Inlägg från: Hontmail |Visa alla inlägg
  • Hontmail

    Dåligt AMH värde?

    Mom2014 skrev 2018-08-07 12:35:52 följande:

    Hej,

    Jag är 35 år och har ett AMH på 0,05 samt FSH på 23. De sa att det var mer eller mindre kört. Uppsala kliniken gick med på att göra IVF nu efter sommar. Jag gjorde en hel del förändringar och fick ner mitt FSH till 12. Nu när jag skriver har jag fått svagt pluss 3 dagar innan BIM. Hoppas att jag slipper IVF. Hur har det gått för er?


    Tråden är gamal och död men vilken härlig solskenshistoria du kommer med!! <3

    AMH säger inget om äggen annat än att det är få kvar och man kommer behöva höga doser medicin vid ivf och eftersom man måste få fram minst 3ägg vid äggplock är risken stor att försöket avbryts. Har man ägglossning och ligger/inseminerar med en fertil man har man inte lägre chanser att bli gravid trots lågt AMH.

    Hur fick du ner ditt FSH?
  • Hontmail
    Mom2014 skrev 2018-08-07 17:11:49 följande:

    Kul att du svarar????

    Jag gjorde olika saker och vet i sak inte vad som var avgörande:

    Jag gjort följande;

    Ätit D vitamin 100, E vitamin 100, folsyra, och vitex

    Akupunktur hos min kinesiska läkare

    Druckit på kinesiska örter (kort period ca 1 månad)

    Druckit betydligt mer vätska än vanligt. Men jag fick råd att dricka varmt vatten i stället för kallt. Minst 6 glas /dag

    Rört på mig ut i solen (promenader och yoga)

    Ätit regelbundet och la på mer frukt och grönt.

    Jag hoppas verkligen att jag slipper IVF????


    Gud va bra!! Då kan fler som läser tråden testa dina tips. Jag har normal FSH men troligen alltid haft kasst AMH. Jag upptäckte att jag hade lågt AMH engart för att min man har så extremt lågt spermieantal. Jag har aldrig haft svårt att bli gravid innan jag träffade honom.

    Lycka till med graviditeten och tack för att du skänker hopp till oss andra! <3
  • Hontmail
    emhu skrev 2018-08-07 17:25:43 följande:

    Åh wow, grattis!!! Jag är 32 och fick förra året reda på att mitt AMH var lägre än 0.05 och mitt FSH var 32. Ingen regelbunden mens så läkarna kallar det för tidigt klimaktetium. Ingen klinik ville låta oss prova IVF utan skickade oss direkt till Huddinge sjukhus för äggdonation. 2 veckor efter vårt första besök på Huddinge (efter 6 månader väntetid) plussade vi helt på egen hand och nu är jag i vecka 34 och bara önskar att de sista veckorna ska passera fort som attan :) stort lycka till!!!


    Åååh va underbart!! <3

    Lycka till med allt! <3
Svar på tråden Dåligt AMH värde?