• ANOF

    Någon med erfarenheter av Svan?

    Svanar är dom mest fantastiska djur man kan tänka sig. Dom har en personlighet och är mycket intelligenta. Om man är nära en svan känner man vilken otrolig pondus och intelligens dom har. Är det någon som har erfarenheter av svan att berätta om?

  • Svar på tråden Någon med erfarenheter av Svan?
  • ANOF
    AnnaGBG skrev 2008-04-14 21:52:35 följande:
    Ja, eller så ansåg den sig vara bättre än jag. Mer intelligent. Hur jävla smart det nu är att simma runt och vara grinig dagarna i ända..
    Det gör dom inte. Dom blir bara griniga om man har inkräktat på deras integritet. Om man får deras förtroende så är det inget problem att hantera dom eller att vårda dom.
  • Hondjuret
    ANOF skrev 2008-04-14 22:00:46 följande:
    Det gör dom inte. Dom blir bara griniga om man har inkräktat på deras integritet. Om man får deras förtroende så är det inget problem att hantera dom eller att vårda dom.
    Är det du som är "Svankvinnan"??
  • Drakfisk

    På tal om kvinnan som hade elva (11!) svanar i en 25 kvadratmeters etta (vilket f.ö. ger 2,3 svanar per m2, knappast optimalt för ett VILT djur), skriver SvD följande i den artikel någon länkade till för nån sida sedan:

    "Den 68-åriga kvinnan ska ha matat fåglarna med fel foder och inte gett dem tillräckligt med vatten. Dessutom ska hon ha tvättat svanarna med diskmedel."

    Tycker du ANOF att det är att "ta bra hand om" stora fåglar att ge dem fel foder, inte tillräckligt med vatten och tvättat dem med diskmedel (vilket löser upp deras naturliga, skyddande fettskikt)?!

    Min personliga åsikt vad gäller svanar är att sångsvanar är otroligt vackra, medan knölsvanarna mest är en plåga. Sambon kallar dem knölfan, och det är kanske inte en så dum beskrivning. De har inga naturliga fiender och är aggressiva mest året runt (även när de inte har ungar kommer de och väser).

  • AnnaGBG
    ANOF skrev 2008-04-14 22:00:46 följande:
    Det gör dom inte. Dom blir bara griniga om man har inkräktat på deras integritet. Om man får deras förtroende så är det inget problem att hantera dom eller att vårda dom.
    Men lägg aaaav nu!! Svanskrällena kom ständigt upp i vår trädgård och attackerade oss ungar. Inte fan inkräktade vi på något flygfäs integritet. Vi lekte - de simmade - de blev arga och jagade oss.

    Jättesmarta djur.
  • Majora

    Papegojor är smartare, och vänligare med större hjärnkapacitet och integritet.

  • Tokaungen
    AnnaGBG skrev 2008-04-14 22:04:16 följande:
    Men lägg aaaav nu!! Svanskrällena kom ständigt upp i vår trädgård och attackerade oss ungar. Inte fan inkräktade vi på något flygfäs integritet. Vi lekte - de simmade - de blev arga och jagade oss. Jättesmarta djur.
    Men det kanske var deras hus??? Vad vet du om det? Svan vet väl bäst själv var han bor?
  • anarkokapitalist
    ANOF skrev 2008-04-14 21:25:34 följande:
    Det var absolut inte synd om svanarna. Hon vårdade svanar som var sjuka och skadade, och dom hade det mycket bra hos henne. Hon håller fortfarande på och hjälper stockholms svanar i samarbete med vetrinärer på ekerö.
    Hahaha no way, henne har jag sett flera gånger i stan.
    Hon borde snarare bli tvångsintagen.
  • ANOF
    Drakfisk skrev 2008-04-14 22:03:14 följande:
    På tal om kvinnan som hade elva (11!) svanar i en 25 kvadratmeters etta (vilket f.ö. ger 2,3 svanar per m2, knappast optimalt för ett VILT djur), skriver SvD följande i den artikel någon länkade till för nån sida sedan:"Den 68-åriga kvinnan ska ha matat fåglarna med fel foder och inte gett dem tillräckligt med vatten. Dessutom ska hon ha tvättat svanarna med diskmedel."Tycker du ANOF att det är att "ta bra hand om" stora fåglar att ge dem fel foder, inte tillräckligt med vatten och tvättat dem med diskmedel (vilket löser upp deras naturliga, skyddande fettskikt)?! Min personliga åsikt vad gäller svanar är att sångsvanar är otroligt vackra, medan knölsvanarna mest är en plåga. Sambon kallar dem knölfan, och det är kanske inte en så dum beskrivning. De har inga naturliga fiender och är aggressiva mest året runt (även när de inte har ungar kommer de och väser).
    Det som har stått i tidningarna är överdrivet och stämmer inte på flera punkter. Hon tvättade inte alla svanar (och inte heller hela svanar) med diskmedel, utan de som fått olja och avgaser på sig. Det är enda möjligheten att få bort den typen av smuts, och enda alternativet om det är så.
  • ANOF
    anarkokapitalist skrev 2008-04-14 22:08:28 följande:
    Hahaha no way, henne har jag sett flera gånger i stan.Hon borde snarare bli tvångsintagen.
    Jaha, och varför det. Känner du henne? Vad vet du egentligen om henne? Jag tycker verkligen inte att man ska uttala sig om folk man inte känner.

    Hon har gjort det bästa man kan tänka sig för svanarna, och hon håller fortfarande på.
  • Majora
    ANOF skrev 2008-04-14 22:11:02 följande:
    Jaha, och varför det. Känner du henne? Vad vet du egentligen om henne? Jag tycker verkligen inte att man ska uttala sig om folk man inte känner.Hon har gjort det bästa man kan tänka sig för svanarna, och hon håller fortfarande på.
    Ger dom dåligt foder och för lite vatten
Svar på tråden Någon med erfarenheter av Svan?