• mormor 1965

    Hur lång tid innan ni kände effekt med zoloft/sertralin ?

    Hej!
    Jag har ätit dem i ca 1 år nu och ska nu försöka trappa ner och sluta. Känner att livet börjar vara i ordning mera nu. För ett år sedan var det kaos. Det hände mycket i min omgivning (min tonåring fick barn t.ex)och jag bekymrade mig sömnlös vecka efter vecka.
    Jag minns att det tog ca 2 veckor att vänja sig med medicinen. Åt halv dos 2 veckor för att sen gå upp till hel. Efter en månad-6 veckor började det vända. Reagerade inte känslomässigt starkt mer (på gott och ont), kunde sova på nätterna, kunde börja skratta igen. Sexlusten minskade något.Och jag kunde inte gråta mer.
    Men i det stora hela anser jag nog denna medicin (Sertralinen är ju samma som Zoloft men billigare, eller hur? Jag har haft båda)vara ett riktigt lyckopiller, och man klarar alla motgångar i livet betydligt bättre!

  • mormor 1965

    Jag tog aldrig mer än 50mg, men jag hade i och för sig ingen djup depression. Det räckte. Har tagit i över ett år. Ska nu sluta och har nu tagit halv dos i en månad. Väntar på rätt tillfälle att sluta helt...Planerar in en vecka när jag är helt ensam hemma, då kan jag vara upp och ner och bråka med mig själv bara. Ska nog också däremellan ta medicin varannan dag under nån vecka så det inte blir helt för tvärt avbrott.
    Man är ju så lugn och stabil när man tar medicinen. Men å andra sidan saknar jag känslorna, de våldsamma lyckokänslorna, och att kunna bli rörd och gråta en skvätt, att leva och känna.
    Det är på gott och ont med medicinen. Fast om man är ett nervvrak, bara ledsen, ja, då finns det ju inga alternativ.

  • mormor 1965

    Anonym (carin) skrev 2008-03-28 20:56:19 följande:


    borjar ata i morron borjar pa 100 mg, e det vanligt? ser att ni borjade pa 25? o arbetade upp er???
    Oj, det var en häftig början. Hur har det gått?
  • mormor 1965

    Måste berätta att jag nu varit två veckor helt utan. Går ganska bra. Är lite gråtmildare än vanligt. Och vaknar lättare på natten igen för att grubbla på nåt. Men annars ok.

Svar på tråden Hur lång tid innan ni kände effekt med zoloft/sertralin ?