• Äldre 6 Mar 14:29
    14644 visningar
    42 svar
    42
    14644

    Har du frågor kring underfunktion av sköldkörtel/Levaxin före eller under graviditet?

    Antar att du inte vet något särskilt om överproduktion? Det är väl inte alls samma sjukdomstillstånd eller symptom om jag förstått det rätt.
    Jag har just fått diagnosen hypertyeros (giftstruma) och till på köpet plussat nämligen. Jag har visserligen redan fått träffa både endokrinolog och specialistmödravården, men det skulle vara skönt att prata med nån som vet hur det ÄR.

  • Äldre 6 Mar 15:13
    #4

    Tack för era svar!

    Jag är inte så orolig faktiskt, eftersom både endokrinologen och läkaren på spec-mvc bedyrade att det säkert skulle gå finfint med graviditeten. Dessutom har jag aldrig mått riktigt dåligt, det enda symptomet jag reagerade på var den höga pulsen. I övrig har jag känt mig frisk hela tiden! Och nu när jag käkat Tiotil i 4 veckor, har jag normal puls och känner alltså ingenting alls av sjukdomen.
    Jag ska ta prover på endokrin en gång i månaden till att börja med, samt gå på specialistmödravården då. Utöver det går jag ju dessutom till min "vanliga" barnmorska på mvc.

    Jag känner heller inte av graviditeten på något negativt sätt, mår inte illa som jag gjorde förra gången med sonen. Har dock sett ett pickande hjärta på VUL, så jag vet att det är OK därinne.

    Jag kanske är lyckligt lottad som inte tycker att jag har några direkta problem med den här sjukdomen?

  • Äldre 6 Mar 20:18
    #6

    Hm, ja, jag har genomgått ett MA tidigare, så givetvis är jag lite nojig för det denna gång. Förra gången var jag ju frisk som en nötkärna också. Så visst, jag kommer absolut inte att ta något för givet förrän jag varit på nästa UL som är den 4 april, men jag kommer inte heller att gå runt och vara svinnervös, det mår varken jag eller lillpyret bra av.

  • Äldre 7 Mar 08:10
    #9

    Nej, jag kände ingenting alls. Och det var ju det som fick mig att bli misstänksam.

  • Äldre 7 Mar 09:16
    #12

    Ell:
    Jag tror att om det är Levaxin du äter, så har du underproduktion. Kallas också hypotyreos, googla på det så kan du läsa lite!

  • Äldre 7 Mar 09:25
    #14

    Ell:
    Ja, det var kasst av din läkare! Kräv att få byta läkare om du kan, eller var lite mer påstridig om info nästa gång ni ses.

    Fint namn du har på din son, min son heter Vilmer.

  • Äldre 10 Mar 14:15
    #36

    Elin1983 skrev 2008-03-10 09:53:36 följande:


    Varga: även persnoner med för hög ämnesomsättning kan ibland äta levaxin, men det är först i ett senare stadium. Till exempel så måste de som har opererat bort sköldskörteln äta levaxin!
    Ja, vi som har överfunktion kan sedermera också få äta Levaxin. Men det beror ju på att man antingen slagit ut sköldkörteln med mediciner, eller också opererat bort den. Då är man ju på samma stadie som de med underfunktion, och får därmed börja med Levaxin.
  • Äldre 10 Mar 14:58
    #39

    SJÄLVKLART ska man ifrågasätta sin läkare om det är något man funderar över. Läkare är inga gudar, de är människor och vissa borde inte ha läkarlicens överhuvudtaget (detta är såklart mycket ovanligt men ändå). Själv har jag dock bara positiva erfarenheter av läkarvården tack och lov.

    Å andra sidan ska man naturligtvis inte bli paranoid och hypokondrisk och börja söka second opinions för minsta lilla, men man brukar känna på sig om man misstänker att allt inte står riktigt rätt till och då är det klart att man vill råda bot på den magkänslan. Hellre det än att sticka huvudet i sanden tycker jag iaf.

Svar på tråden Har du frågor kring underfunktion av sköldkörtel/Levaxin före eller under graviditet?