• Majsan­81
    Äldre 6 Mar 21:15
    17423 visningar
    49 svar
    49
    17423

    Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?

    Hej
    vi bor i en liten tvåa på 40 kvm och har tänkt att bo kvar tills bebisen blir 1 år för att sedan flytta större. Tyvärr är vårt sovrum så pass litet att det knappt går in en vanlig spjälsäng... vi har ett väldigt litet badrum (knappt något utrymme alls) med duschkabin så något skötbord går inte in där och det går inte att ha något över något badkar heller. Jag är lite skeptisk till skötbord och tänker att kanske jag kan byta på golvet, i soffan eller på sängen med underlägg så klart. Givetvis hade det varit urmysigt med ett skötbord, spjälsäng och bebishörna såklart men ack det är för litet vi bor...

    Hur gör ni? Har ni några tips?

  • Svar på tråden Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?
  • Majsan­81
    Äldre 6 Mar 21:24
    #3

    nä det känns lite knepigt just med sängen. En vagga hängandes från taket vill jag inte ha det kanske inte är riskabelt men jag får den känslan ändå. jag har hört om folk som har sina barn i sin egen säng men blir inte det krångligt undrar jag då? jag och min sambo sover med ett gemensamt täcke och min sambo är rätt bra på att rulla runt. Jag är rädd att han ska rulla över bebis omedvetet i sömnen. vårt täcke passar kanske även inte lillan och då får vi lägga lillen på kanten och det känns också läskigt. Hur gör man när barnet sover på dagarna? bylltar man upp med kuddar när den lille börjar rulla eller? är inte så insatt i det där Sen tänker jag också att bebis kanske behöver en egen frizon (spjälsäng) efter ett tag fastän jag vet att just mammas och även pappas närhet är dyrbar

  • Majsan­81
    Äldre 6 Mar 21:39
    #8

    reggeavoman och vovvemor; Tack för era svar. Nä bebis under samma täcke förstod jag var ett dåligt alternativ. Ja något skydd på en sidan skulle fungera. Sängen står mot fönstret på en sidan men har därmed ett element( som är under fönstret) med spjälor vid sidan så ett skydd där skulle vara lämpligt. Det kan nog med tiden kännas ok för mig att bebis sover med oss på natten men jag har svårt att bli vän med tanken att bebis skall sova i vår säng hela dagarna. Kanske ändrar man uppfattning när man väl får barn, detta är vårt första. Jag är så invan vid att få bädda sängen varje morgon. löjlig tanke kan jag tänka mig. jag ska kolla upp en sån där snugglenest också! Vi får in en säng men då kommer man knappt in i rummet och det blir med andra ord super trångt vilket inte är optimalt känner jag men krisar det så får man väl köra så ett tag.

  • Majsan­81
    Äldre 6 Mar 21:42
    #9

    cicci85; njae eftersom vi har en liten hall så kommer inte vagnen kunna stå där men vi har ingen annan förvaring för vagnen i övriga lägenhetshuset så alternativ är att ha vagnen mot väggen i vardagsrummet, precis när man kommer från hallen och jo visst kan bebis sova middag i den! det vore ju perfekt! Har inte tänkt på det faktistk!

    Har hört några prata om att bebben kan ligga i sin hårdlift på nätterna under några få månader, är dett optimalt eller är det obekvämt för den sköra kroppen? om man väljer en vagn med mjuklift så är det säkert inte så skönt att sova i den på natten kan ajg förstå. Det är så himla svårt när det är första gången och fastän jag har vänner som nyligen fått barn såp har jag inte fått någon insyn i hur dom gör än, visserligen bor de även större än oss också så de behöver inte planera smarta lösningar som vi

  • Majsan­81
    Äldre 6 Mar 21:54
    #13

    reggeawoman; Men tror du att det är ok att ha bebben sovandes i vagnenn på natten också? de första månaderna? behöver man tänka på något speciellt när vi letar vagn och har det som ett syfte?

    Tompaslillsyrra; tack för ditt svar! vi har också löst med småförvaring här och var och känner att det kommer fungera. Det är just dessa "stora" möbler som tar lite plats.

  • Majsan­81
    Äldre 7 Mar 11:24
    #26

    Malla69: Vi har en bostadsrätt och det är inte kul att lägga 1 miljon extra på ett extrarum när man letar treor.... jag kommer inte få nån bra mammapeng och sambon har inte hunnit jobba upp sin lön efter att han har studerat. SJälv studerar jag nu så nej i dessa tider är det inte bara att flytta för alla.

    Tack alla ni andra för era tips!

  • Majsan­81
    Äldre 7 Mar 19:08
    #37

    tack för alla era tips! Någon flytt blir det inte tal om på ett tag då vi båda har studerat i 3-4 år nu och har haft en knaglig ekonomi ( ja vi har inte kunnat spara direkt menar jag). Nu har mannen jobb men som aspirant i 6 mån och den lönen är inte toppen ännu och jag studerar till juni då ajg tar examen. Vi bor i en bostadsrätt så därför är det lite svårt att hitta ett större alternativ med tanke på vår nuvarande ekonomi. Tanken är att vi inom 1-1½ år ska flytta större.

Svar på tråden Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?