• Grodan Soda

    Ont i handleder och bortdomnade fingrar???

    Karpattunnelsyndrom tror jag det heter. Hade själv så under min graviditet och det höll i sig länge efter förlossningen. Fick det sent i graviditeten men när jag fick skenor av en sjukgymnast blev det mycket bättre. Jag sov alltså med skenorna, jätteskön avlastning.

    Du ska meddela din BM detta så att hon kan föra in det i din journal. Det är nämligen av stor vikt att veta när det började eftersom man måste göra en enkel operation om det inte släpper. Men oroa dig inte, jag hade mitt länge efter förlossningen men slapp operation.

    Värken/obehaget beror på att det blir trångt i leden/handleden.

    Lycka till!

  • Grodan Soda
    jollydolly skrev 2008-03-10 10:51:49 följande:
    Det är det som jag läst om. Men man kan alltså få det efter förlossningen...??Stämmer det att man bara har det på nätterna? Handlederna är ju ömma hela tiden men just den där känslan att alla fingrar har somnat är bara på nätterna....
    Det blir ofta värre på natten eftersom man slappnar av under sömn. Detta gör att händerna ofta "viks", alltså att handleden viks naturligt, man slappnar av. På dagarna när man står och går så hänger ju armarna rakt ner vilket dels gör att leden är rak och att mycket blod strömmar neråt. Det är vanligt att man har mest ont på natten och att fingrarna domnar.
Svar på tråden Ont i handleder och bortdomnade fingrar???