Inlägg från: Anonym (Klumpen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Klumpen)

    Trycka fram små vita klumpar i halsen?

    När jag var yngre kunde jag plötsligt få upp små vita, illaluktande klumpar i munnen som jag raskt spottade ut. De kom inte ofta men ibland. På senare år har jag upptäckt att det på sidorna inne i munnen (långt bak, mer i halsen så att säga) finns små "hålrum" där dessa vita klumpar huserar. Om jag trycker med en tops eller liknande så kommer de fram och jag kan "rensa" ur dessa hålrum.

    Någon annan med samma "problem"?

  • Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?
  • Anonym (Klumpen)
    veronicaq skrev 2008-04-26 00:14:05 följande:
    polyper?
    Polyper? De sitter väl fast?
  • Anonym (Klumpen)
    Nudel skrev 2008-04-26 00:23:13 följande:
    Oooooooja! Jag har och har haft så sedan kanske 10års ålder (blir 23 nu i maj). Ibland är de stora, ibland små. Några är vita medan andra är gul/gröna. Hålen du skriver om sitter vid halsmandlarna, ellerhur?Jag har gjort massvis med halsodlingar då jag oftast fått ont i halsen och blivit röd samt febrig under de "värsta perioderna".Halsodlingarna har inte visat något fel men ändå säger de på vårdcentralen att de vita "knölarna" (som de kallar PROPPAR) är ett tecken på infektion.Då jag var liten fick jag höra av en doktor att det var något hormonellt som skulle gå bort efter puberteten..Nu i slutet av månaden ska jag till sjukhuset för att göra en "större" undersökning (hoppas jag).Jag vill veta VARFÖR man får dem. Och om det går att göra något åt. Det är fruktansvärt äckligt och man luktar arsle då det är som värst. Dessutom är det väldans obehagligt då knölarna sitter fasst hårt och inte vill lossna förns efter en par dagar.
    Fast luktar man illa ur munnen när man har dem? Mina syns inte om jag inte pressar fram dem med en tops eller liknande. Och de få gånger de kommit fram så de syns så har det inte varit några problem att trycka ut dem för egen hand.

    Luktar man illa ur munnen när man har dem menar du?
  • Anonym (Klumpen)
    Nudel skrev 2008-04-26 00:31:18 följande:
    TS!Ibland får jag bara en propp lite då och då. Då blir det inga större effekter. Men ibland kan jag se 5 eller fler sitta i de där "hålen". Oftast är det DÅ det känns på andedräkten.Men som sagt, en del är grön/gula. Kanske är det då de ger ifrån sig lukt. Då dem är halvröttna (ursäkta informationen).
    Ja, så är det kanske. Mina är mer vita med en svag ton av gult. Men visst stinker de om man klämmer på dem. Urk!
Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?