• Lindis­en81
    Äldre 11 Apr 15:04
    58924 visningar
    440 svar
    440
    58924

    Ikea Kök

    Jag vill ha kontakt med er som byggt Ikea kök och ni som funderar på att bygga!
    Vi kan här utbyta tankar, ideér mm kring Ikea köket.

    Jag och sambon planerar att beställa kök från Ikea i slutet av juni. Får man mycket för pengarna? Är det ett bra kök? Bra kvalité?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-12 11:34
    Vad roligt att så många delar med sig!

    Direktlänk till ikea; www.ikea.se

    Tips som kommit in; beställ bänkskiva från tex k-rauta eller Bauhaus, samt diskho+bänk+blandare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-13 19:39
    OBS!!!
    PÅMINN MIG INNAN TRÅDEN GÅR UT ATT SKAPA EN NY!!!
    SKULLE JAG GLÖMMA ELLER EJ ÄR INLOGGAD PÅ LÄNGE HOPPAS JAG NÅGON VILL TA PÅ SIG ATT FORTSÄTTA SÅ ATT INTE TRÅDEN DÖR UT!

  • Svar på tråden Ikea Kök
  • Äldre 14 Apr 09:00

    Vi har precis byggt ett helt nytt kök med IKEAs stommar, luckor (Lidingö), bänkskiva, blandare och även köksfläkt . Vi är jättenöjda! Nu håller vi på med övrigt i köket; tapeter, kakel etc, men kom gärna med frågor ! Allt från IKEA gick på 23000:-, fantastiskt med tanke på att vi ändå har några vitrindörrar, krönlister, bromsar till skåp och lådor m.m.

  • Äldre 14 Apr 09:15
    kiron skrev 2008-04-13 23:05:37 följande:
    SNYGGT kök!Spanar själv på de luckorna!Sambon är däremot skeptisk till ikea. Men jag tycker det är SÅ dyrt. Man får så mkt mera på ikkea jämfört med andra. Men hur är kvalitén?
    Tack tack, jag älskar verkligen vårt kök.
    Vi kollade runt på kök på andra ställen och trots att jag känner ägaren på noblessa som erbjöd oss 20 % så skulle det inte ha blivit billigare. Alla snickare som jag känner säger att det absolut inte är någon sämre kvalite på ikeas kök.
    Vi gjorde en miss med vår kyl, beställde den högre varianten så överskåpet fick inte plats riktigt så vi gjorde en fuling och sågade i väggskåpets stomme så att det skulle få plats, efteråt blev vi lite osäkra eftersom vi skulle bli tvugna att kapa i nederkant på luckan. Tänkte att det kanske bara var spånskiva emellan eken, just eftersom de e så billigt, å de skulle ju inte va så snyggt men vi chansa å de va de inte, så de e ek rakt igenom.
  • zandri­sen
    Äldre 14 Apr 09:18
    fru kreativ skrev 2008-04-14 09:00:31 följande:
    Vi har precis byggt ett helt nytt kök med IKEAs stommar, luckor (Lidingö), bänkskiva, blandare och även köksfläkt . Vi är jättenöjda! Nu håller vi på med övrigt i köket; tapeter, kakel etc, men kom gärna med frågor ! Allt från IKEA gick på 23000:-, fantastiskt med tanke på att vi ändå har några vitrindörrar, krönlister, bromsar till skåp och lådor m.m.
    Har du några bilder på köket? Är ju såklart snornyfiken då vi ju också håller på att bygga lidingö
  • S0lstr­åle
    Äldre 14 Apr 09:27

    Någon mer med erfarenhet av ikeas diskmaskiner?!

  • Äldre 14 Apr 09:30

    Sadie, kan du inte ha ett hörnskåp (60*120 cm) till höger om spisen, för att använda utrymmet där. (På fönsterväggen i hörnet mot spisen om du fattar vad jag menar ).

  • Äldre 14 Apr 09:37
    Piggley Wink skrev 2008-04-14 09:30:55 följande:
    Sadie, kan du inte ha ett hörnskåp (60*120 cm) till höger om spisen, för att använda utrymmet där. (På fönsterväggen i hörnet mot spisen om du fattar vad jag menar).
    Haha nää jag fattar inte... De 2 utrymmena bredvid spisen är 10 cm breda och det andra utrymmet (mot fönsterväggen) är 30 cm brett. Eller menar du att ha som väggskåp? För där har jag redan satt ett skåp till men tog bort det nu på bilden för att ni lättare skulle kunna se.
  • Äldre 14 Apr 09:51

    Som bänkskåp på fönsterväggen. Där är ju tomt in mot hörnet. De 30 cm borde ju kunna navändas på ngt sätt. Kan du ha ett 30 cm skåp där som går att öppna eller slår det i spisen?

  • zandri­sen
    Äldre 14 Apr 10:05
    S0lstråle skrev 2008-04-14 09:27:43 följande:
    Någon mer med erfarenhet av ikeas diskmaskiner?!
    Har kompisar som har deras integrerade, den låter en hel del faktiskt. Men det blir ju rent å fint Vi valde bort den och köpte en från siemens ist som hade lägre decibel.
  • Neaneo­n
    Äldre 14 Apr 10:08

    Den perfekta tråden Vi ska också bygga nytt kök, bor i ett sunkigt 50-tals kök, och det kommer bli IKEA. Vi har köpt ett IKEA-kök tidigare och det va vi jätte nöjda med! Vi tog allt från IKEA då, stommar, luckor, bänkskiva, blandare, vitvaror.

    Då byggde vi inte själva med det får vi nog göra nu, har inte råd att ta in nån som bygger det även om det vore SÅ skönt. Får försöka skaffa fram en micro så att man kan värma på mat under tiden, bra tips att köra storkok innan!!

  • Äldre 14 Apr 10:49

    Zandrisen: Nu har jag lagt upp lite i galleriet. Man ser lite hur (illa) det var innan , och hur det börjar bli ett nytt kök. Som sagt saknas kakel och lite lister etc. Golvet innan var en B-js-brun linoleummatta som vi ersatte med IKEAs TUNDRA antik.
    Kyl och frys är Bosch 2 meter höga. Superbra när man har många barn och mycket mat!

Svar på tråden Ikea Kök