• Ellekan

    hårig,snälla hjälp mig

    Det finns ett p-piller som heter Diane eller liknande som de rekommenderade från gyn till en tjej som var jättehårig. Hon hade mörkt hår över hela kroppen, på bröstet, rumpan, raggarsträng på magen osv osv. Hon led jättemycket förstås, var inte med på skolgympan, aldrig på stranden osv osv. Ja du känner kanske igen det...

  • Ellekan

    Och det viktigaste är förstås att gå till doktorn för att se att det inte finns någon bakomliggande sjukdom. Om det finns en bakomliggande sjukdom kan man få laserbehandling subventionerat via landstinget i vissa landsting.

  • Ellekan
    chiquiitah skrev 2008-04-13 21:30:25 följande:
    kan tänka mig att det är jätte jobbigt.. men när du rakar så blir de mörkare och grövre.. försök vaxa oftare och det kommer inte växa ut så snabbt och det kommer va mycket tunnare och ljusare hår :)
    Det där är en väldigt spridd myt bara. Stråna blir inte grövre och mörkare men de blir förstås stubbiga och kan upplevas grövre därför.
  • Ellekan

    Har du pratat med någon läkare om vad som kan göras?

  • Ellekan

    Men hur vet du att det inte är en sjukdom då? Och varför skulle du inte våga det?

  • Ellekan

    Jag vet att det kan vara helt normalt beroende på ursprung men även om man kommer från ett land där folk generellt sett är hårigare / har mörkare hår betyder ju inte det att man inte kan ha en sjukdom ändå. Jag tycker du ska våga, det kan finnas hjälp att få även om det int eär en sjukdom. Som jag sa. En gynekolog rekommenderade p-pillret Diane till en tjej som var JÄTTEHÅRIG. Du lär inte vara mer hårig än hon var. Jag led med henne. Och jag lider med dig. Tycker samtidigt vi är sjukt hårfixerade i denna kultur.

Svar på tråden hårig,snälla hjälp mig