• Lindisen81

    Ikea Kök

    Jag vill ha kontakt med er som byggt Ikea kök och ni som funderar på att bygga!
    Vi kan här utbyta tankar, ideér mm kring Ikea köket.

    Jag och sambon planerar att beställa kök från Ikea i slutet av juni. Får man mycket för pengarna? Är det ett bra kök? Bra kvalité?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-12 11:34
    Vad roligt att så många delar med sig!

    Direktlänk till ikea; www.ikea.se

    Tips som kommit in; beställ bänkskiva från tex k-rauta eller Bauhaus, samt diskho+bänk+blandare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-13 19:39
    OBS!!!
    PÅMINN MIG INNAN TRÅDEN GÅR UT ATT SKAPA EN NY!!!
    SKULLE JAG GLÖMMA ELLER EJ ÄR INLOGGAD PÅ LÄNGE HOPPAS JAG NÅGON VILL TA PÅ SIG ATT FORTSÄTTA SÅ ATT INTE TRÅDEN DÖR UT!

  • Svar på tråden Ikea Kök
  • Sadie
    Kinne79 skrev 2008-04-12 13:27:57 följande:
    Okej, kanske lite dumma frågor men jag har ju aldrig renoverat kök (eller nåt annat heller för den delen) tidigare Måste blandaren vara på exakt samma ställe som den är nu eller kan man flytta den? - Blir lättast och billigast att ha den ungefär på samma ställe, men visst går det att flytta, krävs dock lite jobb.Hur fungerar en spishäll (utan ugn), liksom hur monterar man den?- Den kommer med en slags stickkontakt som man kopplar ihop med en kontakt i väggen. Det fixar elektrikern.Om man vill ha belysning i vitrinskåpen och ovanför diskbänken, ska man installera hela köket och sen ringa elektrikern eller i vilken ordning ska man göra vad? Vi kontaktade elektrikern innan.Samma med rörmokaren (som man väl måste ha för att koppla in diskmaskinen och blandaren?) Hmm, detta gjorde sambon efter stommarna var inne, men innan luckor och grejer.Om man anlitar elektriker och rörmokare, hur mycket av jobbet gör dom, t ex borrar dom hål för kablar osv eller måste man göra det själv? De borrar och donar, men dom städar inte Ska man kakla innan eller efter allt annat är färdigt? EfterFläktarna man kan köpa på IKEA, behöver dom inte kopplas till nånting? Alltså är dom 100% fristående? Fläktarna är luriga på Ikea, det är inte alla som kan ha dom. Ni måste kolla vad ni har för system i er lägenhet och sedan kolla om det funkar med Ikeas.
    Tack för svar! Men vad menar du med vad vi har för system i vår lägenhet (ang. fläkten)?
    Alltså, som det är nu, så står spisen under ett avlångt fönster som sitter precis under taket. Detta fönster är tydligen meningen att fungera som fläkt, vilket är helt värdelöst. Vi skulle vilja flytta spisen så att vi kan ha en riktig fläkt ovanför, men vi har ju inget att koppla fläkten i isåfall, om du förstår vad jag menar.
  • Sadie
    Lindisen81 skrev 2008-04-12 13:31:34 följande:
    anf fläkt så har vi ett sånt "gammalt" system i huset vi bor. Lägenhet. Vi måste ha kolfilter och får alltså inte täcka över det lilla fläkthål som finns i kökets vägg. Enligt personalen på ikea kan vi ha deras snygga fläktkåpa som är en kolfilter
    Aha. Sånt hål har vi också. :P Men ingen fläkt, bara ett sketet fönster.
  • Lindisen81
    Sadie skrev 2008-04-12 13:33:27 följande:
    Aha. Sånt hål har vi också. :P Men ingen fläkt, bara ett sketet fönster.
    ni kan nog flytta spisen, sätta upp en sån kolfilterfläkt men inte täcka igen det där "hålet"... antar jag...
  • Kinne79

    Det finns massor av olika fläktar tydligen, kolla vad det är ni har och fråga sen på Ikea om ni kan använda deras fläktar. Vi kunde inte ha Ikeas fläkt.

  • Kaxmaja

    en kolfiber fläkt kan man ha typ varsom helst behøvs inga hål i väggen eller sånt før dem.


    (¯`♥.¸(¯`♥.¸♥ Samuel ♥¸ .♥´¯)¸.♥´¯)
  • Indah

    Det här med fläktar och så, jag har för mig det är något som kallas alliansfläkt och jag har för mig att det har något med ventilationen i byggnaden att göra.

    Vi har ett Ikeakök, Tidaholm och vi är också nöjda bortsett från vissa saker.

    Vi har 90's höjd på våra överskåp, de har en tendens att skallra när man stänger luckorna. Det är dock lätt åtgärdat om man köper lite större och bättre gummipluttar än de som följer med.

    Vi köpte laminatbänkskivor och de är ju otroligt prisvärda, vi upplever dock att de inte håller bästa kvaliten. De repar och flisar lite lättare än en (om man tappar ned något på den) dyrare laminatskiva men å andra sidan så kanske man kan byta ut Ikeas bänkskivor 3 gånger innan man når den dyrare laminatskivans kostnad.

    Vi har ett ganska stort kök med en 2,7*1,6 meter stor köksö, totalt 7 överskåp (varav 2 vitrin), 1 fullstort skafferi, 9 underskåp (de flesta med utdrag), 1 st 80 cm lådudrag (3 lådor), 2 st 60 cm lådhurstar, 1 vinhylla och vårt gick på ca 40'000 kronor (exkl vitvaror) så Ikeas kök är otroligt prisvärt. Än så länge har vi inte behövt byta ut något pga dålig kvalitet.


    Önskar jag vore pedant och städfreak
  • Sadie

    Indah, kan det inte vara värt att köpa massiva bänkskivor, tycker du?

    Angelzezzan, men själva spisen, kan man ha den var som helst? Den har väl ett speciellt eluttag? Eller det är kanske busenkelt att flytta...

  • Kaxmaja
    Sadie skrev 2008-04-12 15:04:34 följande:
    Indah, kan det inte vara värt att köpa massiva bänkskivor, tycker du?Angelzezzan, men själva spisen, kan man ha den var som helst? Den har väl ett speciellt eluttag? Eller det är kanske busenkelt att flytta...
    ja då den kan du ha var som helst. De som fixade vårt køk bytte plats på allt På de flesta spisar e de vanlig kontakt
    (¯`♥.¸(¯`♥.¸♥ Samuel ♥¸ .♥´¯)¸.♥´¯)
  • Sadie
    Kaxmaja skrev 2008-04-12 15:08:15 följande:
    ja då den kan du ha var som helst. De som fixade vårt køk bytte plats på allt På de flesta spisar e de vanlig kontakt
    Okej! Låter bra Hoppas man kan byta plats på diskmaskinen också för den vi har står på ett jättedumt ställe...
  • Kaxmaja
    Sadie skrev 2008-04-12 15:15:38 följande:
    Okej! Låter bra Hoppas man kan byta plats på diskmaskinen också för den vi har står på ett jättedumt ställe...
    kan kan man alltid de beror bara på hur mycke jobb man vill ha
    (¯`♥.¸(¯`♥.¸♥ Samuel ♥¸ .♥´¯)¸.♥´¯)
Svar på tråden Ikea Kök