• Desse
    Äldre 16 Mar 18:45
    16606 visningar
    38 svar
    38
    16606

    Är CSN bidraget en inkomst? Studerar trots sjukskriven? Söka bidrag hos CSN eller samkörs registren?

    Nej! Jag tror inte att man kan uppbära på csn bidrag och bidrag från försäkringskassan. Hoppas inte personen har tänkt att fuska till sig studiebidraget i såfall, för hur många får den möjligheten hon fått att läsa in gymnasiepoängen utan att ta studielån. Tycker att om hon ens tänker på att fuska så är det jäkligt fräckt! Idag samkörs nästan alla register som har med bidrag att göra Soc . försäkringskassan, skattemyndigheten, csn, kommunen vad det gäller barnomsorgskostnader osv.

    Men det bästa din kompis kan göra är att ringa sin handläggare på försäkringskassan och höra efter om hon får csn bidrag också. Men att chansa och försöka lura till sig det är fel! Sen en sak till, du skrev att hon bara har fått ja det går bra att studera som svar från sin handläggare men ingen uppfölning har gjorts. Jag kan tala om för dig att varenda samtal du ringer till handläggare på försäkringskassan dokumenteras skriftligt i en personmapp. Så handläggaren har skrivit in att din vän studerar som "arbetsträning ". Har handläggaren inte skrivit det har hon/ han begått tjänstefel. Allt måste dokumenteras som sägs mellan handläggare och bidragstagare.

  • Desse
    Äldre 16 Mar 19:06
    #18

    Man betalar en summa på dagisavgiften trots att man har csn tror jag.
    Men jag tycker det här luktar bidragsfusk, för din främsta fråga är om registren samkörs eller ej och i mina öron låter det som ni tänkt fuska.

Svar på tråden Är CSN bidraget en inkomst? Studerar trots sjukskriven? Söka bidrag hos CSN eller samkörs registren?