• biaw
    Äldre 11 Apr 21:00
    4391 visningar
    46 svar
    46
    4391

    Fick sparken...på TELEFON!!!!

    lite info:

    LAS ger företaget möjligheten att provanställa en arbetstagare i högst sex månader. Förutsättningen är att man inte tidigare prövat den anställde i en liknande befattning.

    En provanställning löper under maximalt sex månader och övergår automatiskt till en tillsvidare anställning om inte arbetsgivaren avbryter den.

    Provanställningens upphörande
    Arbetsgivaren kan när som helst under prövotiden meddela den provanställde att anställningen upphör och inte kommer att övergå i en tillsvidare anställning. Arbetsgivaren måste informera den anställde minst 14 dagar i förväg om detta. Skulle arbetsgivaren vara för sent ute t ex komma på att man inte önskar ha kvar den provanställde en vecka innan prövotidens utgång, kan arbetsgivaren dels få erlägga en vecka ersättning samt betala allmänt skadestånd.
    En arbetsgivare är inte skyldig att informera den anställde om skälen till att provanställningen upphör.

    Fortsätter anställningen efter prövotidens utgång övergår den till en tillsvidareanställning och det krävs skälig grund för att avsluta anställningen.

    Den anställde kan sluta direkt
    En provanställd kan, om inget annat avtalats, avsluta sin anställning utan någon underättelsetid. Det vill säga att den anställde kan lämna anställningen på dagen.

    Om den anställde är fackligt ansluten skall arbetsgivaren underrätta den fackliga organisationen om att provanställningen kommer att upphöra utan att övergå i en tillsvidareanställning. Den fackliga organisationen och den anställde har rätt till överläggning om beskedet.

    Kollektivavtalen innehåller ibland regler om kortare provanställning samt i vissa fall även längre underrättelsetid

Svar på tråden Fick sparken...på TELEFON!!!!