• Lindisen81

    Ikea Kök

    Jag vill ha kontakt med er som byggt Ikea kök och ni som funderar på att bygga!
    Vi kan här utbyta tankar, ideér mm kring Ikea köket.

    Jag och sambon planerar att beställa kök från Ikea i slutet av juni. Får man mycket för pengarna? Är det ett bra kök? Bra kvalité?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-12 11:34
    Vad roligt att så många delar med sig!

    Direktlänk till ikea; www.ikea.se

    Tips som kommit in; beställ bänkskiva från tex k-rauta eller Bauhaus, samt diskho+bänk+blandare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-13 19:39
    OBS!!!
    PÅMINN MIG INNAN TRÅDEN GÅR UT ATT SKAPA EN NY!!!
    SKULLE JAG GLÖMMA ELLER EJ ÄR INLOGGAD PÅ LÄNGE HOPPAS JAG NÅGON VILL TA PÅ SIG ATT FORTSÄTTA SÅ ATT INTE TRÅDEN DÖR UT!

  • Svar på tråden Ikea Kök
  • BimBim o Knorrans Mamma
    Lindisen81 skrev 2008-05-30 19:52:54 följande:
    tack för tipsen om bänkskivan... nu lutar det mot en laminatskiva från bauhaus...
    Så lite så
    Fidget skrev 2008-05-30 19:43:41 följande:
    BimBims Mamma skrev 2008-05-30 19:02:00 följande: Håller med! underlimmad ho funkar bara på sten eller typ komposit. Men som sagt, det är ju synd att sten skall vara så otroligt dyrt. Till vårat kök (exkl. håltagning mm) så skulle stenen gå på 50 000!!
    Ja exakt. Går ju inte ha det på trä. Är ju dessutom rätt opraktiskt tycker jag
    Jo det är synd. Min pappa är ändå billigast i sverige men det skulle ändå gå på ca 60000 för oss om vi hade betalat.
    Sen vet jag tex marbodal etc säljer dem för MINST dubbla pengen.
    De köpte av pappa innan som gjorde allt jobb mm och gjorde endast en litebn förtjänst. Sen lägger de på 100-200% och säljer till kunder. men pappa skämdes över att ha sitt namn hos dem så han vägrar sälja till dem nu. han säljer bara till privatpersoner numera.
    (¯`°?.¸ ♥ BimBim ♥ ¸.?°´¯)
  • Cluedo

    BimBims Mamma skrev 2008-05-30 22:32:23 följande:


    Ja exakt. Går ju inte ha det på trä. Är ju dessutom rätt opraktiskt tycker jag Jo det är synd. Min pappa är ändå billigast i sverige men det skulle ändå gå på ca 60000 för oss om vi hade betalat.Sen vet jag tex marbodal etc säljer dem för MINST dubbla pengen.De köpte av pappa innan som gjorde allt jobb mm och gjorde endast en litebn förtjänst. Sen lägger de på 100-200% och säljer till kunder. men pappa skämdes över att ha sitt namn hos dem så han vägrar sälja till dem nu. han säljer bara till privatpersoner numera.
    Varför tycker du att en underlimmad ho är opraktisk? Lite nyfiken bara?
  • BimBim o Knorrans Mamma
    Cluedo skrev 2008-05-30 23:38:51 följande:
    BimBims Mamma skrev 2008-05-30 22:32:23 följande: Varför tycker du att en underlimmad ho är opraktisk? Lite nyfiken bara?
    Jag har haft det en gång. Och i skarven mellan hon och stenskivan samlas det MASSA smuts som är jättejobbig att ta bort sen. Blir aldrig riktigt rent.
    Sen slog jag sönder ett antal glas och tallrikar mot själva kanten.
    Jag hade ju stenskiva då.
    Var helt värdelöst.
    Sen om man har träskiva eller laminat och dylikt så får ju skivan extra mkt vatten på sig hela tiden så den sväller och blir ful på nolltid.
    Jag rekommenderar planlimmat.
    Mest hygieniskt och praktiskt.
    (¯`°?.¸ ♥ BimBim ♥ ¸.?°´¯)
  • Lingi
    Linusina skrev 2008-05-29 19:57:00 följande:
    Vi håller som bäst på att planera vårt nya kök, IKEA såklart! Har precis lagt upp lite plalösningar på min blogg om någon vill kika.www.duracellmamman.blogg.se
    Båda 2 bilder, mellan spisen och vasken: bra om man har minst 80 cm, det är där man gör olika saker mest.

    Andra bilden: Om man skulle göra "L" under fönster, sätta ditt diskmaskin o ho, i hörnet ett 120 lång hörnskåp. Här www.linfalk.se/ finns trevliga korglösningar, till just sådana bänkskåp.

    Badrum inte så lämlig att gå från köket, matbordet. Kanske ni skulle tycka att bättre ett litet hall, med badrumsdörr direkt till höger och en annan dörr in till stora köket. Så om någon i toan "läser högt väderkartan" hörs inte så mycket vid matbordet.

    Ett litet tips: det finns bara några cm tjocka utdragbara fläkt vi köper Bosch DHI 655FSD, det sätter vi in i/under ett vanligt 60 öveskåp och sätter lister under dom andra överskåp, så det knapt kan man se att man har fläkt.
  • Dundermamman
    Svar på #360
    Jo du, då förstår jag att du ska ha stenskivor

    Vårt kök är Ikes Nexus i ek, men jag ville inte ha vitrinluckorna som hörde till Nexus...de är med en aluminiumprofil och det hade sett helknäppt ut till våra rostfria vitvaror!
    Därför blev det Tidaholms vitrinluckor!  Jag är ingen älskare av spröjs så de är perfekta för mig . Tidaholm har ju frostade rutor i glaset istället för spröjs!
  • Fam Vollmer
    Lindisen81 skrev 2008-05-30 18:00:58 följande:
    Fam Vollmer skrev 2008-05-30 15:02:11 följande: vi ska oxå ha Ståt, då vi tycker den är lik Lidingö men så mycket billigare =) tanken för oss är att oxå köpa hus, ja om sådär 7 år kanske... men ändå
    Vi ska oxå flytta till hus någon gång vet inte när då det blir till svärisarnas när dom lämnar det. Känns jättejobbigt att inte veta om det kommer dröja 1 5 el 10 år. Men man vill ju inte heller fråga rakt ut känns inte rätt. Svårt att planera hur man ska göra med renoveringen vill ju inte lägga ner massa pengar om vi snart kommer flytta här ifrån, ska man hitta ett annat hus emellan e det lönt osv.......
    Jaja nu har vi iaf bestämmt STÅT.
    Amor aeternus ab imo pectore ♥ Dante -05 ♥♥ Fritz -07 ♥
  • Lisfadet

    Vi har just byggt ett IKEA Solär kök. Är supernöjda! Tyvärr inga bilder ännu. Vi ska ha svart glas istället för kakel.

  • Myriz

    I torsdags var vi och besiktade huset och det gick superbra, typ inget fel alls fast det är sånt gammal hus *lycka* Vi passade på att snabbmäta i köket för att kunna börja leka med planeringsverktyget. Vi har fått ihop ett kök n u som vi gillar men vi kommer väl antagligen få göra om det en massa gånger. Det är ett litet kök så det är svårt att få det som man vill. Vi ska snart dit och mäta allt exakt, tex precis vart uttag är. Vi mätte bara vart ugnen var nu osv.. men borde väl gå att flytta den 10cm eller nåt? *annars pajjar våran ritning direkt*

    Elsie76, om du skulle få lite tid över nångång och du inte vet vad du ska hitta på får du gärna kolla våran ritning.. kan maila till dig i så fall.

    Vi har kollat runt lite på några byggvaruhus och nu känns det ännu svårare att bestämma sig vad man vill ha. Det finns för mycket att välja på

    Men här kommer ännu en fråga från mig.
    Hur lång tid har det tagit att renovera kök för er? Vad har ni gjort och hur många var ni och hur intensivt var det? *nyfiken*

Svar på tråden Ikea Kök