• Anonym (Klumpen)

    Trycka fram små vita klumpar i halsen?

    När jag var yngre kunde jag plötsligt få upp små vita, illaluktande klumpar i munnen som jag raskt spottade ut. De kom inte ofta men ibland. På senare år har jag upptäckt att det på sidorna inne i munnen (långt bak, mer i halsen så att säga) finns små "hålrum" där dessa vita klumpar huserar. Om jag trycker med en tops eller liknande så kommer de fram och jag kan "rensa" ur dessa hålrum.

    Någon annan med samma "problem"?

  • Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?
  • katten

    ok blä låter inte fräscht hehe ursäkta
    men de låter otäckt o kläma på dem ändå även om de inte e farligt hehe

    Anonym (Har Urk!) skrev 2008-05-01 16:32:22 följande:


    Har sånna där vita klumpar, brukar klämma ut dem genom att helt enkelt trycka ihop om halsmandlarna med båda fingrarna, pekfingrarna. Kan få ut långa strängar om det är en dålig period. Frågade en läkare en gång om det var fel att göra så. Han sa nej. Talade om att Hollywood skådespelare och skådespelerskor brukade göra så, då det var extra kännsligt om en luktande klump skulle lossna under en filmkyss-scen och menade på att man skulle helt klart ha hört talas om ifall detta hade medfört några negativa konsekvenser. Så enligt läkaren var det bara att klämma på . Han sa att det var talgkörtlar, ungefär som pormaskar på huden menade han att plupparna var motsvarigheten i halsmandlarna. Om jag klämmer ut dem så är de vita och luktar inte så farligt. Om jag inte klämmer på ett tag, blir är förkyld etc blir de gulbruna och stinkiga.
  • Anonym (kävlinge)

    Ser du inga har du inga vita pluppar;)


    Uncovered skrev 2008-05-03 01:19:29 följande:
    men hur fan får ni ut dom? :O Jag kan inte se eller känna något =/
  • en glad
    Svar på #59
    Om du inte ser några så har du inte heller några! Finns de är de lätta att se!
  • en glad
    Svar på #59
    Om du inte ser några så har du inte heller några! Finns de är de lätta att se!
  • Anonym (tjolahopp)

    Mina halsmandlar e stora som sjutton - ser dem lätt när jag gapar! Därför syns ju vita varplupparna oxå. Det är vidrigt... blä!

  • Anonym (Hålet)

    jag har jämt sånna!! ibland kan de va stora som ärtor nästan..fy vad snuskigt det är..å hålen i halsmandlarna blir bara större och större och ibland spricker strängarna emellan hålen så två små hål blir ett stort istället...
    jag brukar också peta bort dem emd tops eller hårnål men i ena har jag sånt stort hål så där kan jag nog sticka in en halv hårnål tror jag utan att få tag på nåt :P
    fy fan vad jag blir äcklad av mig själv

  • Anonym (Baha)

    Men varför har endel så stora halsmandar för då, är man kroniskt förkyld eller nått? Andra ser ju inte ens sina.
    Det är orättvist

  • Anonym

    När jag var yngre så hostade/harklade jag upp gula/vita klumpar. Gick till vårdc och frågade och det var körtlar sa hon.
    Helt ofarligt. Prova lukta på dem sa hon, fyfan, va äckligt! haha.

    Men ofarligt var det ialf. Försvann sen.

  • Anonym (HAHAHAHA)

    Hahahhaha gud vilken tråd. Jag har garvat järnet då jag själv har problem med dessa små odågor! Nu har de bytt sida också, förr fick jag alltid på högra, nu gillar de vänster.

Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?