmi 31-32 alltså riskzon helt ofattbart att man låter det gå så långt det är ju ingen annan än jag som har stoppat i mig all mat och godis.. Men nu känner jag mig supermotiverad och vill jättegärna vara närmare normalviktig när jag ska resa i maj!

    Jag har satt upp delmål var fjärde kilo och tänkt unna mig någonting då ex. frisörbesök, massage, ansiktsbehandling osv.

    Hoppas jag kan genomföra det hela vägen den här gången, för mig brukar det gå väldigt bra i ca 2veckor (oavsett metod) och sen går jag upp allt igen med råge :(

  • yatsy

    Grattis Guavasylt!! starkt kämpat :)

    I söndags va jag och hälsade på en annan mamma vars dotter och min e födda på samma dag :) Så då hade hon ju naturligtvis gjort kladdkaka med glass.. :( Jag hade inga problme och säga nej men jag känner henne inte så väl så hon blev nästan stött när jag försökte säga nej väldigt försiktigt... *suck*
    så jag fick snällt äta en liten bit. Så imorse stod vågen på samma som i fredags. *fan oxå*
    men nu kör jag till på torsdag.. kommer inte klara en helg till! Och sen kör jag en två veckors period om en månad tänkte jag...
    hoppas att det hinner bli nått kg till nu bara innan jag börjar med mat igen!

  • Guavasylt

    En härlig dag med sol från en klarblå himmel! Jag väger mig alldeles för ofta, och jag måste försöka sluta med det och gömma vågen. Jag känner mig så läskigt pigg nu, men det är väl den berömda ketonfasen som gör det. Få se hur det blir att börja äta igen nästa vecka. Känns nästan lite läskigt att det går så bra.
    Kämpa på ni andra, tänk på vilka lätta steg ni snart kommer att gå med.
    Kramar,
    Sylten

  • Alyssa

    Får man vara med här? Började med min pulverdiet i förrgår och har redan gått ner 1,7kg! Så skönt, känns som jag fått tillbaka motivationen nu.

    Har ett delmål på 10kg så nu har jag alltså 8.3kg kvar till det målet. Totalt vill jag ner 20kg till sommaren och om det fortsätter i denna takt så är jag snart där

  • Alyssa
    Guavasylt skrev 2008-02-26 11:44:06 följande:
    Då ska väl även jag rapportera resultatet från första veckans kick-start.*trumvirvel*TA DAM- 4,1 kg*Klappar mig själv på axeln*Då var det dags för andra veckan - det är bara att bita ihop och borra på!
    Shit vad härligt att du gått ner så mycket på en vecka! Bra jobbat!
  • Guavasylt

    Välkommen Alyssa!

    Vilket pulverfabrikat har du valt? Jag kör ju med Allevo och tänkte försöka hålla på tills min "kick-startfas" är slut på tisdag. Sedan får jag äta lite vanlig smalmat också + pulver + börja motionera enligt ett upptrappningsschema. Så just nu ser jag framemot att få äta något man måste tugga på. Men så länge man får resultat är det ruskigt motiverande.
    Håll ut den första veckan bara och fuska inte, det blir mycket lättare efter ett tag.

  • 402an

    nu har jag börjat igen :)
    hade födelsedag och sen blidde det lite småkäkande :P
    iaf köpte nutrilett chokladsmak. BLÖRK
    måste ha i kakao för att det ska gå ner

  • Alyssa
    Guavasylt skrev 2008-02-28 12:39:33 följande:
    Välkommen Alyssa!Vilket pulverfabrikat har du valt? Jag kör ju med Allevo och tänkte försöka hålla på tills min "kick-startfas" är slut på tisdag. Sedan får jag äta lite vanlig smalmat också + pulver + börja motionera enligt ett upptrappningsschema. Så just nu ser jag framemot att få äta något man måste tugga på. Men så länge man får resultat är det ruskigt motiverande.Håll ut den första veckan bara och fuska inte, det blir mycket lättare efter ett tag.
    Tack!

    Just nu kör jag med nutristar shejker. Inte så jättegoda men VÄLDIGT billigt Jag körde med Allevo förut och jag älskar deras soppor men nu är jag pank denna månad och har två stora förpackningar med Nutristar så jag kör med dom. Än så länge går det faktiskt väldigt bra, bara lite hungrig på kvällarna.

    Ska försöka låta bli att fuska på hela denna vecka. Tänkte köra två veckor ren kur för att komma igång men sen blir det mer träning så då måste jag börja äta mat.
  • Alyssa

    Woho! Idag visar vågen -3.5kg och jag har halva veckan kvar! Magen har redan gått ner, så skönt för den var så uppsvälld. 6.5kg kvar till mitt delmål! Idag ska jag jobba ett långt pass får se hur det går, det är stressigt och varmt på jobbet så jag ber att jag inte tuppar av eller något.

Svar på tråden Pulverdiet