Taket lyfte vid Beach Boys-konsert
Forum Hundar - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Katten kräktes.. vatten?!

  Ons 9 apr 2008 10:52 Läst 22975 gånger Totalt 13 svar
  Ons 9 apr 2008 10:52

  Igår vid lunchtid då hördes ett tydligt kärkljud från hallen. Mycket riktigt, katten hade spytt. Men då jag tittar närmare är det inga hårbollar eller nått alls, ser bara ut som vatten. Luktar heller ingenting och är alldeles genomskinligt och väldigt vattning, inte alls slemmigt eller så. Han har aldrig tidigare kräkts vad vi vet. Han är innekatt och har aldrig ens kräkt upp en hårboll, det kommer den andra vägen. Varför kräktes han sådär? Har haft katter förut, men aldrig har jag sett att dom kräkts bara "vatten"??

 • Ons 9 apr 2008 10:55 #1

  Vår ena katt kräks vatten men hon är njurkatt, så i hennes fall har det med det att göra. Den maten hon äter är väldigt lättupplöslig så hon kräks aldrig upp mat.

 • Ons 9 apr 2008 10:56 #2

  Ojdå, nu blir jag orolig...

 • Birgit­ta2
  Visa endast
  Ons 9 apr 2008 10:57 #3

  Hon kan ha fått ett litet virus och mår helt enkelt illa. Avvakta nån dag eller två. Fortsätter det så kontakta veterinär.

 • Pyssel­galnin­gen
  Visa endast
  Ons 9 apr 2008 10:57 #5

  kan bli så om hårbollen inte vill glida upp hela vägen.
  vår katt kräks 1gång varannan vecka.ofta kommer det vatten i första eller andra omgången beroende när hårbollen kommer.

 • Pyssel­galnin­gen
  Visa endast
  Ons 9 apr 2008 10:57 #4

  kan bli så om hårbollen inte vill glida upp hela vägen.
  vår katt kräks 1gång varannan vecka.ofta kommer det vatten i första eller andra omgången beroende när hårbollen kommer.

 • anhimi­el
  Visa endast
  Ons 9 apr 2008 10:59 #6

  Min ena katt spydde "vatten" eller slem som såg vattnigt ut, det var när det hade blivit mask i magen. Då kom det ett par dagar efteråt (också i kräks-form) ett litet nystan med rundmask. När avmaskade du senast? Det kan ju vara mask... OCH innekatter får också mask även om de inte får gå ut någonting.

 • Ons 9 apr 2008 11:00 #7

  Vår katt kräks emellanåt, aldrig hårbollar. Men mat brukar han kräkas upp. Har han inte ätit, ja då blir det bara vattnigt... Så här är det inget jag oroar mig för, katter kräks ibland och så är det. När vår kräks är det alltid tre gånger på samma vända så att säga, det mesta kommer först sen kommer alltid två efterskvättar och de två sista är oftast helt i rinnande form. '

  Håll ett öga på honom men tror inte du behöver oroa dig, har han inte ätit nyligen har han heller ingen mat att kräkas upp och då blir det ju vattnigt, blir ju likadant för oss.

 • Jessla­n
  Visa endast
  Ons 9 apr 2008 11:03 #8

  när våra katter har kräkts vatten har det eftr någon dag bara varit mask i kräket, det viktigaste är att hålla koll på katten för dom torkar ut jättesnabbt, våran katt kräktes i 2 dagar(hon hade då ätit en öronpropp)vi åkte in och på 10 min blev hon jättedålig hade vi inte kört som vi gjordde hade hon inte klarat sig. maska av katten det är snabbt gjort fortsätter det så tvångs ge vatten med medicin spruta om den blir slö och åk så fort som möjligt, men avmaska först så blir det kanske billigast

 • Ons 9 apr 2008 11:04 #9

  Han är ju inte så gammal ännu så jag har inte avmaskat honom alls sedan vi köpte han (han var ju avmaskad då). Kan man chansa och avmaska honom även om man inte sett till nå mask? Han är ju precis som vanligt i övrigt. Sover större delen av dagen och leker och busar en stund på kvällen, och sover med oss på natten... Precis som han alltid gjort (fattar inte hur katten kan vara så lugn!!).

 • Ons 9 apr 2008 11:09 #10

  min hund gör så ibland när han har druckit för fort eller om vattnet i skålen varit för kallt.

 • Ons 9 apr 2008 11:23 #11

  Om det är mask, kommer han kräkas mera då tro? Han har ju inte kräkts nått mer. Han äter och dricker som vanligt och verkar precis som vanligt i övrigt...
  Vet inte om jag ska ringa vetrinär, avmaska eller avvakta...??

 • Ons 9 apr 2008 11:29 #12

  Man kan ju alltid ringa och rådfråga vet. Så kan de ge lite tips.

  Var inte meningen att skrämma upp dig, men det kan bero på en mängd saker att katten kräks vattnigt och i vårt fall är det till följd av njursjukdom, men så behöver det ju inte vara.

 • Pyssel­galnin­gen
  Visa endast
  Ons 9 apr 2008 11:44 #13
  LAV0LINA skrev 2008-04-09 11:23:57 följande:
  Om det är mask, kommer han kräkas mera då tro? Han har ju inte kräkts nått mer. Han äter och dricker som vanligt och verkar precis som vanligt i övrigt... Vet inte om jag ska ringa vetrinär, avmaska eller avvakta...??
  Har han bara kräkts en gång kan du ta't lugnt. Katter kräks ibland precis som alla andra varelser. Behöver inte vara nånting alls.
Svara i tråden: Katten kräktes.. vatten?!
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Husdjur
Svara i tråden...

Innehåll