• elims
    Äldre 9 Mar 13:32
    17380 visningar
    49 svar
    49
    17380

    Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?

    Hej TS!
    Har bara skummat tråden lite snabbt så jag kanske föreslår något som någon annan redan har sagt, men...

    Vi kommer få barn i juli och bor i en liten 2:a på 50kvm med pyttelitet badrum, dåligt med förvaringsutrymmen och litet sovrum!

    Vi kommer varken ha skötbord eller spjälsäng i början (säng får eg plats, men se tar det verkligen stopp).
    Ställer nog sängen mot väggen och så får bebisen sova i ett babynest längst in mot väggen och jag bredvid, vill kunna amma på natten utan att det blir för mycket stök och lyftande. Kommer nog också sätta upp ett spjälsängsskydd runtom mot väggen så att det blir mjukt och inbonat.

    Angående skötplats kommer vi nog göra om en av våra garderober till "skötbord". Ska ta bort en dörr och ha det öppet, lägga en skötbädd på en av hyllorna och sätta in en mysig lampa, hänga upp någon söt mobil på galgstången ovanför och sen använda resten av hyllorna till förvaring för bebisen (alla skötprodukter, kläder osv). Ambitionen är också att ställa dit en pumptermos med varmvatten så att vi alltid har nära tillgång till vatten när det behövs. Tror inte att det funkar att springa till badrummet varje gång, speciellt inte på natten.

    I badrummet kommer vi ställa in en badbalja i duschen varje gång bebisen ska bada, så får vi sitta på golvet bredvid. Annars kan man nog bada bebisen i ett rent handfat/köksvask med en mjuk handduk i botten.

    I vår minihall kommer vi nog försöka sätta klädhyllan högre upp på väggen så att kläderna kommer högre upp och vi kan ställa vagnen under dem. På så sätt tar vi inte upp något nytt område i hallen.

    I v-rummet kommer vi stuva om lite böcker och sen ha korgar i bokhyllan med fler bebisgrejer - filtar, leksaker mm.

Svar på tråden Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?