• Murram

    Utslag runt underlivet.. vad kan det vara?

    Herpes eller svamp kanske?
    Båda kan ge skav, sveda i underlivet. Herpes ger ju oxå små blåsor, ibland svårigheter att kissa, brukar göra rejält ont. Svamp oxå vanligen gryniga vita flytningar.
    Det bästa är ju om någon kan titta på det nu, du kan ju alltid prova med svampbehandling som finns receptfritt på Apoteket, tex Pevaryl.
    Herpes kräver receptbelagd medicin och man måste börja med behandlingen så snart som möjligt efter symptomdebut för att den ska ha effekt. Herpes läker ju annars ut av sig själv efter ett tag. Viruset är dock kvar i kroppen för evigt och kan ge nya skov.

  • Murram

    Du kan alltid gå till gynakuten under helgen om besvären blir för stora. Kan kanske vara svårare på måndag att se vad det är för något eller lättare beroende på hur förloppet blir under helgen. Om det är Herpes är det bra att känna till det så man kan få recept på tex Valtrex att ha hemma vid behov men oxå så man kan skydda dem man tänker ha sex med i framtiden, dvs avstå från sex när man har blåsor om man nu skulle vilja trots blåsor.

  • Murram

    Vill bara klargöra att man absolut inte blir steril av Kondylom. Kondylom läker vanligen ut själv men det kan ta lång tid. Orsakas av ett mycket vanligt virus, HPV. Av läkaren kan man få recept på tex Valtrex eller Aldara att behndla vårtorna lokalt med. Vårtorna är vanligen endast ett kosmetikt besvär, om de inte bli för stora, samtidig infektion med en annan HPV typ kan ge cellförändringar på livmodertappen.
    Numera finns även vaccin mot både cellförändringar och vårtorna, Gardasil, mycket dyrt, men antagligen väl använda pengar.

Svar på tråden Utslag runt underlivet.. vad kan det vara?