• Anonym (Klumpen)

    Trycka fram små vita klumpar i halsen?

    När jag var yngre kunde jag plötsligt få upp små vita, illaluktande klumpar i munnen som jag raskt spottade ut. De kom inte ofta men ibland. På senare år har jag upptäckt att det på sidorna inne i munnen (långt bak, mer i halsen så att säga) finns små "hålrum" där dessa vita klumpar huserar. Om jag trycker med en tops eller liknande så kommer de fram och jag kan "rensa" ur dessa hålrum.

    Någon annan med samma "problem"?

  • Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?
  • Anonym

    Pluppar här med. Från 12-årsåldern ocjh nu är jag 28år. Kan kämpa med vissa pluppar i dagar innan de försvinner, med fingrar och tops. Skitjobbigt är det, skulle vilja operera bort mina mandlar också.

  • Anonym (grillspett)

    Här är ännu en med vita klumpar i halsen.

    Vad skönt att se att man inte är ensam om att ha det så.

    Jag tycker att det ser ut som om mina gropar i mandlarna bara blir större och större. Och det fastnar mer och mer matrester i dem. Speciellt om man ätit morötter eller köttfärs. Små små bitar fastnar och irriterar en.

    Jag använder mig av en grillspettspinne i trä som jag pelar bort de vita klumparna med. Men det där med en hårnål måste jag ju bara prova. Får in och ta en raid i badrumsskåpet och se om jag hittar någon där i gömmorna.

  • Anonym

    jag brukar också ha såna där vita klumpar. det är jättejobbigt, tänker på att dom skulle kunna lossna när man skrattar och pratar. men det känns som att dom kommer mest när man är lite sämre i immunförsvaret, ibland kan det gå något år innan det kommer nån klump.
    det är otäckt eftersom man inte vet om man har en enormt dålig andedräkt eller om man bara känner lukten och smaken själv.

  • Anonym

    Jag har också såna men jag tycker det är roligt att pilla bort dom! Speciellt om dom är stora och man får kämpa lite för att få ut dom

  • Anonym

    usch jag har oxå haft sånna vita pluppar i halsen sedan 12 års ålder ungefär.. men nu är dom borta.har inte haft på kanske 2-3 år..är 21 idag ..

    men super äcligt mina blev jätte stora och man kände riktigt hur dom hängde där i halsen.. peta bort dom me topps.. luktar bajs !!!

    alltid trott att jag var den enda i världen me dom där så skönt å veta att det finns flera...

  • Anonym (har haft)

    har haft sånna äckliga ploppar när jag var yngre. Opererade bort halsmandlarna o sen dess har jag aldrig haft nå mer:)

    Fick bråka ett tag innan dom tog bort dom, men tillslut så gjorde dom det.

  • Anonym (pluppar)

    Jag brukar peta ut dom med änden av en hårnål. trycker in den i hålet och "öglar" ut den.

  • Anonym

    Jepp, sådana har jag med. Fick upp en igår. De sitter fast ordentligt, för jag har ett jättedjupt hål i min högra halsmandel. Det är som om den är delad i två. Jag brukar ha lite ont i halsen, för det mesta också. Kan det hänga ihop?

  • Anonym (blä)

    "Propparna är en ansamling av restprodukter från slemhinnan i gropar i halsmandlarna. De kallas för detritusproppar och luktar illa pga att vissa ofarliga bakterier ansamlas där. Man vet inte varför vissa människor får mer besvär än andra. Besvären brukar spontant gå över efter några år. Man kan själv försöka peta loss propparna försiktigt. Vid mycket stora besvär kan man överväga att operera bort halsmandlarna."

    Jag har också haft problem med dessa äckliga saker i flera år. De hade precis försvunnit när jag blev gravid o då dök de upp igen..usch!!! Men både min mamma o pappa har haft detta o det har växt bort! Jag hoppas det blir snart el att det redan gjort det, har inte haft det på länge nu :)

Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?