• Äldre 23 Mar 19:01
    41837 visningar
    12 svar
    12
    41837

    Kan man bada badkar om man har feber??

    Har sjukt barn som vill bada badkar men jag har för mej att man ska undvika det när man har feber.

    Är det någon som vet??


    Alexandra 040318 & Beatrice 060121 & Christina 071004
  • Svar på tråden Kan man bada badkar om man har feber??
  • Äldre 23 Mar 19:02
    #1

    Gör vi ofta när vi är sjuka. Lindrar sååå skönt.

  • Fallen­Ängel8­6
    Äldre 23 Mar 19:15
    #2

    det ska väl inte vara någon fara att bada när man har feber, däremot kan det vara skönt. feber svett, svalkande bad =mega skönt

  • whole lotta love
    Äldre 23 Mar 19:19
    #3

    Anledningen till att du kanske ska undvika det, är ju att man förknippar bad= varmt vatten, och isåfall höjer det ju tempen ännu mera. Ngn men feber behöver svalka, för att hjälpa kroppen ner med tempen. Men vill ditt barn bada, så kan du ju spola upp lite lagom ljummet vatten, och kanske inte låta ligga i så länge?

  • Äldre 23 Mar 21:07
    #4

    Ok men vad menar ni med svalt bad?
    37 grader som kroppen ska ha eller svalare ändå?
    Jag har en badtermometer som jag kollar temperaturen med till lillans bad för dom ska ju bada 37grader.


    Alexandra 040318 & Beatrice 060121 & Christina 071004
  • 3 juvele­r79
    Äldre 23 Mar 21:18
    #5

    Det är absolut inget farligt med att bada när man har feber och temperaturen kan vara som du brukar ha i vanliga fall på vattnet.
    Det finns inget som är bättre än ett varmt skönt bad när man har feber och samtidigt tvättar du bort lite bacillusker.
    Så gör som du brukar göra när lillan badar, för du ska inte kyla ner henne med kallvatten för det kan ge motsatt effekt.

  • Äldre 23 Mar 21:22
    #6

    Oj nu såg jag att det blev lite syftningsfel eller vad det heter.

    Mina barn som är febriga nu är 4 och 2 år.

    Jag har även en tjej som är 5 månader och det är hennes vatten jag tempererar men hon är frisk nu.


    Alexandra 040318 & Beatrice 060121 & Christina 071004
  • Äldre 23 Mar 21:55
    #7

    Hm, jag har hört precis tvärtom, att man INTE ska bada vid feber då kroppen inte kan andas - svettas - vilket den behöver när du har feber. Risken är då att du blir "överhettad" eftersom värmen stannar kvar i kroppen samtidigt som du tillför ytterligare värme genom badet. Men jag är på inget sätt kunnig inom medicin, jag har heller ingen utbildning inom orådet så mitt råd grundar sig inte på något sådan vilket ev någon annans gör. Lycka till!

  • LIVoch­Linnea
    Äldre 23 Mar 21:56
    #8

    Jag vet att man kan bada i badkar även när man har feber. 

  • whole lotta love
    Äldre 24 Mar 08:34
    #9

    Tree roses - jag är rädd att jag måste säga emot dig! En kropp med feber ska undvika att omges av värme! Förr i tiden sas det att man skulle "svettas ut febern", vilket är HELT felaktigt. Du kan heller inte tvätta bort en sjukdom.
    När våran son fick feber, väldigt hög, fick vi rådet av sjukvården att hålla honom så sval som möjligt, helst utomhus- vi fick stå med honom, nästintill naken utomhus för att sänka hans temp - visst låter grymt, men helt nödvändigt för att han inte skulle bli överhettad och riskera feberkramper.

  • Stora
    Äldre 24 Mar 19:25
    #10

    Man ska hållas sval då man har feber. Mne man kanske kan bada svalt? Fast JAg skulle inte vilja det. Hu att krypa ner i ett svalt bad med feberfrossa.

  • Fallen­Ängel8­6
    Äldre 24 Mar 22:44
    #11

    det är absolut ingen fara att bada ett barn med feber, bara vattnet är svalt. det kan göra mkt nytta då man ska försöka svalka ner ett barn med feber. Är usk och har haft diskussion om det när jag gick i skolan

  • Tue 14 May 2019 14:55
    #12

    OM barnet inte har 40-41+ grader Celsius i kroppstemperatur finns det endast en anledning till att svalka eller ge febernedsättande medicin och det är ifall febern orsakar så dåligt allmäntillstånd hos barnet att de inte får i sig näring/vätska.

    Annars är det i min syn ohumant att motarbeta barnens försvarsmekanism som är till för att döda bakterier/virus/inträktare via uppvärmning vilket dessa inte tål. Det här är miljoner år utav evolutions resultat och vårat storhetsvansinne inom medicin och teknologi får oss att tro att vårat intellekt förstår bättre. Hoppas ni som gör detta är medvetna om att ni som föräldrar försämrar barnens förmåga att övervinna sjukdomar utan syntetiska mediciner för resten av livet.

    Att påstå hur "vetenskapliga studier" visat det är ej korrekt då kliniska studier går emot varandra inom detta. Det finns specialiserade kliniker världen runt som botar infektioner av olika slag med konstgjord höjning av kroppens temperatur. Anledningen till att dessa ens finns är för att människan idag rubbar funktionerna vid tidig ålder med just febersänkande metoder och febern i vuxet tillstånd aldrig höjs till nödvändig temperatur som krävs för att eliminera inträktare.

    Angående badet så finns det ingen fara då vattnet håller sig vid minst kroppstemperatur och inte pågår längre stund. Vetenskapligt vet vi idag att kroppen består utav 2/3 vatten och vatten mot kroppen ställer om vattnets struktur i vår kropp till det bättre båda sjuk som frisk. Att låta vatten sköljas över en i en dusch är det optimala.

    Tvätta bort bakterier på kroppen som kommit ut inifrån i form av snor och vätskor som någonting bra hoppas jag var ett tråkigare skömt. Det gör ingen skillnad alls då de inte ens gör skada på utsidan av kroppen och skadan orsakas utav dem långt in i kroppen. Blir nästan mörkrädd av vissa inlägg här.

    Vill påpeka att jag inte är emot dagens mediciner och använder de på mitt lilla barn med försiktighet och vid rätt tillfälle, samt att jag är fullt medveten om vad dagens utveckling inom medicin har gjort för under för mänskligheten. Problemet är kortfattat lathet och människor som låter känslorna styra om barnet gråter när febern slår till.

Svar på tråden Kan man bada badkar om man har feber??