• Anonym (Klumpen)

    Trycka fram små vita klumpar i halsen?

    När jag var yngre kunde jag plötsligt få upp små vita, illaluktande klumpar i munnen som jag raskt spottade ut. De kom inte ofta men ibland. På senare år har jag upptäckt att det på sidorna inne i munnen (långt bak, mer i halsen så att säga) finns små "hålrum" där dessa vita klumpar huserar. Om jag trycker med en tops eller liknande så kommer de fram och jag kan "rensa" ur dessa hålrum.

    Någon annan med samma "problem"?

  • Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?
  • Eldna

    Det är jättevanligt det där. Har också nån enstaka nångång ibland, väldigt sällan. Jag känner när det sitter något där och efter ett tag så är det bara att hosta upp det.
    Men vad jag inte förstår är hur tusan ni SER era halsmandlar och hur fasiken ni kan få för er att STOPPA NER något i halsen för att ploppa ut propparna!?!?!? Gapar jag så ser jag banne mig inte mycket mer än tunga och gom, och jag spyr av bara tanken på att stoppa ner något i halsen!!!

  • Anonym (kävlinge)

    Jag fick små vita "bollar" förut bak i halsen på samma ställe ibland när jag var förkyld, var som små gropar där de suttit. Har däremot inte haft några såna på ca 3 år, nu när jag e förkyld brukar jag gurgla med munskölj (sån där hemskt stark Listrine)är ju bakteriedödande. Tillfällighet eller inte så har jag inte haft vita bollar sen jag började göra så.

  • felisa

    Oj! Man lär sig verkligen något nytt varje dag, hade ingen aning om att sådana klumpar fanns! Jag har själv alltid haft problem med mina halsmandlar, en halsläkare konstaterade för ett tag sedan att jag har halskatarr. Men aldrig vita klumpar..

    Men som Eldna skrev ovan, hur sjutton ser ni dessa saker och petar ut dem!? Mandlarna sitter ju långt ner i halsen, tror aldrig att jag skulle nå mina med en hårnål!

  • Anonym

    Oj, vad vanligt det var med vita pluppar, har själv haft det i flera år och de kommer och går... De lucktar fan rent ut sagt, brukar med pilla bort dom..

  • Reglementet

    Nå dem är ju inte så svårt, kan tänka mig att man når med uträtat hårnål.

    Sen, vi har anammat den nya teknologin, iaf jag. FICKLAMPA:P

  • Anonym (blä)
    felisa skrev 2008-04-30 12:49:31 följande:
    Men som Eldna skrev ovan, hur sjutton ser ni dessa saker och petar ut dem!? Mandlarna sitter ju långt ner i halsen, tror aldrig att jag skulle nå mina med en hårnål!
    Såå långt bak är inte klumparna. Iallafall inte mina. De sitter på sidorna av gomspenen så att säga..tonsillerna.
  • Anonym (???)

    Mina kommer ut av sig själv.... FÖrstår inte heller hur det skulle gå till att peta ut dem??!

  • Kiickan

    Halsmandlarna har veck och fickor, där det kan samlas till exempel matrester. Det kan synas som vita proppar men ger sällan några symtom och behöver inte behandlas.
    VAd jag har hört är att man inte ska "pilla" bort dom?
    (jag har också sånna och dom får komma ut av sig själv *ler*

  • katten

    ja ja fattar inte heller hur ni kan se dem för de gör då inte ja.
    sen tror inte ja heller att de e så bra o va o pilla där.

  • Anonym (Har Urk!)

    Har sånna där vita klumpar, brukar klämma ut dem genom att helt enkelt trycka ihop om halsmandlarna med båda fingrarna, pekfingrarna. Kan få ut långa strängar om det är en dålig period. Frågade en läkare en gång om det var fel att göra så. Han sa nej. Talade om att Hollywood skådespelare och skådespelerskor brukade göra så, då det var extra kännsligt om en luktande klump skulle lossna under en filmkyss-scen och menade på att man skulle helt klart ha hört talas om ifall detta hade medfört några negativa konsekvenser. Så enligt läkaren var det bara att klämma på . Han sa att det var talgkörtlar, ungefär som pormaskar på huden menade han att plupparna var motsvarigheten i halsmandlarna. Om jag klämmer ut dem så är de vita och luktar inte så farligt. Om jag inte klämmer på ett tag, blir är förkyld etc blir de gulbruna och stinkiga.

Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?