• Äldre 24 Feb 14:35
    15902 visningar
    25 svar
    25
    15902

    Äter metformin, försöker bli gravid.

    Ni som äter metformin och försöker bli gravida, har era läkare sagt något om ev risker om man blir gravid?
    Man ska ju inte äta det om man är gravid, men är det farligt om man äter det innan man vet att man är gravid? Någon som vet?

  • Svar på tråden Äter metformin, försöker bli gravid.
  • Geffan
    Äldre 24 Feb 22:21
    #1

    Jag äter metformin och har oxå funderat på de. Vad jag har förstått de som så är det många som är positiva att man äter metformin under graviditet.Men dom har ingen fakta på om det skulle vara skadligt.. Dom har väl inte gjort någon större forskning i det kan ja tänka mig,många säger att det ska va bra och att det även stimulerar så amning ska fungera bättre om man har pcos..

    Hur mår du av tabletterna?

  • ZAFT
    Äldre 24 Feb 22:37
    #2

    Metformin hjälpte mig att bli gravid och det enda de sa när jag skulle boka tid för inskrivning var att jag skulle sluta äta dem då. eftersom man kan äta Metformin i syfte att bli gravid så vore det ju konstigt om det skulle vara skadligt.
    Min bm sa att jag inte ska äta det nu när jag ammar.
    Hur många tabletter äter ni per dag?


    Den vackraste stunden i livet var den när du kom...
  • Geffan
    Äldre 25 Feb 08:03
    #3

    Hmmm ok.. Ne skadligt hoppas man att det inte är.. Hur lång tid tog det för dig att bli gravid med metformin? Äter 3 tabletter om dagen. 1500mg.

  • ZAFT
    Äldre 25 Feb 11:28
    #4
    Geffan skrev 2008-02-25 08:03:24 följande:
    Hmmm ok.. Ne skadligt hoppas man att det inte är.. Hur lång tid tog det för dig att bli gravid med metformin? Äter 3 tabletter om dagen. 1500mg.
    jag hann bara äta en månad så blev jag gradiv Så om det berodde på medicine elle rom jag bara hade tur vet jag inte
    Jag åt oxå tre om dagen (500 mg styck), tror jag tog tog vå på morgonen och en på kvällen. Hur gjorde du när du började äta? jag är för mig att jag tog först en tablett i fyra dagar sedan på femte tog jag två och sedan på nionde började jag ta tre. Men magen blev inte så glad ändå
    Den vackraste stunden i livet var den när du kom...
  • ZAFT
    Äldre 25 Feb 11:29
    #5

    Ser att ja stavar som en kratta


    Den vackraste stunden i livet var den när du kom...
  • jennyf­annyem­il
    Äldre 26 Feb 11:41
    #6

    Jag har läst att man inte ska äta metformin under graviditet pga att det inte finns studier som visar om det skadar fostret eller inte. I Fass står det att man inte ska äta det under graviditet.

  • TrollB­oll
    Äldre 26 Feb 11:47
    #7

    Jag har ätit Metformin nu i två månader och har hela tiden haft samma tanke... Även om jag vet att chansen att jag blir gravid på bara Metforminet är liten för min del. Men man har ju alltid hoppet i alla fall.
    Min gyn sa ingenting om det heller men det står ju på medicinburken om inget annat att man helst inte ska ta det om man är gravid.

    Äter 3 tabletter om dagen även jag; 500mgx3.

    Varför fick ni Metformin utskrivet?
    Jag fick det pga PCO.

  • Geffan
    Äldre 26 Feb 12:52
    #8

    Jag har tyvärr inte lyckats blir gravid än. Metformin kan ju verka bra på vikten ,om man nu har problem med det å de har ja .haha. aa tror inte det det rekommenderas att ta under graviditet men å andra sidan så tänker nog många , vad är det som kan skada? Jag har pcos. har problem med vikt , dock inte så stort sötsug som många verkar få. har lite problem med hårväxt typ mustasch polisonger som är lite kraftigare än kvinnan brukar ha.. hur kul e de lixom .. Hmmm hormonerna är väl absolut inte i rätt balans å det visar sig nog på humöret ibland haha.. dock bliivit bättre sen ja började med metformin. De värsta är väl det här me ägglossning.. den verkar inte finnas i min kropp.. Hade en enda mens förra året..lyckat! Har försökt i 2 år o bli gravid .. Lyckan kommer väl kanske någon gång till oss.. Hoppas.!

  • zzz81
    Äldre 26 Feb 19:06
    #9

    Jag tror att jag inte ska ta metformin efter min ägglossning just pga av att det sägs att det inte är så bra om man nu skulle vara gravid. Sen är det bara att sätta igång igen om mensen sakulle komma.

  • ZAFT
    Äldre 26 Feb 20:21
    #10

    När jag började med metformin så sa min läkare att jag kunde fortsätta äta tills jag visste om jag var gravid. Man behöver inte sluta efter man haft gglossning sa hon iaf till mig och min son mår bara fin fint nu. Men man får ju såklart göra som man själv vill

Svar på tråden Äter metformin, försöker bli gravid.