Lasse Kronér polisanmäld för sexuellt utnyttjande
Forum Efter förlossningen - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ont i handleder och bortdomnade fingrar???

  Mån 10 mar 2008 10:20 Läst 7718 gånger Totalt 20 svar
  jollyd­olly
  Visa endast
  Mån 10 mar 2008 10:20

  Jag har en dotter på 6 veckor och nu de senaste två veckorna så har jag vaknat på nätterna av att min fingrar och händer är helt bortdomnade. Som att de sover, sticker och bränner i dom. Handlederna är helt ömma och det är jätteobehagligt.

  Jag vet att jag har läst lite liknande men då endast under graviditeten...

 • jollyd­olly
  Visa endast
  Mån 10 mar 2008 10:37 #1

  ingen??

 • Decemb­erpyre­t06
  Visa endast
  Mån 10 mar 2008 10:39 #2

  Låter som karpaltunnelsyndrom...

 • Grodan Soda
  Visa endast
  Mån 10 mar 2008 10:40 #3

  Karpattunnelsyndrom tror jag det heter. Hade själv så under min graviditet och det höll i sig länge efter förlossningen. Fick det sent i graviditeten men när jag fick skenor av en sjukgymnast blev det mycket bättre. Jag sov alltså med skenorna, jätteskön avlastning.

  Du ska meddela din BM detta så att hon kan föra in det i din journal. Det är nämligen av stor vikt att veta när det började eftersom man måste göra en enkel operation om det inte släpper. Men oroa dig inte, jag hade mitt länge efter förlossningen men slapp operation.

  Värken/obehaget beror på att det blir trångt i leden/handleden.

  Lycka till!

 • jollyd­olly
  Visa endast
  Mån 10 mar 2008 10:51 #4

  Det är det som jag läst om. Men man kan alltså få det efter förlossningen...??
  Stämmer det att man bara har det på nätterna? Handlederna är ju ömma hela tiden men just den där känslan att alla fingrar har somnat är bara på nätterna....

 • Grodan Soda
  Visa endast
  Mån 10 mar 2008 10:53 #5
  jollydolly skrev 2008-03-10 10:51:49 följande:
  Det är det som jag läst om. Men man kan alltså få det efter förlossningen...??Stämmer det att man bara har det på nätterna? Handlederna är ju ömma hela tiden men just den där känslan att alla fingrar har somnat är bara på nätterna....
  Det blir ofta värre på natten eftersom man slappnar av under sömn. Detta gör att händerna ofta "viks", alltså att handleden viks naturligt, man slappnar av. På dagarna när man står och går så hänger ju armarna rakt ner vilket dels gör att leden är rak och att mycket blod strömmar neråt. Det är vanligt att man har mest ont på natten och att fingrarna domnar.
 • jollyd­olly
  Visa endast
  Mån 10 mar 2008 10:57 #6

  låter ju logiskt!!

 • Decemb­erpyre­t06
  Visa endast
  Mån 10 mar 2008 10:58 #7

  Jag fick det efter förlossningen. INgen känning innan. Tog lång tid innan jag fick mina skenor pga väntetider hos arbetsterapeut. Blev vansinning tillslut för jag hade så ont hela dagarna. Kunde knappt lyfta tillslut..kändes som att jag inte hade någon styrka i händerna. Hade skenorna på natten..var lite bökigt till en början, men så skönt sedan och det var det enda som hjälpte. Tog ett par månader innan det var över, tack och lov behövde jag ingen operation.

  Tips! Jag passade även på att ha skenorna en stund på dagen när lillskrutten sov för att få avlastning och sedan försökte jag tänka på att inte böja handleden alltför ofta t.ex. när jag höll lillen i samband med ammning. Försökte ligga och amma mycket i stället.

 • jollyd­olly
  Visa endast
  Mån 10 mar 2008 11:03 #8

  De enda känningarna jag har på dagen är handlederna, som vid amningen tex när man har handlederna lite lätt böjt. Domningarna har jag bara haft några gånger nattetid. Men det kanske börjar lite lätt för att sedan bli värre? Alltså lika bra att ta tag i det redan nu

 • Mån 10 mar 2008 11:04 #9
  jollydolly skrev 2008-03-10 11:03:36 följande:
  De enda känningarna jag har på dagen är handlederna, som vid amningen tex när man har handlederna lite lätt böjt. Domningarna har jag bara haft några gånger nattetid. Men det kanske börjar lite lätt för att sedan bli värre? Alltså lika bra att ta tag i det redan nu
  hade lite innan jag födde men det blev värre precis efter. Skaffa skenor
 • jollyd­olly
  Visa endast
  Ons 19 mar 2008 08:50 #10

  Pratade med bm i går när jag var där och hon sa att amn inte "kan" få det efter förlossningen... så jag måste ringa till min vc och kolla där med ngn läkare. Men efter att ha läst här så är det ju flera stycken som har fått det efter. Knasigt...

  Kanske ska ta och köpa sånnadär skenor och se om det blir bättre!

 • Ons 19 mar 2008 08:55 #11

  Karpaltunnelsyndrom låter det som Jag fick det i slutet av grav å det ville inte försvinna efter förlossningen....så nu har jag oeprererat vänsterhanden å det har blivit bra Men tyvärr måst ejag nog göra högerhanden oxå....å det är ur störigt för man ska ju kånka runt på bebis oxå.

  Lycka till med dina händer å hoppas du slipper operation

 • Ons 19 mar 2008 11:05 #12

  Jag tycker mig ha hört att man kan få ont i lederna av amningen. Jag hade ont i många leder när jag ammade. Låg vaken på nätterna av det. Hade dessutom karpaltunnerlsyndrom under graviditet, men det var inte samma känsla. Jag skulle gissa att ditt problem kommer av amningshormonerna eller nåt. Men jag är ju förstås ingen expert! Jag minns att det där var skitjobbigt, hoppas det blir bättre!

 • guldkl­impen
  Visa endast
  Ons 19 mar 2008 11:19 #13

  Jag kan få så där att händer/fingrar domnar bort ibland, då bokar jag tid hos min kiropraktor för då är det oftast något om sitter fast i ryggen.

  Ont i handlederna fick jag också när min tjej var ca 2,5 månad, men jag tänkte inte så mkt på det utan tänkte att det mest var för att man bär så mkt på henne...

 • Ons 19 mar 2008 11:20 #14

  kan ha det under graviditeten, efter graviditeten precis o flera år senare med =(

  finns som sagt skenor..
  sen finns det dem som opererar med...


  Det där är min mamma, - Skriker dottern överallt o pekar på mor sin. Högt och tydligt.
 • jollyd­olly
  Visa endast
  Ons 26 mar 2008 06:56 #15

  Ska till läkaren på måndag för nu orkar jag inte mer. Är helt bortdomnad på nätterna och lederna i vissa fingrar låser sig. Lederna är så ostabila så jag kan knappt lyfta och ingen ork finns det i dom heller. Synd bara att vi har så tröga läkare här där jag bor... hoppas ändå att det finns ngt de kan hjälpa mig med

 • Ons 26 mar 2008 07:40 #16

  Vadå kan inte få det efter förlossningen!!! Hon kan inte veta alls vad hon pratar om. Jag fick det när jag inte var gravid. Det blev värre under graviditeten och opererades i båda händerna när jag var gravid!

  Skenor kan hjälpa! Jag var tvungen att ha skenor dygnet runt och det var inte så kul!

 • jollyd­olly
  Visa endast
  Ons 26 mar 2008 09:40 #17

  Alltså vad har man för bm?? Har pratat med 2 st och båda dom tyckte att det lät konstigt om det skulle vara det...eftersom man bara kan få det under graviditeten enligt dom. Hoppas att min läkare vet bättre!

 • jollyd­olly
  Visa endast
  Ons 2 apr 2008 09:09 #18

  Nu är det iaf konstaterat av läkare: karpaltunnelsyndrom!

 • Ons 2 apr 2008 18:17 #19

  oj,finns d en diagnos?

  låter som jag fick/har i slutet av grav/och efter fölossning.men mina läkare har bara sagt att ja ska ge kroppen 6-8veckor att tömma sig på vätska...

 • Ons 2 apr 2008 18:26 #20

  Jag fick karpaltunnelsyndrom när min yngsta var 8 månader. Har gjort neurofysiologisk undersökning. Hemska elchocker! Just nu är det bättre men min husläkare har lovat remiss till operation om det behövs senare. Så man kan få det efter förlossning!

Svara i tråden: Ont i handleder och bortdomnade fingrar???
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Förälder
Svara i tråden...

Innehåll