Inlägg från: Septemberknodd |Visa alla inlägg
  • Septemberknodd

    Jämt dålig mage... Vad kan det va? Hur yttrar sej glutenintolerans?

    Gluten ger mig veterligt väldigt typiska symptom med svullen buk och sladdrigt skinn i ljumskarna, vad jag har hört. Det ska tydligen vara ganska lätt att kolla, alltså. TROR jag. Teas komjölksproteinallergi gick länge odiagnositserad, vilket ledde till att hon helt slutade äta: det gjorde för ont. Men det var kaskadkräkningar som symptom.

    Såhär står det om gluten på google:


    Symptom
    Hos barn under två år ses vanligen lösa, pösiga avföringar, gnällighet och viktstillestånd eller viktnedgång. Barnen får en stor utputande buk och armar och ben blir smala. Kräkningar är vanligt och förstoppning kan förekomma.


    Äldre barn kan reagera med samma symptom men oftare ser man någon eller flera av symptomen; trötthet, förlångsammad vikt- och längdutveckling, buksmärtor och blodbrist.


    Tonåringar kan få försenad pubertetsutveckling.

  • Septemberknodd

    Det verkar vara Toddlers diarre, säger min make som är doktor. Då ser man ofta osmält mat i avföringen. Det växer oftast bort före fem års ålder. Kan bli bättre med fiberfattigare mat. Om barnet växer normalt och mår bra i övrigt så är det med största sannolikhet detta.

Svar på tråden Jämt dålig mage... Vad kan det va? Hur yttrar sej glutenintolerans?