• Varga

    Har du frågor kring underfunktion av sköldkörtel/Levaxin före eller under graviditet?

    Va glad jag blev när jag hittade denna tråden,interessant att läsa om andras upplevelser och erfarenheter inom detta. Själv har jag överfunktion som upptäcktes genom att min bm på inskrivningen tyckte att min hals var väldigt svullen och att jag skulle kolla upp i fall jag hade struma. Det visade sig att jag har det och genast blev det fart på läkaren som gav mig remiss till medicinmott + en massa blodprover. Hon tyckte att jag skulle börja äta Tiotil men jag har inte hunnit börja med dem än för förra blodprovet visade att T3 värdet minskat lite. Istället ska jag ta ännu tätare blodprov (var tredje vecka har jag tagit det innan) för förhoppningsvis är detta graviditetsutlöst och går över av sig själv sakta men säkert.
    Enligt min läkare är det inte helt riskfritt att äta Tiotil när man är gravid och därför skulle jag inte äta dom så länge värdena sakta minskar av sig självt.
    Till er som nu äter Levaxin är det bara mot underfunktion man äter dom och är dom riskfria vid graviditet?
    Vet inte så mycket om sköldkörtelrubbningar för jag är ju helt "ny" på området och vore tacksam att få bolla tankar med några som kan lite mer. Just nu snurrar allt med blodprover, specialistmödravård, ultraljud på halsen och läkarbesök som är inbokat framöver.

  • Varga

    Tack för svaren!
    Har varit och tagit nya blodprover idag, hoppas att värdena minskat lite till så kanske jag slipper äta medicin överhuvudtaget. Jag ska ta nya blodprover varje vecka nu, jippi jag som älskar att ta blodprover

Svar på tråden Har du frågor kring underfunktion av sköldkörtel/Levaxin före eller under graviditet?