Inlägg från: CarlHerman |Visa alla inlägg
  • CarlHerman

    Vad kostar det att gå på Lundsbergs skola ??

    Det beror ju helt på om du tänkt bo på internatet eller bara gå på skolan?? Skulle gissa att ska du bo på internatet kostar det 100000kr eller mer per år. Betydligt mycket mindre om du bara går på skolan.

  • CarlHerman

    jambosana: Så du menar att det inte finns några privatskolor i sverige som tar betalt?? isåfall har du ju helt fel.
    Jag VET att bl a sigtuna har väldigt många elever som går påskolan men inte bor på internatet och de betalar, dock inte lika mkt som internateleverna. I storstäderna är det vanligt med skolor som tar betalt, bara så du vet...

  • CarlHerman

    Förstår inte vad du menar jambosana. I vilket fall som helst så tar internatskolor betalt även för sina externelever. Och massor av andra privatskolor i sverige tar betalt! Så du menar att man kan låta sina barn gå på en privatskola gratis om man t ex skickar med dem lunch hemifrån och köper deras böcker själv? I don´t think so...Sen spelar det ju ingen roll om det är undervisningen eller nåt annat de tar betalt för av externeleverna, man kan inte gå där utan att betala i vilket fall. Du kanske pratar om högstadiet? Jag menar gymnasienivå, vet inte vad som gäller ang. att betala för högstadieundervisning. Gymnasiet är ju ändå frivilligt så det är klart att man har rätt att betala för undervisning på en viss skola om man önskar det.

  • CarlHerman

    Nej du har fel lokatt! Vet flera som gått på lundsberg/sigtuna och bott inom kommunen och det är inte gratis. Isåfall har ju t ex alla i sigtuna valt att gå på skolan där, och så är det verkligen inte. Varför skulle det vara gratis för??

  • CarlHerman

    lurvenpajsaren: Ja det var ju precis det jag sa? I mitt inlägg långt upp chansade jag på 40000kr per läsår så det var inte långt borta då. Det är inte jag som sagt att det är gratis, tvärtom.

  • CarlHerman

    nä precis, grennaskolan har väl inte samma prestige riktigt.

    Sarge: Du kan räkna med att det kostar pengar. De som skrivit att det inte gör det har fel.

  • CarlHerman

    Väldigt många på Lundsberg och Sigtuna har utländsk bakgrund och läser på IB-programmen där de undervisas på engelska. Jag har sett många i deras skolkataloger. Sen om deras föräldrar är rika eller inte det vet jag inte, men utländsk bakgrund har de.

  • CarlHerman

    Skolan är öppen för alla som har råd men jag tror att det krävs en del i betygsväg också nuförtiden. Förr var det nog mer att hade du pengar så kommer du in, men nu är det fler som har råd och tryck på att gå där.

Svar på tråden Vad kostar det att gå på Lundsbergs skola ??