• emejo1­28
    Äldre 13 Apr 16:02
    13589 visningar
    11 svar
    11
    13589

    Kan man bli steril av kondylom?

    Kondylom är inte helt ofarligt, då det är samma virus som kan orsaka livmoderhalscancer. Kondylom kan alltså ge cellförändringar. Men du kan inte bli steril.

  • emejo1­28
    Äldre 13 Apr 16:21
    #4

    Ojdå, då har jag gjort två stycken koniseringar då jag varit sövd helt i onödan då????? Jag hade nämligen grava cellförändringar på grund av kondylomvirus. Då var de koniseringarna helt i onödan eftersom det inte är någon fara??? usch.

  • emejo1­28
    Äldre 13 Apr 17:19
    #6

    Mmm, man vet ju aldrig. Jag blev ju visserligen undersökt av chefsgynekologen och man tycker att hon borde veta vad hon gör. Första gången det upptäcktes väntade man (med regelbundna undersökningar under tiden) i 1½ år med att göra något. När det visade sig att det blev mer och mer så gjordes en konisering. Man konstaterade alltså att det var kondylom och att det ledde till cellförändringar. Jag koniserades och  det var bra, men ett år senare så var det tillbaka. Då gjordes en konisering direkt och nu har jag inte haft några problem på 4 år.

    Jag är ju ingen expert själv, men har upplevt det. Jag litar förstås mer på vad läkaren sade till mig än vad jag läst på internet. Det kommer så mycket nya rön hela tiden. Det nya vaccinet mot livmoderhalscancer som flickor kan få skyddar ju mot kondylom också, så på något sätt borde det ändå höra ihop.

Svar på tråden Kan man bli steril av kondylom?