• reggae­woman
    Äldre 6 Mar 21:28
    17426 visningar
    49 svar
    49
    17426

    Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?

    Vi bor i en liten 2:a...vi har skötbordet på golvet i vardagsrummet, det är jättebra. Vi har en bokhylla bakom och på de lägsta hyllplanen har jag min dotters kläder, blöjor och allt annat som behövs till henne. Kläderna ligger i korgar å hyllar längst ned och på korgarnas kanter har jag satt fast små leksaker som hon ligger och drar i, det tycker hon är jättekul. Hon har ju legat där sedan hon var nyfödd så hon stormtrivs där nu när hon är 4-månader!
    Vi har en skötbädd som tillhör ett skötbord och på den en gammal handduk. Nu har hon dock börjat rulla runt så jag har lagt en stor madrass under fönstret i vardagsrummet (trångt!!!) med hennes gosedjur, leksaker och ett gym så nu får hon bitvis flytta över dit! Jag rekommenderar verkligen en skötbädd på golvet i vardagsrummet!!! Hon känner sig verkligen hemma där eftersom vi altid byter blöja,klär på,tar ad-droppar, klipper naglar osv där!

    vi får dock plats med spjälsäng men ni kan ju ha en liten vagga om ni inte vill samsova? Eller det finns ju någon liten babysäng att sätta fast på er sängkant. Vet inte riktigt hur det funkar men har hört talas om det. Snugglenest finns det ju oxå!

  • reggae­woman
    Äldre 6 Mar 21:32
    #5

    bebisen kan ligga på kanten, bara du bullar upp ordentligt. kanske är lite riskabelt att bebisen ligger mellan er om ni har samma täcke. Kan bli varmt! Men som sagt ett snugglenest är ju bra, det är som en liten mjuk säng man har i sin säng...då behöver man ju inte vara orolig för att bebisen ska bli klämmd. Men jag tror iofs att man inte rullar över sitt barn (om man inte är påverkad av medicin eller alkohol eller så) man bara VET att bebisen är där. Man ramlar ju av nångon anledning inte ur sängen....

  • reggae­woman
    Äldre 6 Mar 21:45
    #10

    Jag måste erkänna att jag tyckte det var jobbigt att samsova efter ett tag. Ville kunna röra mig mer fritt i sängen så det var en lättnad att flytta henne till spjälsäng vid ca 3 mån. Men det är ju olika hur man känner. Dessutom kan man ju störa bebisen. Engl vaknade jätteofta och ville amma när vi samsov, hon kände väl doften av mjölk...men det finns ju alt. till spjälsäng, mindre varianter...är du händig kan du bygga en själv!

  • reggae­woman
    Äldre 6 Mar 21:46
    #11

    Vagnen är ju perfekt!!! Kör på det! Så kan du vagna bebisen på natten om hon/han vaknar...superbra!

  • reggae­woman
    Äldre 8 Mar 13:20
    #43

    Klart bebben kan sova i vagnen, säkert i 5 mån iaf, men se till att skaffa hårdlift då så blir det ju som en liten säng med skyddande väggar!
    Köp en vagn med bra gung i, det skulle jag göra om jag kunde börja om från scratch! Min kompis har en brio tror jag med superbra gung i , mkt bättre än min Emmaljunga!


    Majsan81 skrev 2008-03-06 21:54:19 följande:
    reggeawoman; Men tror du att det är ok att ha bebben sovandes i vagnenn på natten också? de första månaderna? behöver man tänka på något speciellt när vi letar vagn och har det som ett syfte?Tompaslillsyrra; tack för ditt svar! vi har också löst med småförvaring här och var och känner att det kommer fungera. Det är just dessa "stora" möbler som tar lite plats.
Svar på tråden Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?